Πιστεύετε σήμερα ο μέσος Έλληνας επιθυμεί μια κυβέρνηση δεξιά στα κοινωνικά ζητήματα, αλλά παρεμβατική/κρατικιστική στα οικονομικά;

Σήμερα ο μέσος Έλληνας επιθυμεί μια κυβέρνηση δεξιά στα κοινωνικά, αλλά παρεμβατική οικονομικά;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • ΝΑΙ

Ψήφοι: 4 100,0%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 0 0,0%

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.829 μηνύματα.
Σε αντίθεση με το 2019, που φαινόταν ότι ο Έλληνας ήθελε λιγότερο κράτος και φιλελευθερισμό περισσότερο. Αυτό πιστεύετε έχει αντιστραφεί, σήμερα λόγω ακρίβειας και αντίληψης περί καρτέλ; Θεωρώ πως σήμερα όλο και μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, θέλει ένα κόμμα τύπου παλιού ΛΑΟΣ, που διαθέτει μια υποτυπώδη θεσμική σοβαρότητα ή κάτι που θυμίζει Ορμπανισμό/Τραμπισμό, σε ελληνική/βαλκανική εκδοχή. Του στυλ μένουμε Ευρώπη, (γιατί δε μπορούμε αλλιώς/αναγκαίο κακό), αλλά μοντέλο Ουγγαρίας.

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.442 μηνύματα.
Σε αντίθεση με το 2019, που φαινόταν ότι ο Έλληνας ήθελε λιγότερο κράτος και φιλελευθερισμό περισσότερο. Αυτό πιστεύετε έχει αντιστραφεί, σήμερα λόγω ακρίβειας και αντίληψης περί καρτέλ;
Δεν πιστεύω πως ισχύει αυτό στην ελληνική περίπτωση καθώς θα πρέπει να αναλύουμε τα δεδομένα βάσει των υπαρχουσών παθογενειών του εκάστοτε λαού.

Εγω δεν το έχω κρύψει τι είμαι. Φασίστα θα με πουν κάποιοι. Ναζί. Εθνικιστής θα πω, αλλά όχι σοσιαλιστής.

Δεν διορθώνεται μια χώρα απο τα κακως κείμενα ενος ψευδο-ιδιωτικού κορποραίου ολιγοπωλίου με το να πας στον σοσιαλισμο οπου ολοι θα ειναι εξισου φτωχοι και θα ζουν στη χάπι χάπι λάντ.

Και λέω ψευδοιδιωτικού, διότι όσο κι αν ψέγουμε τον Καπιταλισμό, ε δεν είναι και υγιής καπιταλισμός αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. Βεβαίως δεν έχω καμιά πρεμούρα να εφαρμοστούν οι λογικές του Σικάγο εδω.

Μια μεικτή οικονομία με ελάχιστο κρατικο παρεμβατισμό, μειωμένο κράτος και ΔΥ, αλλά διατήρηση νευραλγικών υποδομών ασφαλείας και επικοινωνίας σε εθνικό έλεγχο, με παράλληλη ενίσχυση όχι των πολυεθνικών αλλά των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι κάτι υγιές για μένα και τη δική μου λογική, εαν βγάζει λογική έστω, όπως και για τις ιδεολογικές μου βάσεις και αξίες.

Μπορείς να έχεις λιγότερο κράτος και μια φιλελεύθερη οικονομία, χωρίς καρτέλ.

Καρτέλ έχεις επειδή οι νεοφιλελέδες με την πετριά του αδερφάτου και της γουοκίλας, βλ. ακροαριστερή ΝΔουλα, έχουν κάνει τα πάντα για να καλοταίζονται τα φιλαράκια τους οι ολιγαρχες της ενέργειας και άλλων κλάδων.
Εκτός κι αν την θεωρείτε δεξιά ακόμα οπότε γελάω, μόνο κάτι ωφελημένοι απο τον Κούλη που τους πληρωνει το μισθό στην ιδιωτική εταιρία τους για να τον ψηφίζουν, πιστεύουν πως ειναι δεξια η ΝΔ, εξ ου και το 41% που αντε να πέσει στο 20% αλλά ποτέ παρακάτω λόγω συμφερόντων.

