Nana
Δραστήριο μέλος

Το πήρα πρώτη φορά για 3 μέρες (πριν 5 μέρες το άρχισα) και ακόμα δε βλέπω φως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

Μην αγχώνεσαι όμως γιατί απ' οτι ξέρω παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό, οκ???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
erodia
Δραστήριο μέλος

Αδιαθέτησα μετά από 5-6 μέρες.....η δόση μου ήταν 3 /μέρα..... αλλά η επίδραση του φαρμάκου έχει να κάνει και με τον οργανισμό.....
όσον αφορά τις πολυκυστικές οωθήκες....είναι θέμα πολύ λέπτο και θα πρέπει να το ελέγχεις συνεχώς...και να σιγουρευτείς πως ο γιατρός σου είναι άνθρωπος πάνω από όλα και δεν θα κοιτάξει να παίξει μαζί σου για τα χρήματα.....αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδήποτε είμαι στη διάθεση σου και περιμένω ΠΜ!
Nana
Δραστήριο μέλος

Erodia σου στέλνω και PM

marialenaxa
Νεοφερμένο μέλος

Φιλάκια!!!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
invalid
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpirmpilo20
Νεοφερμένο μέλος

εχω ξεκινησει θεραπεια με αντισυλληπτικα γιατι...ειναι η μονη (δυστυχως) λυση.εκτος αν επιθυμεις εγκυμοσυνη οποτε δε χρειαζεται να τα παρεις..
Θελει πολυ προσεχτικη διατροφη οταν εχεις πολυκυστικες...και κομμενα τα γλυκα!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση συντονισμού: Το ποστ μεταφέρθηκε από το θέμα: "Πληροφορίες για το χάπι Primolut; "
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
<<ΝΙΚΟΛ>>
Εκκολαπτόμενο μέλος

https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=3680
δεν ξερω αν θα σε βοηθησει αλλα ακουγονται ενδιαφερουσες αποψεις και ισως βρεις αυτο π ψαχνεισ!αμα τ δοκιμασεισ και πετυχει πες μ και μενα γτ μ ενδιαφερει γτ και εγω ειμαι ακριβως η ιδια περιπτωση μ σενα!
αν και ειμαι της αποψης οτι δεν ειναι σωστο να αλλαξεις τον κυκλο σου βαζοντας μεσα ορμονες (λογικα...!)
εγω προσωπικα θα τ σκεφτομουνα πραγματικα πολυ!

ειμαι και λιγο φοβητσιαρα!

Σημείωση συντονισμού: Το ποστ μεταφέρθηκε από το θέμα: "Πληροφορίες για το χάπι Primolut; "
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

<<ΝΙΚΟΛ>>
Εκκολαπτόμενο μέλος

α επισης και τ κεφαλαια απαγορευονται!!!

διαβασε βρε λιγο τους κανονες......

Estartu
Εκκολαπτόμενο μέλος

μην παίζετε με τον κύκλο σας!!!!!!
θα πας διακοπές και θα είσαι αδιάθετη ... ε και λοιπόν ?? ξέρεις πόσες φορές θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις
στη διάρκεια της ζωής σου αυτό ?? ουυυυυυυυυ ... και ξέρεις πόσες άλλες γυναίκες σ όλο τον πλανήτη θα
βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση μ εσένα ?? ουουυυυυυυυυ....
καλύτερα λοιπόν να μάθεις να το αποδέχεσαι ως κάτι φυσιολογικό και όχι σαν αρρώστια
χρησιμοποίησε ταμπόν για να κολυμπήσεις και πάρε μαζί σου 1-2 εξτρα μαγιώ ώστε να μπορείς να αλλάζεις
όταν βγεις από το νερό και να μη κάθεσαι με το βρεγμένο και αν δεν αισθάνεσαι άνετα να κυκλοφορείς στην
παραλία ή να παίζεις ρακέτες μόνο με το μαγιώ, φόρεσε από πάνω ένα κοντό σορτσάκι ή ένα κοντό παρεό
απέφυγε την έκθεση στον ήλιο με τις ώρες (κάτι που πρέπει ούτως ή άλλως να κάνεις έτσι όπως έχει γίνει
η ατμόσφαιρα) και ρίξε στο νεσεσέρ σου ένα κουτάκι με παυσίπονα τα οποία ξεκίνα να παίρνεις μια-δυο ημέρες
νωρίτερα από την ημέρα που περιμένεις να αδιαθετήσεις αν οι κράμπες και οι πόνοι είναι συνηθισμένη
κατάσταση για σένα αυτές τις ημέρες του μήνα

