Ποια η άποψή σας για το κοινωνικό μέρισμα και τα επιδόματα;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,783 μηνύματα.
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Κάποιος μπορεί να διανύει πχ μια περίοδο κατάθλιψης, να έχει κάποια ασθένεια, να τον κυνηγάει η μαφία. Και να μην μπορεί να εργαστεί. Εκεί μπαίνει το κράτος με το δίχτυ προστασίας. Οποιος δεν σκέφτεται τον άλλον δεν σκέφτεται οτι αύριο μπορεί ο ίδιος να είναι σε θέση ανάγκης. Οσοι ξεσπαθώνουν και ωριόνται για αυτά τα λεφτά που δίνουν στα επιδόματα είναι πολύ κακός και ζηλόφθων. Στη τελική κάποιοι δυσκολεύονται να γλείψουν τόσο όσο χρειάζεται για να τους τοποθετήσουν σε κάποιο υπουργείο ή δημόσιο πόστο.
Δεν υπάρχει καμμία ζήλια. Εργασία για όλους και για όλες. Ο μόνος δρόμος. Δεν μίλησα καν για γλείψιμο.

Στο τωρινό σύστημα προφανώς η κατάργηση των επιδομάτων είναι καταστροφή. Μίλησα για το ιδεατό. 0% ανεργία και κανένα επίδομα ανεργίας. Τόσο απλά.
 

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εχεις αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει στον τομέα εργασιακά και στον τομέα τεχνητή νοημοσύνη στις δεκαετίες που έρχονται; Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το κεφαλαίο δεν έχει ιερό και όσιο. Και πολύ λίγους ηθικούς φραγμούς.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.

Σας δίνει μια ιδέα. Να πάτε να δουλέψετε. :king:
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,058 μηνύματα.
Για να έχουν νόημα τα επιδόματα πρέπει να συνδυάζονται με τη γενικότερη ομαλή ροή της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει επαρκής και αξιοκρατικός έλεγχος του κράτους για το ποιος παίρνει τα επιδόματα. Πρέπει να υπάρχουν επαρκείς δουλειές με ικανοποιητικούς μισθούς για όλους. Και αν υπάρχει το τελευταίο, πρέπει να υπάρχει και ένας μηχανισμός που θα ελέγχει και θα διοχετεύει τους ανθρώπους στην αγορά εργασίας. Μόνο τότε τα επιδόματα θα δίνονται σε ευάλωτους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη χωρίς να "επιβαρύνουν" (τα επιδόματα, όχι οι άνθρωποι) την οικονομία της χώρας.

Με τον τρόπο που δίνονται σήμερα τα επιδόματα είναι απλά ψηφοθηρία και τίποτα παραπάνω. Άσχετο αν βοηθούν αναγκαστικά και ανθρώπους που τα χρειάζονται, και για αυτό το λόγο είμαι υπέρ. Δηλαδή ανάμεσα στο να μη δίνονται σε κανέναν και να δίνονται σε περισσότερους από όσοι το χρειάζονται, προτιμώ το δεύτερο, κι ας επιβαρύνεται η οικονομία της χώρας.
 

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ θα έλεγα Himela τουλάχιστον 2.000.000 παιδιά επωφελούνται καθημερινά με ένα γεύμα χάρις την κοινωνική πολιτική του Μητσοτάκη. :hehe: ποιός Bill Gates μου λες μετά. Είναι μικρό πράγμα αυτό;
 

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Διάβασα πολλά επιδόματα κόπτονται απ' το 2025. Τι να συμπεράνουμε? Πέρασε η εποχή της γενναιοδωριάς? Από δω και μόνο μόνο σκληρός καπιταλισμός;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top