Πως αλλιώς θα μείνει κυβέρνηση, μια ομαδα ανθρωπων που τα έχει κάνει μαντάρα;

α) Εχεις καλοταίσει τους ολιγαρχες, τα παίρνεις απο το λαό για να τα δινεις στους ολιγάρχες, δωράκια.
β) Έχεις καλοταίσει τα σωματα ασφαλείας πρώτα για να σε φυλάνε να μη φυγεις με ελικόπτερα
γ) Εχεις δώσει γραμμή σε ΔΥ αλλά και ιδιωτες εργοδότες τα υπαλληλάκια τους να ψηφίζουν το κομμα γιατί τους ταίζει μήνα με το μήνα.

Ο Έλληνας, το μεγαλύτερο μέρος του έστω, γκρινιάζει, ή κάνει οτι γκρινιάζει και κατακρίνει τη ΝΔ, ακόμα και εδω μέσα, αλλά αμα βγάλουμε τις τσέπες μας στη φόρα, θα δεις πολλά γαλάζια δίφραγκα στις τσέπες πολλών.

Οπότε όχι, δεν θέλει ο Έλληνας να αλλάξει κάτι. Λίγοι το θέλουν.

Οι άλλοι σταυροκοπιούνται να μεινει ο Κούλης επάνω για να συνεχίσουν να τρωνε.

Μόνο οσοι δεν έχουν άκρες και ωφέλεια την έχουν πιει απο την ακρίβεια και θέλουν αλλαγή.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.829 μηνύματα.
Μια μεικτή οικονομία με ελάχιστο κρατικο παρεμβατισμό, μειωμένο κράτος και ΔΥ, αλλά διατήρηση νευραλγικών υποδομών ασφαλείας και επικοινωνίας σε εθνικό έλεγχο, με παράλληλη ενίσχυση όχι των πολυεθνικών αλλά των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι κάτι υγιές για μένα και τη δική μου λογική, εαν βγάζει λογική έστω, όπως και για τις ιδεολογικές μου βάσεις και αξίες.
Αυτός ακριβώς νομίζω είναι ο παλμός σήμερα, που επικρατεί.

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.442 μηνύματα.
Αυτός ακριβώς νομίζω είναι ο παλμός σήμερα, που επικρατεί.
Μακάρι. Αλλά άλλο παλμός κι άλλο πραγματικότητα. Κι εγω θα θελα να έχω τη δική μου επιχείρηση, πολύ περισσότερο απο το να ειμαι ΔΥ λαμόγιο, ή ιδιωτικος υπαλληλος μέσω γνωστών.

Αλλά θα σου βαλει η ΑΑΔΕ κωλόχερο και το κράτος, ταμεία, έξοδα 70% συνεταιριλικι με το που ανοιξεις πόρτα. Σα τα γυφτάκια θα ρθουν ολοι με απλωμενο χέρι.

Τι κι αν υπάρχει παλμός. Με 70% κωλόχερο με το καλημέρα, όσο παλμός και να υπάρξει, ο ασθενής είναι κλινικά νεκρός (οικονομικά μιλώντας) εδω και δεκαετίες.

Όταν έγινε η πτωχευση με την κρίση της σταφίδας το 1800φευγα, ίδια ποσοστα χρέους είχαμε.

Οποιος έφαγε έφαγε το 1980. Γι αυτο έλεγε ο άλλος οταν του έλεγαν "θα χρεωθουν οι επομενες γενιές", "και τι με νοιάζει εμένα μηπως θα ζω τότε;".

Μόνο με πραγματικά εθνικιστική κυβέρνηση θα υπάρξει κάποια ελπίδα. Η οποία κυβέρνηση θα εφαρμόσει σοβαρό φιλελεύθερο/μεικτό πρόγραμμα χωρίς ημετέρους και εξαρτήσεις.

Αλλά πες μου ειλικρινά, πιο πιθανό δεν είναι να βγάλω διπλό D στήθος και να κάνω καριέρα στο πορνό, παρά αυτό;

Entropy24

Δραστήριο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 438 μηνύματα.
Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει μικτή οικονομία. Να συνδυάζει στοιχεία της ελεύθερης αγοράς αλλά και να υπάρχουν και μηχανισμοί μέσα από τους οποίους θα παρεμβαίνει το κράτος έτσι ώστε να υπάρχει κοιωνική συνοχή.

