Subject to change
e-steki.gr Founder

Τότε ποιο λειτουργικό θα διαλέγατε λαμβάνοντας ως κριτήριο κυρίως την λειτουργικότητα, την ευχρηστία και το περιβάλλον χρήσης?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

(τρέχω τώρα να γλιτώσω το λιθοβολισμό

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ωστόσο αν λύνονταν όλα τα παραπάνω θα διάλεγα LINUX
Subject to change
e-steki.gr Founder

Μα υποθέσαμε οτι η συμβατότητα hardware & software είναι η ίδια σε όλα...Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Λογικά θα διάλεγα WIN μιας και εκεί πολλές φορές τα προγράμματα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τι στα linux. Επίσης στα WIN υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη hardware και καλλίτερη διαχειρήση των hardware . Για αυτούς τους λόγους θα διάλεγα windows.
Ωστόσο αν λύνονταν όλα τα παραπάνω θα διάλεγα LINUX
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Mπορεί όμως τελικά η επιδόσεις να μην είναι οι ίδιες. Οι επιδόσεις τις περισσότερς φορές έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα υλικά το λειτουργικό.Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Μα υποθέσαμε οτι η συμβατότητα hardware & software είναι η ίδια σε όλα...
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Η εμφάνιση ρε Michelle είναι το μόνο εύκολο να αλλάξει. Υπάρχουν χιλιάδες themes και skins για το Linux και για τα Παραθύρια που τα φέρνουν στα γούστα σου (όποια και να είναι αυτά).Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Εγώ επειδή δίνω μεγάλη σημασία στην εμφάνιση και θέλω να βλέπω κάτι ευχάριστο (και την εμφάνιση του σαιτ εγώ την έχω αναλάβει οπότε αν δεν σας αρέσει κάτι ξέρετε ποιά θα βρίσετε) διάλεξα Windows...
(τρέχω τώρα να γλιτώσω το λιθοβολισμό)
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Mπορεί όμως τελικά η επιδόσεις να μην είναι οι ίδιες. Οι επιδόσεις τις περισσότερς φορές έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα υλικά το λειτουργικό.
Τότε ποιο λειτουργικό θα διαλέγατε λαμβάνοντας ως κριτήριο κυρίως την λειτουργικότητα, την ευχρηστία και το περιβάλλον χρήσης?

