Guest 749981
Επισκέπτης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Αν θέλετε να μιλήσετε για επιστήμες αποκλειστικά μεταξύ Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο: https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=159117
- Επίσης μην συγχέετε τα μαθήματα και τις επιστήμες! ΠΡΟΣΟΧΗ
Επιστήμη:
Ο όρος επιστήμη με την ευρεία έννοια αρχικά δήλωνε το οργανωμένο σώμα της εξακριβωμένης και τεκμηριωμένης γνώσης. Ο πρώτος αυτός ορισμός διατυπώνεται στο έργο Θεαίτητος του Πλάτωνα όπου ένας από τους συνομιλητές αναφέρει ότι «έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου», δηλαδή η επιστήμη αποτελεί βεβαιωμένη με λογικά επιχειρήματα γνώση. Πολλές από τις ανθρώπινες προκαταλήψεις γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν έχουν αμφισβητηθεί κατά καιρούς από τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.
Στη σύγχρονη εποχή, ο όρος είναι πιο περιορισμένος και δηλώνει το σύστημα απόκτησης γνώσης με βάση την επιστημονική μεθοδολογία που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα, καθώς και στην οργάνωση και ταξινόμηση της αποκτώμενης με αυτόν τον τρόπο γνώσης. Διακρίνουμε συνεπώς διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς που εντάσσονται συνήθως σε τέσσερις μεγάλες ομάδες, τις θετικές επιστήμες, τις εφαρμοσμένες επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες.
Κατηγορίες επιστημών:
https://prntscr.com/79lh3e
https://prntscr.com/79lhal
https://prntscr.com/79lhlx
https://prntscr.com/79lhpa
https://prntscr.com/79lhtr
Περιβόητο μέλος

Νομιζω με σειρα προτεραιοτητας θα ελεγα για μενα πως βρισκω μεγαλο ενδιαφερον στα νεα της ιατρικης, μετα γενετική, πληροφορική και τελος στις ανθρωπιστικες επιστημες...
Την αστρολογια ξεχασες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Βρήκα λοιπόν πως με γοητεύουν η αστρονομία - αστροφυσική - κοσμοθεωρία και η παλαιοντολογία από τις ανθρωπιστικές. Βέβαια βρίσκω αρκετό ενδιαφέρον και στην γεωλογία.
Εντελώς αντιφατικά νομίζω αλλά έλα που με γοητεύουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Guest 749981
Επισκέπτης

Από την στιγμή που η αστρολογία δε βασίζεται σε φυσικά μεγέθη/φαινόμενα, κι απλά βασίζεται στις "ορέξεις" των άστρων και βγάζεται συμπέρασμα από αυτά, δε νομίζω ότι μπορεί να ειπωθεί ως επιστήμη.Την αστρολογια ξεχασες.Αστειευομαι. Οσο κι αν ψιλοασχολουμαι με τα ζωδια, η αστρολογια δεν εχει αποδειχθει ως επιστημη. Ακομη τουλαχιστον... αποσο γνωριζω! Γιαυτο κι επιφυλασσομαι γι αυτην....

Και να ήτανε δε θα με χωρούσε να τη βάλω!

nikolaos p.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 749981
Επισκέπτης

PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Γιατί?Βέβαια, οι επαγγελματικές προοπτικές δεν είναι καλές στην Ελλάδα
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό που εννοούσα κυρίως είναι το εργασιακό περιβάλλον και οι συνθήκες..όχι τόσο η αποκατάσταση..λάθοςΓιατί?
Dr. No
Δραστήριο μέλος

Αυτό που εννοούσα κυρίως είναι το εργασιακό περιβάλλον και οι συνθήκες..όχι τόσο η αποκατάσταση..λάθος
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολά και ως προς την αποκατάσταση πλέον (δεν μιλάω μόνο για το δημόσιο, δεν με απασχολεί ο συγκεκριμένος τομέας). Εκτός αν κάποιος επιθυμεί να ασκήσει το επάγγελμα στην επαρχία, είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε στα νησιά, εκεί είναι αρκετά καλά τα πράγματα ακόμα και στις μέρες μας (πάντα αναφέρομαι σε μία αξιοπρεπή διαβίωση, όχι στα τρελά λεφτά). Τέλος πάντων, πολλά θα μπορούσα να πω γι'αυτό το θέμα, αλλά θα μείνω στα προαναφερθέντα. Όπως και να'χει, η ιατρική είναι μια υπέροχη επιστήμη και όποιος γουστάρει πραγματικά, αξίζει να ασχοληθεί με αυτή, μόνο κερδισμένος θα βγει.
Guest 749981
Επισκέπτης

- Η Φυσική σε όλους τους τομείς της (κβαντομηχανική, μηχανική, θεωρητική φυσική, αστροφυσική κλπ.), ιδιαίτερα η Αστροφυσική.
- Επίσης η Χημεία, η Βιολογία, η Γεωλογία και η Κλιματολογία είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.
- Έχω ιδιαίτερη κλίση στην Πληροφορική
- Από θεωρητικές επιστήμες μου αρέσει η Γλωσσολογία, η Ιστορία κι η Φιλοσοφία.
Θάλεια
Διάσημο μέλος

[*]Η Φυσική σε όλους τους τομείς της (κβαντομηχανική, μηχανική, θεωρητική φυσική, αστροφυσική κλπ.), ιδιαίτερα η Αστροφυσική.
Είσαι όντως 12;

