Πρέπει να μπει ένα όριο στον πλουτισμό;

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κόψε το trolling man αρκετά. Ο καθένας μπορεί να έχει ποσά χρήματα γουστάρει στην τράπεζα , να έχει όσα σπίτια και αυτοκίνητα θέλει. Δε σε βάλαμε ελεγκτή του κράτους εδώ μέσα.

Εσύ δεν ονειρεύεσαι ποτέ μια καλύτερη κοινωνία; Η σου αρκεί απλά να έχεις μια πόρσε και μια λαμποργκίνι στο garage σου;

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
@Termite Δια της κουλτούρας και της οικονομίας του διαμοιρασμού, επιτυγχάνεται η άμβλυνση του ατομικισμού και της υπερκατανάλωσης. Ωστόσο η καπιταλιστική τάξη πραγμάτων είναι μάλλον αναπόφευκτη, δεδομένου ότι είναι συνυφασμένη με το θεμελιώδες δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

Guest 207242

Επισκέπτης

Και τα 2. Αλλά το δεύτερο δεν έχει να κάνει με το πρώτο.

Είναι πιο εύκολο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μια βελόνας παρά ένας εξαρτημένος από τα χρήματα πλούσιος, στη βασιλεία του θεού. Ελεγε ο Ιησούς Χριστός.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

Guest 207242

Επισκέπτης

@Termite Δια της κουλτούρας και της οικονομίας του διαμοιρασμού, επιτυγχάνεται η άμβλυνση του ατομικισμού και της υπερκατανάλωσης. Ωστόσο η καπιταλιστική τάξη πραγμάτων είναι μάλλον αναπόφευκτη, δεδομένου ότι είναι συνυφασμένη με το θεμελιώδες δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Αξιοκρατία πάνω απ' όλα. Ο καπιταλισμός για 'μένα είναι το το μη χείρον βέλτιστον. Θα προτιμούσα ένα οικονομικό σύστημα που έχει ως επίκεντρο την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και όχι το υλικό κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους. Σε κάτι. Υπερ της ατομικής ιδιοκτησίας είμαι καθώς τα διάφορα αντικείμενα φέρνουν χαρά και διασκέδαση και βάθος στη ζωή μας ενώ την ίδια στιγμή είναι επέκταση της όλης εμπειρίας μας.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.652 μηνύματα.
@Termite δεν γίνεται να έχουμε μια δίκαιη κοινωνία με ισοκατανομή του πλούτου, διότι δεν θα μπορούμε να συμφωνήσουμε και να συνεννοηθούμε για το ποιος θα κάνει τις βρωμοδουλειές. π.χ. να μαζεύει φράουλες στη Μανωλάδα. όλοι θα λουφάρουν. με αποτέλεσμα να έχουμε ελλείψεις σε αγαθά και υπηρεσίες.

με το υπάρχον σύστημα διασφαλίζουμε ότι θα υπάρχουν πάντα φτωχοί, οι οποίοι είτε από ανάγκη, είτε από ελπίδα να φτάσουν ψηλότερα, θα κάνουν αυτές τις βρωμοδουλειές.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.
Το βιωτικό σου επίπεδο μια χαρά είναι. Το πνευματικό, δεν ξέρω. Αν άξιζες κάτι παραπάνω θα το είχες πάρει ή θα το πάρεις. Εγώ θέλω δικαιοσύνη. Αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν μπορείς να κατανοήσεις ούτε στο ελάχιστο τι εννοώ. Δε θα το άντεχες κιόλας. Επειδή το γυρίζεις στο προσωπικό.
Α, εγω ο,τι αξιζα να παρω το πηρα, αλλα αυτο δεν ισχυει για τους αλλους, ειναι αδικια.
Εχει πλακα που ξαφνικα θυμηθηκες οτι το γυρναω στο προσωπικο. Τοσο καιρο οσοι διαφωνουσαν μαζι σου ηταν απληστοι, ενδiαφερονταιν μονο για τον εαυτο τους, εγω εχω πroβλημα και νοσω, αλλα οχι ρε φιλε, εγω το γυρισα τωρα στο προσωπικο

Guest 207242

Επισκέπτης

@Termite δεν γίνεται να έχουμε μια δίκαιη κοινωνία με ισοκατανομή του πλούτου, διότι δεν θα μπορούμε να συμφωνήσουμε και να συνεννοηθούμε για το ποιος θα κάνει τις βρωμοδουλειές. π.χ. να μαζεύει φράουλες στη Μανωλάδα. όλοι θα λουφάρουν. με αποτέλεσμα να έχουμε ελλείψεις σε αγαθά και υπηρεσίες.

με το υπάρχον σύστημα διασφαλίζουμε ότι θα υπάρχουν πάντα φτωχοί, οι οποίοι είτε από ανάγκη, είτε από ελπίδα να φτάσουν ψηλότερα, θα κάνουν αυτές τις βρωμοδουλειές.

