venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Theophile Gautier,Γάλλος ποιητής & συγγραφέας
Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό? Ότι η ζωή πάντα σου σκάει ένα χαμόγελο?
Έχετε πιάσει τον εαυτό σας, να τον θεωρούν οι άλλοι γούρικο?
Από το να σε στέλνουν να δεις ενα αποτέλεσμα (σε θέμα υγείας, εργασίας, πανελληνίων εξετάσεων) που θα επηρεάσει τη ζωή τους, μέχρι να μην σε αφήνουν να φύγεις από κάποιο μαγαζί, γιατί με το που πάτησες το πόδι σου γέμισε κόσμο?
"Με την τύχη που έχω όταν θα έρθει το πλοίο της ζωής μου, εγώ θα είμαι στο αεροδρόμιο"
Με αυτή την ατάκα γελάω απίστευτα.....αυτός που την είχε πει σίγουρα είχε μεγάλο αυτοσαρκασμό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Speedy
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Χμμ.. Το δικό μου μόττο, συνοψίζεται στο εξής
"Με την τύχη που έχω όταν έρθει η ώρα να πάρω το πλοίο της ζωής μου, θα πρέπει να το ..φτιάξω πρώτα."

Γενικά, είμαι της γνώμης πως εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε την τύχη μας. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι άλλο, κάτι παραπέρα- είτε αυτό λέγεται τύχη είτε πεπρωμένο, παρα μόνο ένας άσπρος καμβάς πάνω στον οποίο φαίνονται όλες οι διαδρομές της ζωής μας, οι οποίες προέκυψαν μετά από δικές μας επιλογές. Και η αλήθεια είναι πως μπορούμε πάνω του να ζωγραφίσουμε ό,τι θέλουμε, και να κάνουμε ό,τι θέλουμε- η δύναμη του ανθρώπου είναι τεράστια, πολύ μεγαλύτερη από όση φανταζόμαστε. Με τη βοήθεια πάντα του Θεού - κάτι που προσωπικά το μεταφράζω στο να έχουμε την υγεία μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αλλά δυστυχώς πάντα παίρνουμε ως δεδομένο- και με λίγη θέληση, η τύχη φεύγει από την εξίσωση, και παίρνει τη θέση της η αποφασιστικότητα. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι, αν πραγματικά το θέλουμε, τότε είμαι σίγουρη πως θα βρούμε τρόπο να το πετύχουμε- και ίσως μετά να μην καταφέρουμε να εξηγήσουμε πώς έγινε αυτό που μέχρι τότε θεωρούσαμε αδύνατο.. κι όμως ήμασταν εμείς που το κάναμε.

Πάντως.. η αλήθεια είναι πως είμαι γουρλού (για τους άλλους) σε ό,τι αφορά θέσεις πάρκινγκ.

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Μάλιστα είχαμε φτιάξει και μία θεωρία, της γκαντεμοδυναμικής. Το γκαντεμόνιο είναι το στοιχειώδες σωματίδιο της γκαντεμιάς. Επηρεάζεται από τη λογική και τη θέληση. Όπου δηλαδή ένα φωτόνιο θα ακολουθήσει τυχαία πορεία (πχ σκέδαση) το γκαντεμόνιο θα ακολουθήσει την πορεία που δεν θες εσύ που παρατηρείς το σύστημα (σύμφωνα με την κβαντομηχανική το επηρεάζεις παρατηρώντας το). Η θεωρία έλεγε επίσης ότι τα γκαντεμόνια συσσωρεύονται και όταν φτάσουν μια κρίσιμη μάζα δημιουργούν γκαντεμιές στο σύστημα που συσσωρεύτηκαν, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η μάζα. Τέλος εγώ και ορισμένοι άλλοι άνθρωποι έχουμε την ιδιότητα να έλκουμε τα γκαντεμόνια, αλλά εκτός από τις γκαντεμιές που μας συμβαίνουν έχουμε δυνατότητα να απελευθερώνουμε ριπές γκαντεμικής ακτινοβολίας (ως αμυντικό μηχανισμό για να μη μας ρουφήξει καμιά μίνι μαύρη τρύπα απο το cern).
Στατιστικά εκτιμώ τη γκαντεμική μου πυκνώτητα χωρητικότητας στα 58 μΕπίτιμα/m^3. Ο μέσος όρος είναι 12-14. Υπάρχει επίσης patent application για τη χρήση ρουλέττας ή κουλοχέρη σαν όργανο μέτρησης.
Υπάρχει και με αντίθετη πολικότητα το κωλοφαρδόνιο. Αυτό εκλύεται πολύ κατά τη διάρκεια παρτίδων τάβλι, και από συγκεκριμένα άτομα κατα την αναζήτηση parking. Υπάρχουν επίσης θεωρίες για τη χρήση του σε faster than light travel.
Αυτά, πάω να κάνω thread "πόσο geek είστε" και να το κάνω copy paste

pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για παράδειγμα,κάποιος που είναι αισιόδοξος θεωρεί τον εαυτό του γουρλή και μεταδίδει τόση θετική ενέργεια στον εαυτό του και στους γύρω που 'θαυματουργικά' πετυχαίνει διάφορα.. Αντίθετα για κάποιον που είναι απαισιόδοξος, έχουμε τη συνήθεια να λέμε οτι 'προκαλεί την τύχη του' με την κλάψα!
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που μοιάζει να 'έχει συνομωτήσει το σύμπαν' υπέρ σου.. Ε,αυτό δεν είναι καθαρά θέμα τύχης! Μιας και αναφέρατε στο πρώτο πόστ για τις εξετάσεις μου θυμίσατε τις μεταβολές της τύχης μου από τις παννελήνιες εξετάσεις ώς τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Στις παννελλήνιες είχα διαβάσει τόσο πολύ,που η 'τύχη' μου με βοήθησε να περάσω για κάτι λιγότερο από 15 μόρια! Ενώ στο δίπλωμα οδήγησης που είχα προετοιμαστεί έτσι-κι-έτσι απορρίφθηκα μόλις για ΕΝΑ λαθάκι..
Μ'αυτό δεν εννοώ οτι όσο προσπαθείς σε ευνοεί η ''τύχη'',αλλά οτι όσο περισσότερο κυνηγάς κάτι τόσο πιο πολύ μειώνεις τις πιθανότητες απο-τυχί-ας..

Όσο για τον αν θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό... Μάλλον όχι. Οι υπόλοιποι δεν με θεωρούν ούτε τυχερή αλλά ούτε και άτυχη ή γρουσούζα. Προσωπικά πάντως, και κυρίως τις τελευταίες μέρες, αισθάνομαι ότι τα όποια αποθέματα καλής τύχης είχα στέρεψαν εντελώς και όπως όλα δείχνουν θα αργήσουν να ξαναγεμίσουν...
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Σίγουρα αυτό που αναφέρεις κυρίως έχει σχέση με το πως αισθανόμαστε οι ίδιοι απέναντι στη ζωή, και όλοι κάποια στιγμή έχουν περάσει αυτή τη φάση, ότι δεν περνάμε περίοδο "τύχης".................'Αλλωστε ένος κακού μύρια έπονται, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι και ενός καλού μύρια έπονται.... το θετικό σε όλη τη φάση που περιγράφεις είναι η πεποίθησή σου οτι θα ξαναγεμίσουν τα αποθέματα της καλής σου τύχης.... Στο εύχομαι!!!Προσωπικά πάντως, και κυρίως τις τελευταίες μέρες, αισθάνομαι ότι τα όποια αποθέματα καλής τύχης είχα στέρεψαν εντελώς και όπως όλα δείχνουν θα αργήσουν να ξαναγεμίσουν...

