Crow_of_Darkness
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υ.Γ. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα λεπτό θέμα, γι'αυτό αν υπάρχουν άτομα που δε θέλουν να εκδηλώσουν τις πολιτικές τους πεποιηθήσεις, ας ψηφίσουν μόνο, χωρίς να δώσουν απάντηση. Θα κλείσει η δημοσκόπηση σε 15 ημέρες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

ευχαριστώ για την κατανόηση και εύχομαι ομαλή και επικοδομητική συζήτηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lost_in_space
Πολύ δραστήριο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ψήφιζα τις ακρότητες του ΛΑΟΣ (εθνικιστικό κόμμα, κάτι που είναι μίλια μακριά από τα πιστεύω μου) και το ΚΚΕ (λόγω των οπαδών του, οι οποίοι με απογοητεύουν).
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί να ψηφίσω, αφού έτσι και αλλιώς θα βγουν κυβέρνηση;
Οπότε μου μένει ο ΣΥΝ. Θα το ψήφιζα γιατί έχει αρκετές προοδευτικές ιδέες (τις οποίες "κλέβει" από την Ευρώπη φυσικά). Αυτό που θα με έκανε να σκεφτώ δεύτερη φορά για τον ΣΥΝ είναι ότι μερικές φορές λαϊκίζει (και αυτός).

weak and powerless
Διάσημο μέλος

δεν ξέρω γιατί μου χει κάτσει έτσι, αλλά μέχρι τώρα θέλω να ψηφίζω κόμμα που έχει ελπίδες να μπει στη βουλή, αλλιώς νιώθω ότι κατά κάποιον τρόπο πάει χαμένη η ψήφος μου...

ψ. MonaXoS, με κούφανες λιγάκι για τον λόγο που δεν ψηφίζεις Κ.Κ.Ε.

Crow_of_Darkness
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Είναι και δημιουργικό το άκυρο!
Στις περσινές φοιτητικές είχα ρίξει ένα σερβιετάκι που έγραφε πάνω "Είστε όλοι μ***πανα"

Στις φετινές δεν πήγα καν.
Ούτε στις κανονικές θα πάω εκτός αν με υποχρεώσουν.
Είχα μπει πέρσι στην ΚΝΕ γιατί νόμιζα οτι τουλάχιστον αυτοί είναι ιδεολόγοι.
Απογοητεύτηκα οικτρά και έφυγα μετά απο ένα μήνα (αυτοί βέβαια έκαναν πολύυ καιρό να με διαγράψουν).
Μακριά απο μας. Ουστ.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Ναι; Κάτσε να το εξηγήσω λίγο γιατί έτσι ακούγεται λίγο κουφό!Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:ψ. MonaXoS, με κούφανες λιγάκι για τον λόγο που δεν ψηφίζεις Κ.Κ.Ε..

Απλά ο κομμουνισμός ως ιδεολογία μπορώ να πω ότι έχει μερικά υπέρ και το αναγνωρίζω αυτό. Πολλοί οπαδοί του όμως (τουλάχιστον έτσι όπως τους έχω γνωρίσει εγώ και όχι φυσικά όλοι!!!) επιμένουν να είναι τυφλοί μπροστά στα εγκλήματα του παρελθόντος, πράγμα που δείχνει ότι δεν ξέρουν να παραδέχονται λάθη και φυσικά να τα διορθώσουν. Με τέτοια μυαλά η ιδεολογία πάει περίπατο. Η στενοκεφαλιά αυτή ουσιαστικά οδηγεί σε πνευματική στειρότητα και η μουλαριά στο να κάνουν ένα βήμα πίσω στα "πιστεύω" τους μου αφήνει άσχημη γεύση.
Φυσικά υπάρχει και ο αντίποδας. Έχω γνωρίσει και άτομα που είναι μεν κομμουνιστές, αλλά είναι ανοιχτοί σε αναθεωρήσεις και σε κριτική απέναντι στην ιδεολογιά κ την πολιτική του παρελθόντος, κριτική την οποία κάνουν οι ίδιοι πολλές φορές! Μιλάω και πάλι εκ πείρας με φίλους. Δυστυχώς, προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή είναι η μειοψηφία.
Όλα αυτά χωρίς να κατακρίνω τον οποιοδήποτε είναι κομμουνιστής, έτσι; Αλίμονο! Όλες οι φωνές είναι καλό και σωστό να ακούγονται. Έτσι πρέπει σε μία δημοκρατική χώρα.