Δεν μίλησα εγώ για ισοκατανομή πλούτου. Ενας μπορεί να είναι μεγαλοδικηγόρος και ένας άλλος να έχει ένα supermarket. Η κοινωνία να βοηθάει όποιον είναι στο χείλος της καταστροφής με ενδιαφέρει ναι. Για ένα άνω όριο κερδοφορίας μιλάμε. Για να μην εστιάζουμε στη πολυτέλεια αλλά στη καθημερινότητα. Οχι στη πάρτη μας αλλά στο σύνολο στο οποίο ανήκουμε. Με περισσότερο κρατισμό.

American Economist

Επιφανές μέλος

Δεν μίλησα εγώ για ισοκατανομή πλούτου. Ενας μπορεί να είναι μεγαλοδικηγόρος και ένας άλλος να έχει ένα supermarket. Η κοινωνία να βοηθάει όποιον είναι στο χείλος της καταστροφής με ενδιαφέρει ναι. Για ένα άνω όριο κερδοφορίας μιλάμε. Για να μην εστιάζουμε στη πολυτέλεια αλλά στη καθημερινότητα. Οχι στη πάρτη μας αλλά στο σύνολο στο οποίο ανήκουμε. Με περισσότερο κρατισμό.
Lol να είσαι στο 2022, να ξέρεις ότι ο κρατισμος κατέστρεψε την Ελλάδα, όμως εσύ να ζητάς περισσότερο κρατισμο.

Guest 207242

Επισκέπτης

Lol να είσαι στο 2022, να ξέρεις ότι ο κρατισμος κατέστρεψε την Ελλάδα, όμως εσύ να ζητάς περισσότερο κρατισμο.

Εγώ δεν το βλέπω καθόλου αυτό που λες. Δε βλέπω καμία "κατεστραμένη" Ελλάδα. Εχουμε συνηθίσει πάντα να υπάρχει ένα πιάτο φαί πάνω στο τραπέζι. Ομως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Γενικότερα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Εγώ δεν το βλέπω καθόλου αυτό που λες. Δε βλέπω καμία "κατεστραμένη" Ελλάδα. Εχουμε συνηθίσει πάντα να υπάρχει ένα πιάτο φαί πάνω στο τραπέζι. Ομως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Γενικότερα.
Δεν βλέπεις καταστραμενη Ελλάδα με μισθούς 700€ και ανεργία 30% στους νέους.

Guest 207242

Επισκέπτης

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Οχι. Αλλοι ζούνε στους υπονόμους
Εντάξει μάλλον εσυ είσαι οκ με το να ζεις μέχρι τα 70 σου με τους γονείς σου και μα σε συντηρούν αυτοί επειδή εσυ με τα 700€ δεν μπορείς να φύγεις από το πατρικό σου.

I am able to say that your madness is deteriorating.

Guest 207242

Επισκέπτης

Επίσης είναι και κάτι άλλο άξιον απορίας. Καλούν τον Bill Gates, τον Elon Mask τον Jeff Bezos να τοποθετηθούν προς παν επιστητού λες και είναι ειδήμονες στα πάντα επειδή έβγαλαν τόσα δισεκατομμύρια...

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Επίσης είναι και κάτι άλλο άξιον απορίας. Καλούν τον Bill Gates, τον Elon Mask τον Jeff Bezos να τοποθετηθούν προς παν επιστητού λες και είναι ειδήμονες στα πάντα επειδή έβγαλαν τόσα δισεκατομμύρια...
Σωστά, ενώ ο Διογένης ο Κυνικός ας πούμε ήταν μονίμως άστεγος...

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.
Α, εγω ο,τι αξιζα να παρω το πηρα, αλλα αυτο δεν ισχυει για τους αλλους, ειναι αδικια.
Εχει πλακα που ξαφνικα θυμηθηκες οτι το γυρναω στο προσωπικο. Τοσο καιρο οσοι διαφωνουσαν μαζι σου ηταν απληστοι, ενδiαφερονταιν μονο για τον εαυτο τους, εγω εχω πroβλημα και νοσω, αλλα οχι ρε φιλε, εγω το γυρισα τωρα στο προσωπικο
Και εσύ δεν λες τους άλλους παράσιτα;

Αν είμαι αριστερός και φτωχός είμαι ένα παρασιτο. Αν είμαι αριστερός και πλούσιος είμαι ένας υποκριτης. Αν είμαι δεξιός και πλούσιος είμαι ένα εγωιστικό γουρούνι. Και αν είμαι δεξιός και φτωχός είμαι ένας ηλίθιος.:rolleyes:

Guest 207242

Επισκέπτης

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση!

Υπάρχουν και πλούσιοι που μπορεί να έχουν πολλά λεφτά όμως δε χαλάνε πολλά γιατί προτίμουν να μη στερέψει αυτό το πηγάδι και να ζήσουν πολύ;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια