Περίεργες ιστορίες του τόπου μας

don't touch

Νεοφερμένο μέλος

Η don't touch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καθώς καθόμουν και έψαχνα πληροφορίες για το χωρίο μου (λεπτοκάρυα πιεριας ) έπεσα πάνω σε κάτι που μου φάνηκε λίγο περίεργο. Δεν γνωρίζω αν το κάνουν σε όλη την Ελλαδα αυτό άλλα όταν τελειώνουν οι αποκριές την κυριακη της αποκριάς ανάβουμε μια τεράστια φωτιά στη μέση του χωρίου και καίμε τον καρνάβαλο και λέγετε η γιορτή τον κέδρων , σε κάποιες περιοχές κερνάνε και κρασί και σαρδελες σε άλλες όχι. Στο χωρίο μου έμαθα ότι ενώ το κάνουμε το ίδιο έθιμο την ίδια μέρα με όλους τους άλλους στα γύρο χωριά άλλα με την διάφορα πως δεν καίμε το κακό άλλα καίμε τον ορφεα. Ποιος είναι ο ορφεας ; επειδή η λεπτοκάρυα είναι κοντά στα Λείβηθρα πήραν από την μυθολογία τον διαμελισμό του ορφεα οπου ήταν κύριος εκπρόσωπος της τραγουδιστικής τέχνης, της λύρας και τον σκότωσαν οι μαινάδες οι ακόλουθοι του θεου Διονυσου και ο λόγος που τον σκότωσαν δεν είμαι ακόμα σίγουρη έχω βρει διαφορα στοιχειά άλλα σε όλα ο φόνος του ήταν άδικος.

Για να επιστρέψω πίσω στο θέμα πως γινεται να λες ότι καις έναν αθώο έστω και στην μυθολογία και έπειτα να κερνάς κιόλας κρασί που μάλλον το έχουν συνδέσει και με τον θεό Διονυσο μιας και ακόμα στο χωρίο μου είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν στο δωδεκαθεϊσμο .Προφανως και δεν είναι κάτι το σημαντικό άλλα με έκανε να αναρωτηθώ πως μέχρι και σήμερα μαζεύονται τόσοι άνθρωποι έστω και ας είναι ένα έθιμο και γλεντάν κάτι φριχτό. Θέλω να πω πως αν έστω 100 άτομα δεν λέω περισσότερα χαίρονται και να ευθυμούν με κάτι έστω και απλό για κάποιους ανθρώπους τοτε τι άλλο μπορεί να θεωρούν απλό και να χαίρονται το οποίο να το έχουν βαπτίσει φυσιολογικο; καλά υπερβάλω μάλλον.

Εχετε εσείς περίεργες ιστορίες για το χωρίο σας ;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...