Αλλά μέχρι στιγμής, απέχουμε πολύ για την πραγματοποίηση κάτι τέτοιου.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.728 μηνύματα.
Σε αντίθεση με το 2019, που φαινόταν ότι ο Έλληνας ήθελε λιγότερο κράτος και φιλελευθερισμό περισσότερο. Αυτό πιστεύετε έχει αντιστραφεί, σήμερα λόγω ακρίβειας και αντίληψης περί καρτέλ; Θεωρώ πως σήμερα όλο και μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, θέλει ένα κόμμα τύπου παλιού ΛΑΟΣ, που διαθέτει μια υποτυπώδη θεσμική σοβαρότητα ή κάτι που θυμίζει Ορμπανισμό/Τραμπισμό, σε ελληνική/βαλκανική εκδοχή. Του στυλ μένουμε Ευρώπη, (γιατί δε μπορούμε αλλιώς/αναγκαίο κακό), αλλά μοντέλο Ουγγαρίας.

Το ιδανικό για εμένα θα ήταν το εξής.

Στο θέμα της οικονομίας θέλω μια κυβέρνηση που στηρίζει τον καπιταλισμό και την ελεύθερη οικονομία μέσω της μείωσης των φόρων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και την άμεση σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Παράλληλα όμως πρέπει να υπάρχουν κρατικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα επιβλέπουν την αγορά, θα εμποδίζουν την δημιουργία μονοπωλίων (μονοπωλιακή αγορά δεν είναι καπιταλισμός), ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κοινωνικό κράτος το οποίο θα φροντίζει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οσο αφορά το θέμα των privatization είμαι υπέρ σε μεγάλο βαθμό, εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με αγαθά και υπηρεσίες όπως είναι το νερό, η άμυνα και γενικά η ασφάλεια της χώρας.

Στα κοινωνικά ζητήματα θα έλεγα ότι το ιδανικό είναι μια κυβέρνηση που στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προοδευτική εκεί που πρέπει, όμως παράλληλα επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους παραβατούν και σε όσους μπουκάρουν παράνομα στη χώρα.

Για εμένα αυτό είναι το ιδανικό σύστημα.​

Valder

Επιφανές μέλος

Το ιδανικό για εμένα θα ήταν το εξής.

Στο θέμα της οικονομίας θέλω μια κυβέρνηση που στηρίζει τον καπιταλισμό και την ελεύθερη οικονομία μέσω της μείωσης των φόρων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και την άμεση σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Παράλληλα όμως πρέπει να υπάρχουν κρατικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα επιβλέπουν την αγορά, θα εμποδίζουν την δημιουργία μονοπωλίων (μονοπωλιακή αγορά δεν είναι καπιταλισμός), ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κοινωνικό κράτος το οποίο θα φροντίζει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οσο αφορά το θέμα των privatization είμαι υπέρ σε μεγάλο βαθμό, εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με αγαθά και υπηρεσίες όπως είναι το νερό, η άμυνα και γενικά η ασφάλεια της χώρας.​

Γουστάρεις σύστημα εθνικιστικο δηλαδή, Βεζανή.

Στα κοινωνικά ζητήματα θα έλεγα ότι το ιδανικό είναι μια κυβέρνηση που στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προοδευτική εκεί που πρέπει, όμως παράλληλα επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους παραβατούν και σε όσους μπουκάρουν παράνομα στη χώρα.​
Ποιά ανθρώπινα δικαιώματα απ ολα;

Γκει πράηντ να υπάρχει;
Μουσουλμάνοι;
Γηνεκέζες με ποσοστά στην αιργασύα;

Πόσο ανθρώπινα τα θες τα δικαιώματα;

Γιατί εγω τα θέλω και λίγο απάνθρωπα, έτσι οπως έχει οριστεί ο ανθρωπισμός τελευταία.

Entropy24

Δραστήριο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 438 μηνύματα.
Οσο αφορά το θέμα των privatization είμαι υπέρ σε μεγάλο βαθμό, εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με αγαθά και υπηρεσίες όπως είναι το νερό, η άμυνα και γενικά η ασφάλεια της χώρας.
Αν όχι πλήρης ιδιωτικοποίηση, σημμαντική συμμετοχή του κράτους στον μετοχικό σχηματισμό των εταιρείων αυτών.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.728 μηνύματα.
Γουστάρεις σύστημα εθνικιστικο δηλαδή, Βεζανή.