Subject to change
e-steki.gr Founder

Εγώ πάντως όσα έχω δει δεν μου άρεσαν. Άσε που θεωρώ τα Win πιο εύχρηστα. Για να εγκαταστήσεις πρόγραμμα στα linux πρέπει να κάνεις χίλια δυό. Και όχι, αυτό δεν το "κόβουν" οι υποθέσεις της δημοσκόπησης καθώς είναι θέμα λειτουργικότητας και ευχρηστίας.Αρχική Δημοσίευση από O'Zorgnax:Η εμφάνιση ρε Michelle είναι το μόνο εύκολο να αλλάξει. Υπάρχουν χιλιάδες themes και skins για το Linux και για τα Παραθύρια που τα φέρνουν στα γούστα σου (όποια και να είναι αυτά).
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Αυτο που περιγράφετε στο poll παντως είναι περισσότερο ερώτηση "τι γραφικο περιβάλλον σας αρέσει καλύτερα". Εχει περισσότερο νόημα να πεί η Michelle "δε μου αρέσει το Gnome και προτιμώ το περιβάλλον των windows" παρα δε μου αρέσει το linux.
Αυτο το KDE Michelle είναι ripoff των windows οσο δεν παίρνει. Μονο fonts δεν έχει καλα, ειδ' άλλως είναι κατάιδιο.Εγώ πάντως όσα έχω δει δεν μου άρεσαν.
Package manager... Και το rpm είναι καλό αλλά το aptget είναι κορυφαίο. Ασε που πλέον βλέπω linux προγράμματα με installer κανονικο (αν και είναι πιό "βρώμικη" λύση απο τον package manager).Για να εγκαταστήσεις πρόγραμμα στα linux πρέπει να κάνεις χίλια δυό.
Υπάρχουν άλλα πράγματα να καταλογιστούν στο linux αλλά στο θέμα της ευχρηστίας έχει κάνει άλματα, τουλάχιστον για τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Εγώ βέβαια ψήφησα MacOS:X που είναι ακόμα πιο έυχριστο, αλλά αντικειμενικα δέν μπορώ να καταλογίσω σε σύγχρονες διανομές linux πλέον το οτι είναι δύσχρηστες.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ευχρηστία είναι επίσης πόσο γρήγορα εκτελεί τα πρόγραμματα και γενικά στα hardware για αυτό για αρχή διαλέγω win. Αν λυθούν αυτά τότε linux (κατα προτίμηση suse)Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Εγώ πάντως όσα έχω δει δεν μου άρεσαν. Άσε που θεωρώ τα Win πιο ευχρηστία. Για να εγκαταστήσεις πρόγραμμα στα linux πρέπει να κάνεις χίλια δυό. Και όχι, αυτό δεν το "κόβουν" οι υποθέσεις της δημοσκόπησης καθώς είναι θέμα λειτουργικότητας και ευχρηστίας.
Χμμ στο KDE δεν υπάρχει τέλεια υποστηρίξη των ελληνικών, θυμάμαι ότι είχα κάποια ψιλοπροβληματάκια αλλά τα έλυσα. Επίσης είναι αρκέτα κάποιες ρυθμίσεις δεν είναι τόσο ευκόλο. Π.χ. Δεν έχω κατάφερει να τρέξω την άναλυση 1024x768 σε 100hzαλλά αντικειμενικα δέν μπορώ να καταλογίσω σε σύγχρονες διανομές linux πλέον το οτι είναι δύσχρηστες
Ποία η διαφορά Package manager και installer στο linux;Package manager... Και το rpm είναι καλό αλλά το aptget είναι κορυφαίο. Ασε που πλέον βλέπω linux προγράμματα με installer κανονικο (αν και είναι πιό "βρώμικη" λύση απο τον package manager).
nikostheater
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
invalid
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα linux από την άλλη μου αρέσουν, αλλά σα δεύτερο - μπαλλαντέρ λειτουργικό. Μου φαίνονται πολύ ασταθή για κύριο, αν και με τα ubuntu έχω καταενθουσιαστεί!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Debian: Δεν μου έχουν κρασάρει ούτε μια φορά τόσο καιρό.Είναι πολύ αξιόπιστο έως τώρα.Πολύ πιο σταθερό από ubuntu.Μου φαίνονται πολύ ασταθή για κύριο, αν και με τα ubuntu έχω καταενθουσιαστεί!
Tsipouro
Διάσημο μέλος

Πάντως το free BSD είναι η καλύτερη επιλογή για παλιά pc's που δεν σηκώνουν άνετα vista ή μια καινούργια διανομή linux ή αν θες κάποιο os για να το τρέχεις σε VMware.

PS: Αυτό το thread έχει σχέση με ζόμπι; Τρομερό revive!
Επιμηθέας
Δραστήριο μέλος

Guest 990498
Επισκέπτης

Ευκολία, αξιοπιστία και ταχύτητα.-
Absent Minded
Νεοφερμένο μέλος

Δε νομίζω ότι μπορούμε έστω να υποθέσουμε κάτι τέτοιο άρα και η επιλογή δεν έχει νόημα.. Θα μιλάμε για έναν ίδιο πυρήνα που ο καθένας θα χτίζει πάνω του όπως θέλει αυτός όπως γίνεται με τα διάφορα linux distros. Να βγούν όλα τα *nix προγράμματα σε macos/win/etc και τουμπαλίν δεν υπάρχει περίπτωση. Η ευχρηστία και το GUI βασίζονται σε προγράμματα άρα συζητάμε μόνο για τον πυρήνα που ακόμη και αν κάνουμε την υπόθεση ότι μπορεί να είναι διαφορετικός πάλι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ίδιο.
Αυτό που γίνεται εδώ είναι λάθος! Λυπάμαι

thanos523
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.