Επειδή, γενικά ακούω πάρα πολύ "Ω τι γαμάουα που είναι η κβάντο και η αστροφυσική" από άτομα που ξέρω ότι δεν έχουν τέτοιες επαφές, θέλω να πω κάτι. Είναι άπειρα μαθηματικά. Η αστροφυσική/νομία είναι φουλ διανυσματικός και σου βγαίνουν τα μάτια. Δεν είναι αστεράκια γλυκούλικα πετάνε στο σύμπαν. Η κβάντο δε, είναι μία πολύ σύγχρονη πτυχή της επιστήμης και δεν κατανοείται εύκολα (ή και καθόλου). Θέλει πάρα πολύ διάβασμα, να λύσεις πολλές ασκήσεις, απλά για να μάθεις μεθοδολογίες. Αυτό και μόνο αυτό.
Μάλλον είναι πολύ κουλ αυτές οι κατευθύνσεις. Ω τι ξενέρωτη που είμαι.

Εμένα πάλι, μου αρέσει η ιατρική φυσική.
Guest 749981
Επισκέπτης

Είσαι όντως 12;Και γνωρίζεις τι είναι η κβαντομηχανική, η θεωρητική και η αστροφυσική;
Επειδή, γενικά ακούω πάρα πολύ "Ω τι γαμάουα που είναι η κβάντο και η αστροφυσική" από άτομα που ξέρω ότι δεν έχουν τέτοιες επαφές, θέλω να πω κάτι. Είναι άπειρα μαθηματικά. Η αστροφυσική/νομία είναι φουλ διανυσματικός και σου βγαίνουν τα μάτια. Δεν είναι αστεράκια γλυκούλικα πετάνε στο σύμπαν. Η κβάντο δε, είναι μία πολύ σύγχρονη πτυχή της επιστήμης και δεν κατανοείται εύκολα (ή και καθόλου). Θέλει πάρα πολύ διάβασμα, να λύσεις πολλές ασκήσεις, απλά για να μάθεις μεθοδολογίες. Αυτό και μόνο αυτό.
Μάλλον είναι πολύ κουλ αυτές οι κατευθύνσεις. Ω τι ξενέρωτη που είμαι.
Εμένα πάλι, μου αρέσει η ιατρική φυσική.
Κι όμως ξέρω. Επίσης, είπα ποιες επιστήμες μου αρέσουν, όχι τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό

Θάλεια
Διάσημο μέλος

Κι όμως ξέρω. Επίσης, είπα ποιες επιστήμες μου αρέσουν, όχι τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Από δευτέρα δημοτικού ασχολούμαι με αυτά, λογικό είναι να ξέρω κάτι παραπάνω
.
Αλήθεια; Δευτέρα δημοτικού ασχολιόσουν με τέτοια θέματα και τα κατανοούσες;

Εγώ δευτέρα δημοτικού έπαιζα κρυφτό στα πάρκα. Καλά, έχουμε και ένα χάσμα 10 ετών, αλλά δεν ήξερα ότι ένα παιδί δημοτικού, πλέον, μπορεί να καταλάβει κάτι τέτοιο. Απορώ βέβαια και πως σου ήρθε να ψαχτείς με τέτοια.

Guest 749981
Επισκέπτης

Τότε ήμουν στα βασικά (τι είναι το αστέρι, ο πλανήτης κλπ.) και μετά άρχισα να το ψάχνω περισσότερο (διαστολή του σύμπαντος, μεγάλη έκρηξη, μικρόκοσμος κλπ.) και τώρα βλέπω ντοκιμαντέρ με σοκαριστικές θεωρίες (πολυσύμπαν, παραπάνω διαστάσεις, παράλληλο σύμπαν, πεδίο Χίγκς --που δεν είναι θεωρία, υπάρχει-- κλπ.). Τώρα αρχίζω να τα κατανοώ όλα αυτά.Αλήθεια; Δευτέρα δημοτικού ασχολιόσουν με τέτοια θέματα και τα κατανοούσες;![]()
Εγώ δευτέρα δημοτικού έπαιζα κρυφτό στα πάρκα. Καλά, έχουμε και ένα χάσμα 10 ετών, αλλά δεν ήξερα ότι ένα παιδί δημοτικού, πλέον, μπορεί να καταλάβει κάτι τέτοιο. Απορώ βέβαια και πως σου ήρθε να ψαχτείς με τέτοια.Ένιγουει.

Πόσα έχω μάθει από τα ντοκιμαντέρ που βλέπω...

Sommerfeld
Δραστήριο μέλος

Κάτι ακόμη, νομίζω κακώς αναφέρεις την κοσμολογία ως ανεξαρτητη επιστημη...Η κοσμολογία μπορεί να θεωρηθεί μια προεκταση της αστρονομίας/αστροφυσικής (με αρκετη δοση φιλοσοφίας αφου ασχολειτε με εννοιες όπως πχ η δημιουργια του συμπαντος)αλλά σαφως και δεν ειναι ανεξαρτητη επιστημη αφου δεν υπαρχει η εννοια του πειραματος...Βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε θεωρίες και υποθέσεις επιστημονων(με γερά μαθηματικά βέβαια πχ θεωρία χορδών) αλλά παραμένουν θεωρίες αφού δεν υπάρχει το πειραμα για να τις ελενξουμε, έστω εν μερει...
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

2) Ανθρωπιστικές Επιστήμες

3) Πληροφορική

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Η βιολογία για εμένα όμως έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, πόσο μάλλον όταν αυτή αγγιζει την φυσιολογία: )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.