Σίγουρα αυτό που αναφέρεις κυρίως έχει σχέση με το πως αισθανόμαστε οι ίδιοι απέναντι στη ζωή, και όλοι κάποια στιγμή έχουν περάσει αυτή τη φάση, ότι δεν περνάμε περίοδο "τύχης".................'Αλλωστε ένος κακού μύρια έπονται, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι και ενός καλού μύρια έπονται.... το θετικό σε όλη τη φάση που περιγράφεις είναι η πεποίθησή σου οτι θα ξαναγεμίσουν τα αποθέματα της καλής σου τύχης.... Στο εύχομαι!!!![]()
Την πεποίθηση μου ότι θα ξαναγεμίσουν...Χαχαχαχα.. Ναι υπάρχει η πεποίθηση αυτή, αλλά δεν το σκέφτηκα έτσι αρχικά.
Ναι λογικά θα ξαναγεμίσουν τα αποθέματα, αφού βασικά χρειάζομαι χρόνο. Μάλλον η τύχη θα επιστρέψει ύστερα από κάποιο διάστημα..
Και βασικά πιστεύω ότι αυτά γίνεται. Κάποτε επιστρέφει η τύχη. Και η ατυχία, βέβαια.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

superairy
Νεοφερμένο μέλος

εχω ψαξει πολυ αυτο το θεμα και πιστευω πως παντα κ οποιαδηποτε στιγμη υπαρχει κατι ανωτερο που μας καθοριζει τη ζωη και το μελλον.
και σιγουρα πιστευω πως ολοι σας θα εχετε παρατηρησει πως πραγματα που αλλιως τα σχεδιαζατε, ή αλλιως πιστευατε πως θα αντιδρουσατε σε καποιες καταστασεις, να ειναι τελειως διαφορετικα..
ισως ολα αυτα να μην ειναι απλα συμπτωσεις, αλλα τα " τυχερα" ή "ατυχα" μας..

love_angel
Επιφανές μέλος

να δυο προσφατα παραδειγματα:
μου χαλασε στα καλα καθουμενα, το καλωδιο του λαπτοπ και εωσα σημερα 75 ευρουλακια για αγορα νεου μετασχηματιστη.
το αποκορυφωμα της τυχης μου ειναι οτι οι γονεις μου λειπουν στο χωριο για ελιες και δεν μπορουν να μου βαλουν ευρουλακια στη τραπεζα οποτε για μια βομαδα θα πω το ψωμι ψωμακι.
οσο για το γουρλου, προχτες σκεφτομουν οτι ο Γ. λατρευει την Κ. και οτι ειναι πολυ ταιριαστοι.
χτες η Κ. με πηρε τηλεφωνο κλαιγοντας οτι ο Κ. την κερατωνει.
αυτα.

RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος

Σήμερα για παράδειγμα, έπεσαν σπασμένα γυαλιά στο πόδι μου, κόπηκα από την πατούσα προς το πάνω μέρος του ποδιού και δε μπορώ να περπατήσω, έκαψα τα 3 δάκτυλα του δεξιού μου χεριού (είμαι δεξιόχειρας), πέταξε σπίθες και καπνό το microwave την ώρα που το χρησιμοποιούσα και βγήκαν τα αποτελέσματα από τις πανελλήνιες με κάτι βαθμούς που ούτε καν τους περίμενα (μαύρα χάλια)...και όλα αυτά σήμερα, να το τονίσουμε αυτό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SICX
Διάσημο μέλος

αρα Ο,ΤΙ συμβαινει ειναι αποτελεσμα ενεργειων, ενα αποτελεσμα μεσω ενος απλου ή πιο συνθετου συνδυασμου ενεργειων. τυχη ονομαζω απλα ενα μη προβλεψιμο γεγονος, γιατι δεν μπορουμε παντα να ξερουμε τις οποιες συνεπειες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Θουκυδίδης 496-406π.χ., Αθηναίος Ιστορικός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αγγελική!!!
Δραστήριο μέλος

Πάντως ποτέ δεν έχω πιάσει τον εαυτό μου πολύ τυχερό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.