Ποιος είναι o πιο αξιόλογος βυζαντινός αυτοκράτορας μετά το 800 μ.Χ. ;

o venizelikos

Νεοφερμένο μέλος

Ο o venizelikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Εγώ πραγματικά πιστεύω πως ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος είναι ο καλύτερος από αυτήν την πολλή μέτρια σειρά αυτοκρατόρων ( παρά τις προφανείς εξαιρέσεις) αν και θέλω να ακούσω άλλες γνώμες .

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
ο υπερτατος ηγετης μας ο @Valder εννοειται

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανοιγουν υπέροχα θέματα!

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.
Αυτός! :worship:

ΒΥΖ.ΑΝ..png

o venizelikos

Νεοφερμένο μέλος

Ο o venizelikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Θα ηθελα να συνεισφέρω εναν μικρό οβολό σε αυτο το υπέροχο θέμα, καθως οφειλει να εκστομιστεί το ένδοξο όνομα του Αλέξιου Κομνηνού και ιδρυτη της δυναστειας των Κομνηνών

Ειναι προσβολή και μονο η ύπαρξη των Αγγέλων ή των Παλαιολόγων (πλην Κωνσταντίνου ΙΑ) μετα απο εναν τετοιο αυτοκράτορα.

Εσωτερικές διαμάχες, αναστήλωση οικονομική, εξωτερικοι εχθροί, τακτική υψίστης κλάσεως απέναντι στον πειρατή Τζάχα, ανάκτηση ως τη Φρυγία και τον Πόντο.

Ηγέτης που και να θέλαμε να βρουμε παρόμοιόν του σήμερα, δε θα βρίσκαμε.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.
Εγώ πάντως θα προτιμήσω τον Ηράκλειο. Ο πρώτος καταρχάς που έθεσε τους σπόρους για τον εξελληνισμό του Βυζαντίου με την αλλαγή του αυτοκρατορικού τίτλου στα ελληνικά και γενικά με αντικατάσταση πολλών Λατινικών τίτλων με ελληνικούς.

Η μεγάλη του εκστρατεία στα ανατολικά απέφερε βραχυπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα με την βαριά ήττα των Περσών αλλά μακροπρόθεσμα ήταν καταστροφή βέβαια γιατί η αποδυνάμωση και των δύο έφερε στο προσκήνιο τους Άραβες που μέσα σε λίγα χρόνια κατέλυσαν την Περσική Αυτοκρατορία και επιτέθηκαν μέχρι τα βάθη του Βυζαντίου. +του ότι μας ήρθαν από τα βόρεια του Δούναβη του Σλάβοι ανενόχλητοι αφού ήμασταν απασχολημένοι στα Ανατολικά και έτσι σήμερα διεκδικούν τον Μεγκάλο Αλεξαντρόβσκι.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

+του ότι μας ήρθαν από τα βόρεια του Δούναβη του Σλάβοι ανενόχλητοι αφού ήμασταν απασχολημένοι στα Ανατολικά και έτσι σήμερα διεκδικούν τον Μεγκάλο Αλεξαντρόβσκι.
Οι Σκοπιανοί δεν ειναι σλάβοι, ειναι Βούλγαροι που με τη σειρά τους ειναι τουρκικό φύλο, ΑΝ δεν κανω λάθος, με κάθε σεβασμό ιστορικέ μου διόρθωσέ με.

o venizelikos

Νεοφερμένο μέλος

Οι Σκοπιανοί δεν ειναι σλάβοι, ειναι Βούλγαροι που με τη σειρά τους ειναι τουρκικό φύλο, ΑΝ δεν κανω λάθος, με κάθε σεβασμό ιστορικέ μου διόρθωσέ με.
Οι Σκοπιανοί είναι συνδυασμός Βουλγάρων , Σλάβων Γιουγκοσλαβίας και Ελλήνων κομμουνιστών νομίζω , οπότε δεν είναι μόνο Βούλγαροι
Εγώ πάντως θα προτιμήσω τον Ηράκλειο. Ο πρώτος καταρχάς που έθεσε τους σπόρους για τον εξελληνισμό του Βυζαντίου με την αλλαγή του αυτοκρατορικού τίτλου στα ελληνικά και γενικά με αντικατάσταση πολλών Λατινικών τίτλων με ελληνικούς.

Η μεγάλη του εκστρατεία στα ανατολικά απέφερε βραχυπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα με την βαριά ήττα των Περσών αλλά μακροπρόθεσμα ήταν καταστροφή βέβαια γιατί η αποδυνάμωση και των δύο έφερε στο προσκήνιο τους Άραβες που μέσα σε λίγα χρόνια κατέλυσαν την Περσική Αυτοκρατορία και επιτέθηκαν μέχρι τα βάθη του Βυζαντίου. +του ότι μας ήρθαν από τα βόρεια του Δούναβη του Σλάβοι ανενόχλητοι αφού ήμασταν απασχολημένοι στα Ανατολικά και έτσι σήμερα διεκδικούν τον Μεγκάλο Αλεξαντρόβσκι.
Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος η εκστρατεία κατά τον Περσών όπως γράφεις παρότι ήταν νίκη προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην αυτοκρατορία. Οι Άραβες πιστεύω ότι ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα από τους Πέρσες . Αλλά αυτό κρίνοντας εκ του αποτελέσματος . Πολύ ικανός
Θα ηθελα να συνεισφέρω εναν μικρό οβολό σε αυτο το υπέροχο θέμα, καθως οφειλει να εκστομιστεί το ένδοξο όνομα του Αλέξιου Κομνηνού και ιδρυτη της δυναστειας των Κομνηνών

Ειναι προσβολή και μονο η ύπαρξη των Αγγέλων ή των Παλαιολόγων (πλην Κωνσταντίνου ΙΑ) μετα απο εναν τετοιο αυτοκράτορα.

Εσωτερικές διαμάχες, αναστήλωση οικονομική, εξωτερικοι εχθροί, τακτική υψίστης κλάσεως απέναντι στον πειρατή Τζάχα, ανάκτηση ως τη Φρυγία και τον Πόντο.

Ηγέτης που και να θέλαμε να βρουμε παρόμοιόν του σήμερα, δε θα βρίσκαμε.
Τον σκέφτηκα και εγώ αλλά τα προνόμια στους Ιταλούς και τα πλεονεκτήματα που έδωσε στους στους αριστοκράτες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στο μέλλον. Τεράστιος αυτοκράτορας πάντως

Χρήστες Βρείτε παρόμοια