Λοιπόν κρατούσα στα χέρια μου ένα τεράστιο χαρτόνι πάνω στο οποίο υπήρχαν lego με σπιτακια, ανθρωπακια και αυτοκινητάκια και δεντράκια και κατέβαινα με τον ΗΣΑΠ για την Αθήνα....μέσα σε ένα βαγόνι ένα μικρό παιδί όχι πάνω από οχτώ - δέκα ετών με σπινθιροβόλο βλέμμα ζητιάνευε...... μάλλον δεν πρέπει να ήταν ελληνόπουλο και ξαφνικά άρχισε καποιος να τον ρωτά γιατί το κάνει αυτό, αν είναι μόνος του και ότι θα καλέσει την αστυνομία.....το παιδί φοβήθηκε, δεν είπε ούτε λέξη και αθόρυβα κατέβηκε από το τρένο..... το μόνο που κοιτούσε όση ώρα ήταν στο βαγόνι ήταν τα lego δεν έδωσε και πολύ σημασία αν του είχαν δώσει λεφτά ή αν του φώναξε ο κυριος
Περάσαν μερικές μέρες κι εγώ πάλι ακουμπισμένη στις πόρτες του βαγονιού βλέπω στην απέναντι αποβάθρα το μικρό παιδί, με κοιτάζει και με περιεργάζεται, με θυμάται, κοιτάει επίμονα προς το μέρος μου, του σηκώνω τα χέρια είναι άδεια "δεν έχω σήμερα lego" του συλλαβίζω γελάω αυθόρμητα και γελάει κι αυτό με τέτοια χαρά που ενθουσιάστηκα.... το θυμόμουν και με θυμόταν...... τι χαρά που πήρε!!!!
Αυτο το μικρο παιδί τώρα λογικά θα είναι κάπου 28 - 30 ετών ολόκληρος άντρας, ήμουν 17 ετών όταν τον συνάντησα κι όμως το χαμόγελο του δεν το έχω ξεχάσει μέχρι σήμερα......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.