iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ποσο ρολο παιζει ο ISP στην ταχυτητα; Μηπως ολα ειναι θεμα γραμμης; Μηπως ολα ειναι θεμα DSLAM αν μιλαμε για DSL ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι δεν παιζει ρολο;Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:ο ISP συγουρα παιζει ρολο. Αλλα ποσο μεγαλη διαφορα να δεις;Ιδικα αμα εχεις καπια συνδεση που παραπειναι γρηγορη η αμα εχεις 56αρα.... Ασε που στην Ελλαδα ολοι περνουνε γραμες απο τον ΟΤΕ οποτε δεν νομιζω να μπορουν να εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

ΥΓ: Αυτά για dsl.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από panraf:το πόσους χρήστες μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα. (Για παράδειγμα 500:1)
Ακριβώς! Το contention ratio του ΟΤΕ είναι 50:1 νομίζω. Αν το πήγαιναν σε 20:1 θα ήμασταν απείρως πιο βολεμένοι!

ΥΓ: Ισχύει οτι κάποια σλάμς έχουν επάνω εως και 400τόσους χρήστες; Γιατί δεν αναβαθμίζει τις συνδέσεις με τους BBRAS ο ΟΤΕ να ανασάνουμε;
weak and powerless
Διάσημο μέλος

γιατί να κάνει την παραμικρή αναβάθμιση από τη στιγμή που μας κρατάει όλους από τα @@

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Valder:ΥΓ: Ισχύει οτι κάποια σλάμς έχουν επάνω εως και 400τόσους χρήστες; Γιατί δεν αναβαθμίζει τις συνδέσεις με τους BBRAS ο ΟΤΕ να ανασάνουμε;
Γιατι δεν ξερουν να συγχρονίσουν ψηλότερα τις συνδέσεις μόνοι τους και πρέπει να περιμένουν τους siemensαδες

BTW τα προβλήματα με contention ratio στα DSLAMS δεν εχουν να κανουν με τον ISP αλλά με τον DSL service provider (ΟΤΕ για τους πολλούς).
Παντως αμα ειναι πολύ κακός ο ISP παίζει και αυτός ρόλο. Εγώ του έχω 2 μήνες teledome είμαι καταδυσαρεστημένος. Αμα ανοίξω πολλά connections πάει αργα, traceroute που πάει αγγλία-γαλλία-ελβετία-ελλάδα για ελληνικά IPs και πολλά άλλα τέτοια.
Δεν έρχονται απο εκει, τον μετράνε απο τον ΟΤΕ (είναι η καραμέλλα τους αμα ειναι πιταρισμένο το DSLAM). Αμα πάω σπίτι θα δώ πόσο έχω και εγώ.Tον θόρυβο θα πρέπει να έρθει κάποιος από τον ΟΤΕ για να τον μετρήσει με ειδικά όργανα. Ναί, σε db μετριέτε.
Ρόλο παίζει κυρίως οι εγκαταστάσεις που έχει ο isp ανά γεωγραφική περιοχή, ο αριθμός των εγκατεστημένων modem και η ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής του σπιτιού καθώς και του ΟΤΕ στην συγκεκριμένη περιοχή. Αν πρόκειτε για ADSL τον κυριότερο ρόλο παίζει το dslam της περιοχής και το πόσους χρήστες μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα. (Για παράδειγμα 500:1), καθώς και τα παράσιτα και οι θορύβοι σε μια τηλεφωνική γραμμή.
Στο DSL προβλήματα θορύβου στη γραμμή ξεχωρίζουν γιατι συγχρονίζει σε χαμηλώτερη ταχύτητα ο router (πχ αν ειναι η γραμμή 1024/256 μπορεί να συγχρονίσει σε 512/128 σε μια "θορυβώδη" η μεγάλου μήκους γραμμή). Αντίθετα το congestion δεν επιρρεάζει την ταχύτητα συγχρονισμού.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.