θα πας διακοπές και θα είσαι αδιάθετη ... ε και λοιπόν ?? ξέρεις πόσες φορές θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις
στη διάρκεια της ζωής σου αυτό ?? ουυυυυυυυυ ... και ξέρεις πόσες άλλες γυναίκες σ όλο τον πλανήτη θα
βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση μ εσένα ?? ουουυυυυυυυυ....
καλύτερα λοιπόν να μάθεις να το αποδέχεσαι ως κάτι φυσιολογικό και όχι σαν αρρώστια
Ξέρεις πόσες γυναίκες πάσχουν από δυσμηνόρροια που τις ξαπλώνει με 8 πίεση; Ουουυυυυυυυ... Πόσες γυναίκες έχουν τόση αιμορραγία που πρέπει να είναι ανά ώρα με το είδος υγιεινής διότι δεν αρκεί; Ουουυυυυυυ... Πόσες γυναίκες έχουν υπερευαισθησία στις δικές τους ορμονικές μεταβολές στον κύκλο και έχουν προ- και εμμηνορυσιακή (κατά)θλίψη ή άλλα συμπτώματα που δεν τα γιατρεύεις με μερικά παυσίπονα; Ουουυυυυυυ...
Και πάει λέγοντας.
Η ορμονική υποστήριξη δεν είναι κακή, εφ'όσον όπως είπες δεν πρόκειται περί παιγνίου με τον κύκλο -π.χ. τώρα παίρνω το τάδε χάπι για να τη γλιτώσω και μετά δεν το ξαναπαίρνω-
απαιτεί συνεννόηση και εξέταση από γιατρό, είναι μια διαδικασία που συνήθως δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά αν ο οργανισμός είναι δεκτικός και όλα γίνουν σωστά, ανεβάζει την ποιότητα ζωής σε βάθος χρόνου.
Πάντως, η καθυστέρηση/αναβολή της περιόδου είναι εφικτή -όχι όμως συνήθως ένα μήνα πριν την περίοδο που θέλουμε να παρακάμψουμε, αλλά τουλάχιστον ένα δίμηνο.
Ό,τι και να κάνουμε πάντως, ποτέ δεν αγοράζουμε γυναικολογικά/ορμονικά σκευάσματα χωρίς συνταγή γιατρού και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση με το γιατρό. Άκουσες οτι το Primolut προκαλεί περίοδο; Οκ, ρώτα το γιατρό σου. Άκουσες οτι το Mitrotan χρησιμοποιείται για παύση της αιμορραγίας της μήτρας; Οκ, ρώτα το γιατρό σου. Μην πας στο φαρμακείο και αγοράσεις οτιδήποτε, γιατί πολλά τέτοια φάρμακα (π.χ. αντισυλληπτικά), λόγω του οτι είναι καθημερινής/συχνής χρήσης από πολύ κόσμο, δεν απαιτούν κάθε φορά συνταγή με βούλα...
Estartu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ξέρεις πόσες γυναίκες πάσχουν από δυσμηνόρροια που τις ξαπλώνει με 8 πίεση; Ουουυυυυυυυ... Πόσες γυναίκες έχουν τόση αιμορραγία που πρέπει να είναι ανά ώρα με το είδος υγιεινής διότι δεν αρκεί;
ναι φυσικά και το ξέρω
ανήκα σ "αυτές" μέχρι τα εικοσιπέντε μου

χαμηλή πίεση, ήταν στανταράκι ...
(και ακριβώς επειδή το ήξερα φρόντιζα να κανονίζω τις ημερομηνίες διακοπών μου εκτός των "προβληματικών")
επειδή επίσης έκανα (πρωτ)αθλητισμό μέχρι τα 32 μου, γνώριζα και για όλα τα παρασκευάσματα που θα
μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να αποφύγω την εμμηνόροια στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ... αλλά
δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ (κι ας είχα αγώνα κάθε Κυριακή)
δεν είναι λύση τα φάρμακα και τα παρασκευάσματα - όχι αν δεν μας τα έχει συνταγογραφήσει γιατρός
η λύση είναι το να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας και τις λειτουργίες του και να τις αποδεχθούμε ως
καθημερινότητα
γιατί κάθε που μυρίζει καλοκαιράκι ακούω πολύ συχνά από νέες κοπέλες αυτή την ερώτηση για το πως
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τάδε ή το δείνα για να "πειράξουμε" τον κύκλο μας αντί να ρωτήσουν τον
γυναικολόγο τους ... γιατί μη μου πεις ότι μια κοπέλα υποφέρει από δυσμηνόροια , έχει ξεκινήσει να έχει
ενεργό σεξουαλική ζωή και "ντρέπεται" να κάνει αυτή την ερώτηση στον γιατρό της ( ή ακόμα χειρότερα δεν
έχει καν γιατρό) γιατί τότε μιλάμε για απίστευτη ανευθυνότητα προς τον εαυτό μας...
tinkerbell
Εκκολαπτόμενο μέλος

