Σε αντίθεση με το 2019, που φαινόταν ότι ο Έλληνας ήθελε λιγότερο κράτος και φιλελευθερισμό περισσότερο. Αυτό πιστεύετε έχει αντιστραφεί, σήμερα λόγω ακρίβειας και αντίληψης περί καρτέλ;
Δεν πιστεύω πως ισχύει αυτό στην ελληνική περίπτωση καθώς θα πρέπει να αναλύουμε τα δεδομένα βάσει των υπαρχουσών παθογενειών του εκάστοτε λαού.
Εγω δεν το έχω κρύψει τι είμαι. Φασίστα θα με πουν κάποιοι. Ναζί. Εθνικιστής θα πω, αλλά όχι σοσιαλιστής.
Δεν διορθώνεται μια χώρα απο τα κακως κείμενα ενος ψευδο-ιδιωτικού κορποραίου ολιγοπωλίου με το να πας στον σοσιαλισμο οπου ολοι θα ειναι εξισου φτωχοι και θα ζουν στη χάπι χάπι λάντ.
Και λέω ψευδοιδιωτικού, διότι όσο κι αν ψέγουμε τον Καπιταλισμό, ε δεν είναι και υγιής καπιταλισμός αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. Βεβαίως δεν έχω καμιά πρεμούρα να εφαρμοστούν οι λογικές του Σικάγο εδω.
Μια μεικτή οικονομία με ελάχιστο κρατικο παρεμβατισμό, μειωμένο κράτος και ΔΥ, αλλά διατήρηση νευραλγικών υποδομών ασφαλείας και επικοινωνίας σε εθνικό έλεγχο, με παράλληλη ενίσχυση όχι των πολυεθνικών αλλά των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι κάτι υγιές για μένα και τη δική μου λογική, εαν βγάζει λογική έστω, όπως και για τις ιδεολογικές μου βάσεις και αξίες.
Μπορείς να έχεις λιγότερο κράτος και μια φιλελεύθερη οικονομία, χωρίς καρτέλ.
Καρτέλ έχεις επειδή οι νεοφιλελέδες με την πετριά του αδερφάτου και της γουοκίλας, βλ. ακροαριστερή ΝΔουλα, έχουν κάνει τα πάντα για να καλοταίζονται τα φιλαράκια τους οι ολιγαρχες της ενέργειας και άλλων κλάδων.
Εκτός κι αν την θεωρείτε δεξιά ακόμα οπότε γελάω, μόνο κάτι ωφελημένοι απο τον Κούλη που τους πληρωνει το μισθό στην ιδιωτική εταιρία τους για να τον ψηφίζουν, πιστεύουν πως ειναι δεξια η ΝΔ, εξ ου και το 41% που αντε να πέσει στο 20% αλλά ποτέ παρακάτω λόγω συμφερόντων.
Πως αλλιώς θα μείνει κυβέρνηση, μια ομαδα ανθρωπων που τα έχει κάνει μαντάρα;
α) Εχεις καλοταίσει τους ολιγαρχες, τα παίρνεις απο το λαό για να τα δινεις στους ολιγάρχες, δωράκια.
β) Έχεις καλοταίσει τα σωματα ασφαλείας πρώτα για να σε φυλάνε να μη φυγεις με ελικόπτερα
γ) Εχεις δώσει γραμμή σε ΔΥ αλλά και ιδιωτες εργοδότες τα υπαλληλάκια τους να ψηφίζουν το κομμα γιατί τους ταίζει μήνα με το μήνα.
Ο Έλληνας, το μεγαλύτερο μέρος του έστω, γκρινιάζει, ή κάνει οτι γκρινιάζει και κατακρίνει τη ΝΔ, ακόμα και εδω μέσα, αλλά αμα βγάλουμε τις τσέπες μας στη φόρα, θα δεις πολλά γαλάζια δίφραγκα στις τσέπες πολλών.
Οπότε όχι, δεν θέλει ο Έλληνας να αλλάξει κάτι. Λίγοι το θέλουν.
Οι άλλοι σταυροκοπιούνται να μεινει ο Κούλης επάνω για να συνεχίσουν να τρωνε.
Μόνο οσοι δεν έχουν άκρες και ωφέλεια την έχουν πιει απο την ακρίβεια και θέλουν αλλαγή.