Ποιά ανθρώπινα δικαιώματα απ ολα;

Γκει πράηντ να υπάρχει;
Μουσουλμάνοι;
Γηνεκέζες με ποσοστά στην αιργασύα;

Πόσο ανθρώπινα τα θες τα δικαιώματα;

Γιατί εγω τα θέλω και λίγο απάνθρωπα, έτσι οπως έχει οριστεί ο ανθρωπισμός τελευταία.

Καλά όταν λέω ανθρώπινα δικαιώματα δεν εννοώ DEI policies, παράνομοι μετανάστες που παίρνουν επιδόματα, αλλαγές φυλών σε ανήλικα παιδιά, και γενικά αυτές τις παρανοϊκές προπαγάνδες των τελευταίων ετών.

Όσο αφορά τα δικαιώματα των LGB ανθρώπων, ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες όσο αφορά την αγορά εργασίας, προστασία των ανηλίκων , νόμιμη μετανάστευση με όρους, προφανώς και σε αυτά είμαι 100% υπέρ. Τώρα όσο αφορά τα pride δεν με απασχολεί να πω την αλήθεια, δεν θεωρώ κακό να υπάρχει σαν event καθώς δεν με αναγκάζει κάποιος να παραβρίσκομαι εκεί. Τώρα αν αναφέρεσαι στις ακρότητες που γίνονται κάποιες φορές εκεί (γυμνισμός, επίθεση στην θρησκεία κτλ) προφανώς και είμαι κατά, αν και νομίζω ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις αυτές.​

Valder

Επιφανές μέλος

Όσο αφορά τα δικαιώματα των LGB ανθρώπων, ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες όσο αφορά την αγορά εργασίας, προστασία των ανηλίκων , νόμιμη μετανάστευση με όρους, προφανώς και σε αυτά είμαι 100% υπέρ. Τώρα όσο αφορά τα pride δεν με απασχολεί να πω την αλήθεια, δεν θεωρώ κακό να υπάρχει σαν event καθώς δεν με αναγκάζει κάποιος να παραβρίσκομαι εκεί.​
Πολύ αριστερός, πολύ αριστερός.

Να καταργηθούν όλα. Σπίτι και πιάτα και όχι άλλα πολύχρωμα.

Μόνο βυζαντινος αετός, τέστο, αντρίλα και γυναίκες με βυζάρες να αρμέγουν τις κατσίκες στα χωριά.

οκ σκάω

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.291 μηνύματα.
Πιστεύω ότι το 2019 δεν έγινε φιλελεύθερη επιλογή αλλά κλασική αντικυβερνητική επιλογή, στα πλαίσια του τότε δικομματισμού. Αυτό προκύπτει και από τις μετέπειτα μετακινήσεις ψηφοφόρων, που άλλοι μετατοπίστηκαν σε επιλογές δεξιότερα της ΝΔ και άλλοι με πιο φιλελεύθερο πρόσημο στο κυβερνών κόμμα. Γενικά ο μέσος πολίτης κρίνει κυρίως εκ του αποτελέσματος και δεν ασχολείται ιδιαίτερα βαθιά με ιδεολογικές διαφορές, πόσω μάλλον όταν αυτές υπάρχουν μέσα στο ίδιο κόμμα. Οι περισσότεροι θέλουν διαχρονικά μια μορφή κρατικής παρέμβασης στην οικονομία και προσδοκούν σε αυτή για τη διόρθωση στρεβλώσεων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, τα κόμματα που ρέπουν προς τα δεξιά λαμβάνουν μεγαλύτερα ποσοστά από εκείνα που ρέπουν προς τα αριστερά. Ωστόσο, νομίζω ότι ο τραμπισμός/ορμπανισμός εδώ δεν έχει τόσο μεγάλη απήχηση, όσο σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία και αυτό οφείλεται σε ιστορικούς λόγους (κυρίως λόγω κατοχής). Στην ελληνική πραγματικότητα, η στροφή προς τα δεξιά οφείλεται πιστεύω σε ένα βαθμό και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ευτελισμό του χώρου με τις συνεχείς διασπάσεις, που απομυθοποίησαν την αριστερά μετά από δεκαετίες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια