Ποια ήταν η χρυσή δεκαετία της Ελλάδας;

Ποια ήταν η καλύτερη δεκαετία της Ελλάδας;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 5)

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,334 μηνύματα.
Ποια δεκαετία θεωρείτε ότι ήταν η χρυσή δεκαετία της Ελλάδας μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο; Όταν εννοώ χρυσή δεκαετία εννοώ τα χρόνια εκείνα όπου κατά την γνώμη σας η Ελλάδα έφτασε το pick της οικονομικά, κοινωνικά, αθλητικά, πολιτιστικά κτλ.

Για εμένα η απάντηση είναι ξεκάθαρη και είναι η δεκαετία του 2000-2009 καθώς μέσα σε αυτην την δεκαετία η Ελληνική οικονομία έφτασε στο Ζενίθ, οι μισθοί έφτασαν επίσης στο pick τους ενώ η ανεργία ήταν σταθερά κάτω από το 10%. Την ίδια ώρα στον Αθλητικό τομέα η Ελλάδα οργάνωσε του Ολυμπιακούς αγώνες το 2004, την ίδια χρόνια είχαμε τον θρίαμβο στο ποδόσφαιρο ενώ ένα χρόνο μετά βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης στο basket. Τέλος, εκείνη την δεκαετία έγιναν σημαντικά έργα υποδομής όπως είναι το Μετρο της Αθήνας, Αεροδρόμιο της Αθήνας, Αττική οδός, Ριο αντιριο κτλ. Δυστυχώς την τεράστια αυτή ανάπτυξη διαδέχθηκε η δεκαετία του 2010-2019 κατά την οποία η Ελλάδα βίωσε την χειρότερη κρίση στην ιστορία της Δύσης ενώ πολιτικά έγιναν σημαντικές αναταραχές.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top