Scarlet Fox
Νεοφερμένο μέλος
Η Scarlet Fox αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.

17-03-25

17:56
Υπήρξατε κάποια στιγμή της ζωής σας βυθισμένοι στην αναβλητικότητα; Πως μπορέσατε να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας να πει τέλος σε όλο αυτό τον φάβλο κύκλο; Ή πως το προσπαθείτε ακόμα; Και πως άλλοι βιώνετε την αναβλητικότητα στην καθημερινότητα σας. Όποιος θέλει ας μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του

adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

17-03-25

18:06
Αντί για " πρέπει" πες "θέλω "στη ζωή σου ..
π.χ αντι για "πρέπει να κάνω δίαιτα "
Πες "θέλω να κάνω δίαιτα γιατί θα περπατάω χωρίς να λαχανιαζω"
Έπειτα ο χειρότερος εχθρός της αναβλητικοτητας είναι η προχειρότητα..
Συνήθως τι λέμε;
Έλα μωρέ θα το κάνω μετά ή αύριο....μουφα
Εφόσον στο στο αυριο δεν θα έχει αλλάξει κάτι. Το ίδιο θα αισθανόμαστε..
Γι αυτο καντω έστω και λίγο, έστω πρόχειρα και όταν έρθει η τελευταία στιγμή δεν θα τρέχεις από το άγχος σου .
Και στο λέει ενας άνθρωπος που λειτουργεί μόνο υπό καθεστώς πίεσης...
Αλλά σεκάποια πραγματα έπρεπε να ελέγξω το άγχος μου...
Με βοηθησε και το κολπάκι 123 πάμε...Εκεί που σκέφτομαι πρέπει να σιδερωσω η να πλύνω πιάτα και πόσο βαριέμαι και πόσο κουρασμένη ειμαι ..
Πλέον με το που λέω θέλει να πλύνω και τα πιάτα 123 σήκω και το κάνω..Αλλιώς είμαι ικανή να κάτσω μπροστά στα πιάτα και να κάνω διάλογο μαζί τους γιατί δεν μπαίνουν και μόνα τους στο πλυντήριο ας πούμε
Συνήθως τι λέμε;
Γι αυτο καντω έστω και λίγο, έστω πρόχειρα και όταν έρθει η τελευταία στιγμή δεν θα τρέχεις από το άγχος σου .
Με βοηθησε και το κολπάκι 123 πάμε...Εκεί που σκέφτομαι πρέπει να σιδερωσω η να πλύνω πιάτα και πόσο βαριέμαι και πόσο κουρασμένη ειμαι ..
Πλέον με το που λέω θέλει να πλύνω και τα πιάτα 123 σήκω και το κάνω..Αλλιώς είμαι ικανή να κάτσω μπροστά στα πιάτα και να κάνω διάλογο μαζί τους γιατί δεν μπαίνουν και μόνα τους στο πλυντήριο ας πούμε

Scarlet Fox
Νεοφερμένο μέλος
Η Scarlet Fox αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.

17-03-25

18:43
Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου.Πολύ σωστό αυτό το κολπάκι με το 1-2-3.Θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω στην καθημερινοτητά μου,γιατι δυσκολεύομαι τρελά.Αντί για " πρέπει" πες "θέλω "στη ζωή σου ..
Συνήθως τι λέμε;
Πλέον με το που λέω θέλει να πλύνω και τα πιάτα 123 σήκω και το κάνω..Αλλιώς είμαι ικανή να κάτσω μπροστά στα πιάτα και να κάνω διάλογο μαζί τους γιατί δεν μπαίνουν και μόνα τους στο πλυντήριο ας πούμε![]()
Ασε που εγω τρελαίνομαι με την οργάνωση οπότε για να κάνω κάτι θέλω να το χω "σχεδιασμένο",κι επειδή έχω πολλά να οργανώσω,δεν ξέρω ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ.
Με λες και τρελή

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.

17-03-25

19:05
Εμένα η χρόνια αναβλητικότητα μου έχει να κάνει με υποχρεώσεις που με στρεσαρουν, μου φαίνονται ανούσιες, μου στερούν τον προσωπικό χώρο και χρόνο , μου προκαλούν απέχθεια και επειδή ακριβώς δε θέλω να τις αντιμετωπίσω, τις αναβάλλω. Δλδ δε θα αναβάλλω πχ τις οικιακές εργασίες, αλλά θα θέσω σε καθυστέρηση οτιδήποτε αφορά δοσοληψίες με τη γραφειοκρατία, υποχρεώσεις για τη δουλειά, αντιμετώπιση ανθρώπων τους οποίους για χ λόγους δε θέλω να συναντήσω κλπ
Και επειδή ακριβώς όλα είναι φαύλος κύκλος, όσο πιο πολυ αναβάλλω, τόσο μετά τρέχω πυρετωδώς να προλάβω προθεσμίες και διαπιστώνω πως λειτουργώ αποτελεσματικά μόνο σε συνθήκες πίεσης .
Και επειδή ακριβώς όλα είναι φαύλος κύκλος, όσο πιο πολυ αναβάλλω, τόσο μετά τρέχω πυρετωδώς να προλάβω προθεσμίες και διαπιστώνω πως λειτουργώ αποτελεσματικά μόνο σε συνθήκες πίεσης .
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

18-03-25

09:36
Παρακαλώ!!!Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου.Πολύ σωστό αυτό το κολπάκι με το 1-2-3.Θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω στην καθημερινοτητά μου,γιατι δυσκολεύομαι τρελά.
Ασε που εγω τρελαίνομαι με την οργάνωση οπότε για να κάνω κάτι θέλω να το χω "σχεδιασμένο",κι επειδή έχω πολλά να οργανώσω,δεν ξέρω ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ.
Με λες και τρελή![]()
Κοίτα και εμένα μου αρέσει η οργάνωση και η καθαριότητα αλλά δύσκολη ειδικά αν συγκατοικείς.
Έχω πλάνο !
Ορίζω μέσα στην εβδομάδα να κάνω σ ένα χωρο οργάνωση και σ ένα χώρο καλή καθαριότητα.
Την επόμενη εβδομάδα άλλο χώρο άλλη καθαριότητα.
Έτσι πετυχαίνεις και πιο σωστή οργάνωση και πιο καλή καθαριότητα από το γεγονός να κάνεις μέσα στη εβδομάδα πολλά μαζί.
Άλλωστε το σπίτι μετά από μια καλή οργάνωση και καθαριοτητα αρκούν 30 λεπτά max για να το συντηρείς καθημερινά..
Αν το σκεφτείς πέραν της τουαλέτας και του νεροχύτη που είναι απαραίτητα καθημερινά όλα τα υπόλοιπα δεν σου παίρνουν αρκετό χρόνο.
Α! Και αυτό που με βοήθησε είναι να μην αφήνω ρούχα έξω..5 λεπτά σου παίρνει από το να τ αφήνεις και να λες θα τα κάνω το σκ ..
Βρες μικρά τιπς και οργάνωσε ένα μηνιαίο εβδομαδιαίο και καθημερινό πλάνο.
Προσεχε όμως μην πας στον ψυχαναγκασμο .Εκεί δεν θα σε πω τρελή θα σου πω απλά ότι θα φας άδικα την ζωή σου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...