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. κτλ. δεν θα ψήφιζα με τίποτα γιατί ο χώρος της δεξιάς δεν με εκφράζει σαν άνθρωπο σε καμία περίπτωση (για να μην αναφερθώ σε στελέχη των κομμάτων που είχαν ενεργή συμμετοχή στη χούντα και μας το παίζουν σήμερα δημοκρατικοί).
Έτσι μένει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο ΣΥΝ. Ο χώρος της κεντροαριστεράς με εκφράζει αρκετά. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει δεξιά στροφή και με παιδαριώδεις χειρισμούς της νυν ηγεσίας του έχει οδηγηθεί στην παρακμή. Όσο είναι ο Γιωργάκης πάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά ελπίδα να αναγεννηθεί. Ενδεχομένως με νέο πρόεδρο (Βενιζέλο ή όποιον άλλο) κάτι μπορεί να αλλάξει. Ως τότε όμως μάλλον θα το έριχνα στο Συνασπισμό, κόμμα που δεν γυρίζει την πλάτη στην Ευρώπη και είναι αρκετά ρεαλιστικό (για αριστερό).
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Καταλαβενω τον τροπο με τον οπιον σκευτεστε, αλλα δεν πιστευετε οτι θα ητανε καλυτερο να ψηφισετε καπιο κομμα που δεν εχει στον ηλιο μοιρα (Του Βεργη, τους Φιλελευθερους, τους Κεντροους, την Πρωτη Γραμμη κλπ) απ'το να ψηφισετε απλα ακυρω; Το "Ειστε ολου Μ****πανα" δεν βοηθειαει ιδιετερα, απλα σαν συνολο πολλα λευκα τους ταρακουνουν, αλλα αμα δουνε τα μεγαλα κοματα οτι τα μικρα αρχιζουν να περνουν ψηφους δεν θα αρχισουν να κανουν κατι για να παρουν ισω της ψηφους;
Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ μπορώ και όπως λες και εσύ, δεν θα πάω καν. Είμαι αδιάφορος στο ποιος θα βγει γιατί τα ίδια λαμόγια είναι όλοι. Έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι γίνεται ανάμεσα σε 2.Αρχική Δημοσίευση από lost_in_space:Και να μπορούσα να ψηφίσω δεν θα πήγαινα καθόλου να ψηφίσω γιατί όλοι το ίδιο πράγμα είναι με διαφορετική μάσκα.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Τα μεγάλα κόματα ξέρουν πολύ καλά που είναι το παιχνίδι. Σιγά μη φοβιθούν τους Οικολόγους. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν δω τους οικολόγους να βγαίνουν τότε είναι που θα ανησυχώ.Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Να ρωτισω λιγο σχετικα με το λαυκο/ακυρω οσους πιστευουν οτι αυτο ειναι καλυτερο μια και κανενα κομα δεν τους αντιπρωσοπευει.
Καταλαβενω τον τροπο με τον οπιον σκευτεστε, αλλα δεν πιστευετε οτι θα ητανε καλυτερο να ψηφισετε καπιο κομμα που δεν εχει στον ηλιο μοιρα (Του Βεργη, τους Φιλελευθερους, τους Κεντροους, την Πρωτη Γραμμη κλπ) απ'το να ψηφισετε απλα ακυρω; Το "Ειστε ολου Μ****πανα" δεν βοηθειαει ιδιετερα, απλα σαν συνολο πολλα λευκα τους ταρακουνουν, αλλα αμα δουνε τα μεγαλα κοματα οτι τα μικρα αρχιζουν να περνουν ψηφους δεν θα αρχισουν να κανουν κατι για να παρουν ισω της ψηφους;

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Ανέκαθεν είχα ριζοσπαστικές απόψεις.ΚΚΕ δεν θα ψήφιζα ποτέ,γιατί είναι ένα τρομερά οπισθοδρομικό κόμμα και ομολογώ παρόλο που η Αλέκα δίνει ρέστα δεν με εκφράζει.
Βέβαια μπορεί να ψήφιζα και κάτι πιο ακραίο κυρίως από αντίδραση(Αντικαπιταλιστική Συμμαχία)
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Να ρωτισω λιγο σχετικα με το λαυκο/ακυρω οσους πιστευουν οτι αυτο ειναι καλυτερο μια και κανενα κομα δεν τους αντιπρωσοπευει.
Kronos, μα αν δεν τους (μας) εκφράζει κάποιο κόμα γιατί να το ψηφίσουν; Σκοπός είναι η ψήφος να πάει κάπου που σε εκφράζει. Αν δεν σε εκφράζει κάτι, γιατί να είναι ο εκπρόσωπός σου στην Βουλή; Ειδικά εάν ιδεολογικά δεν λέει και τίποτα παραπάνω (για τον καθένα προσωπικά) από τα άλλα κόματα δεν βρίσκω λόγο
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Δεν θα τους φοβιθουν οσοι περνουν κατω του 1%, αμα αρχισουν ομως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. Να αρκουνται με ενα 30-35% και το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ και ο Συν. να εχουν κατι λιγοτερο απο τωρα και ολα τα μικρα μαζι να εχουν αλλο 30% τοτε δεν θα πρεπει το καθε κομμα ξεχωριστα να πιστεψει και να κανει πραγματικοτιτα ιδεες που να εκφραζουν τους περισσοτερους πολιτες μιας χωρας; Οσο απιλει μονο το ενα κομμα το αλλο τοτε δεν θα κανουν και πολλα, αμα ομως απιλουνται απο πολλα...Αρχική Δημοσίευση από Lexx:Τα μεγάλα κόματα ξέρουν πολύ καλά που είναι το παιχνίδι. Σιγά μη φοβιθούν τους Οικολόγους. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν δω τους οικολόγους να βγαίνουν τότε είναι που θα ανησυχώ.![]()
@monaxos, δεν διαφωνω, Αυτη ειναι η ιδεα τους ολου συστιματος. Αλλα οπως και παντου καμια φορα πρεπει να φευγουμε απο την πραγματικη ιδεα και να κανουμε καπια "φουστια" προκιμενου να καταφερουμε αυτο που θελουμε
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS:Kronos, μα αν δεν τους (μας) εκφράζει κάποιο κόμα γιατί να το ψηφίσουν; Σκοπός είναι η ψήφος να πάει κάπου που σε εκφράζει. Αν δεν σε εκφράζει κάτι, γιατί να είναι ο εκπρόσωπός σου στην Βουλή; Ειδικά εάν ιδεολογικά δεν λέει και τίποτα παραπάνω (για τον καθένα προσωπικά) από τα άλλα κόματα δεν βρίσκω λόγο
Ακριβώς αυτό

Άσε που τα έχω σιχαθεί πλέον τόσο που νιώθω οτι αν ψηφίσω κάποιο είναι σαν να βάζω το χέρι μου στα σκ@τά.
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Κάντε με μια μερα πρωθυπουργό και θα τους δείξω εγω!!
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.