δεν είναι λύση τα φάρμακα και τα παρασκευάσματα - όχι αν δεν μας τα έχει συνταγογραφήσει γιατρός
η λύση είναι το να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας και τις λειτουργίες του και να τις αποδεχθούμε ως
καθημερινότητα
γιατί κάθε που μυρίζει καλοκαιράκι ακούω πολύ συχνά από νέες κοπέλες αυτή την ερώτηση για το πως
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τάδε ή το δείνα για να "πειράξουμε" τον κύκλο μας αντί να ρωτήσουν τον
γυναικολόγο τους ... γιατί μη μου πεις ότι μια κοπέλα υποφέρει από δυσμηνόροια , έχει ξεκινήσει να έχει
ενεργό σεξουαλική ζωή και "ντρέπεται" να κάνει αυτή την ερώτηση στον γιατρό της ( ή ακόμα χειρότερα δεν
έχει καν γιατρό) γιατί τότε μιλάμε για απίστευτη ανευθυνότητα προς τον εαυτό μας...
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Κι αυτό που δεν βλέπω καμιά σας να σκέφτεται είναι η πιθανότητα να προκληθούν μακροπρόσθεσμα προβλήματα. Ας μην σκεφτόμαστε μόνο την (σεξουαλική) απόλαυση των διακοπών.
Και, προς Θεού, ας αποβάλουμε αυτή την επιπολαιότητα του στυλ: αφού η διπλανή μου δεν έπαθε τίποτα, θα το πάρω κι εγώ. Η καθεμιά μας είναι ένας εντελώς διαφορετικός οργανισμός. Για παράδειγμα, εκεί που τις περισσότερες τις βοηθά το πονστάν, εμένα με παραλύει και λιποθυμώ!
Είστε πραγματικά διατεθειμένες να παίξετε με την υγεία σας τόσο πολύ;
Θα το επαναλάβω κι εγώ λοιπόν: οποιοδήποτε φάρμακο να το παίρνετε μόνον μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας. Ακόμη κι ο φαρμακοποιός, δεν πρόκειται να σας εξετάσει. Επομένως, δεν είναι σε θέση να ξέρει τι παρενέργειες μπορεί να σας προκαλέσει το κάθε τι.
zelenen
Νεοφερμένο μέλος

θα ηθελα να ρωτησω κατι....
πριν 3 ημερες αρχισα αγωγη με primolut nor..λογω καθυστερησης της περιοδου..τελευταια φορα ειχα 15/04....
αφου απεκλεισα το γεγονος της εγκυμοσυνης...απευθυνθηκα στην γυναικολογο μου και μου ειπε να παρω για 4 ημερες ..2 πρωι και 2βραδυ ....
ειναι η 3 ημερα και φυσικα περιοδος δεν...ενω εχω ολα τα συμπτωματα περιοδου...οπως πονο στην κοιλια...απιστευτο πρηξιμο κοιλιας και στηθους..
η αληθεια ειναι πως εδω και 2 μερες νιωθω τοσο πρησμενη και φουσκωμενη που πραγματικα εχω φρικαρει......
βεβαια , εχω πολυκυστικες...οπως επισης και υποθυροειδισμο...
αυτα που θελω να ρωτησω...ειναι τα εξης....
τα χαπια αυτα παχαινουν και πρηζουν?προκαλουν αυξηση βαρους και κανουν κατακρατηση?
σε συνδιασμο με τα τ4 που λαμβανω καθημερινα ...κανουν καποια αντιδραση??
και τελος, η καθυστερηση που εχω...ειναι φυσιολογικη ???μιας που θα πρεπει να αναφερω πως εδω και ενα μηνα εχασα ενα πολυ αγαπημενο προσωπο και στεναχωρηθηκα παρα πολυ......
συν οτι μεσα στον απριλιο εκανα μπανια στη θαλασσα....( να κρυωσα )??
επισης κατι πολυ χαζο αλλα θα τολμησω να το αναφερω.......
οταν κανειςσολαριουμ...επηρεαζει τον κυκλο ???
σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Phoebe
Διακεκριμένο μέλος

Αν δεν εμπιστευτείς τον γιατρό σου, ποιόν θα εμπιστευθείς; Τον άγνωστο από το ίντερνετ;
Ο γυναικολόγος σου είναι αυτός που θα σου πει τι πρέπει να κάνεις. Αν αμφιβάλλεις για αυτόν, πήγαινε σε κάποιον άλλο ή επισκέψου και άλλους γυναικολόγους για να πάρεις περισσότερες γνώμες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.