Πολιτική/Στρατηγική των Εταιριών Πληροφορικής

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και επαγγέλλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6.569 μηνύματα.
Εχω κάποιες απορίες περισσότερο επειδή δεν έχω ιδέα από οικονομικά αλλά και από υπολογιστές και τις δυνατότητες που μπορεί να έχουν, αλλά με το φτωχό μου σε αυτά μυαλό φαντάζει περίεργο το ότι κάθε 2 μήνες χοντρικά βγαίνουν στο εμπόριο νέοι υπολογιστές με ολοένα και περισσότερες δυνατότητες, οι οποίοι καθιστούν τον κορυφαίο υπολογιστή για την τότε χρονική περίοδο πλέον μέτριο.

Με αυτά που ισχύουν τώρα:
Παίρνεις έναν υπολογιστή, μέσα σε 6 μήνες βγαίνει σίγουρα κάποιος καλύτερος, αλλάζεις τον επεξεργαστή, σκληρό κοκ με άλλα.. μετά με άλλα, με άλλα, με άλλα για να υποστηρίζει τέλεια νέα προγράμματα.

Αν παραδείγματος χάρη μια εταιρία προωθούσε ένα super μηχάνημα, με δυνατότητες που τώρα δεν μπορούμε να φανταστούμε, η εταιρία θα είχε κέρδος;

Γνώμη μου:

  • ελάχιστοι θα θεωρούσαν ότι τους χρειάζεται ένας τέτοιος συνεπώς ελάχιστοι θα προέβαιναν στην αγορά του

  • οι ίδιοι ή ακόμα κι αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά η εταιρία υπολόγιζε, για μεγάλο χρονικό διάστημα δε θα προχωρούσαν σε αναβαθμίσεις.
Άρα η εταιρία μακροπρόθεσμα δε θα είχε το ίδιο κέρδος

Υπάρχει κάποιος κανονισμός στον οποίο υποχρεούνται να κινούνται οι εταιρίες στα πλαίσια του ανταγωνισμού και ποιος είναι αυτός;
Δεν έχουν όλες τους ήδη δημιουργήσει υπολογιστές με τις μέγιστες δυνατότητες, οι οποίοι θα βγουν στο εμπόριο σε χρόνια από τώρα μόνο και μόνο για να συντηρείται αυτή η οικονομία;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsipouro

Διάσημο μέλος

Ο Tsipouro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Κτηνίατρος και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.037 μηνύματα.
Για τη συχνότητα με την οποία βγαίνει νέο hardware: έχουμε πλέον φτάσει σε ένα "άνω όριο" που έχει θέσει η φύση στην εξέλιξη του hardware. Οι επεξεργαστές πια δεν μπορούν να ανεβούν περισσότερο σε συχνότητα λειτουργίας και χρονισμό αφού τα τρανσίστορς έχουν πλέον μέγεθος συγκρίσιμο με αυτό λίγων μορίων στη σειρά. Ο παραλληλισμός είναι μια λύση, όμως η ταυτόχρονη λειτουργία πολλών επεξεργαστών δεν γίνεται προς το παρόν να υλοποιηθεί σε pcs (εννοώ πάνω από 8 πυρήνες) και χρησιμοποιείται μόνο σε εργαστήρια ή servers μεγάλων επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.


Αυτό σημαίνει ότι:
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ:
Υπάρχει κάποιος κανονισμός στον οποίο υποχρεούνται να κινούνται οι εταιρίες στα πλαίσια του ανταγωνισμού και ποιος είναι αυτός;
Οι εταιρίες δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι τρελό από πλευράς υλικού (αφού το νέο υλικό δεν έχει ιδιαίτερες βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο) σε πολύ μεγάλη τιμή (όπως γινόταν μέχρι πριν από 3-4 χρόνια) και γι' αυτό κοιτάζουν περισσότερο την σχέση απόδοσης-τιμής. Οπότε το συμφέρον του καταναλωτή εξυπηρετείται.

Αυτά πιστεύω ότι θα ισχύουν μέχρι και σε κάνα 2 χρόνια από τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top