kleftra
Διάσημο μέλος

Αν και οι περισσότεροι παίρναμε για δωράκια τζι αι τζο ή μπάρμπι κι όχι γαμπρούς ή νύφες, πάραυτα αρκετοί αφήνονται στα έμπειρα χέρια των γραφείων συνοικεσίων ή των απανταχού καλοθελητάδων συγγενών για να βρουν τον/ην σύντροφο της ζωής τους.
Εσείς;Θα το κάνατε ποτέ ακόμη κι αν είχατε φτάσει σε προχωρημένη ηλικία ή το θεωρείτε κατάντια;Θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας γάμος προσχεδιασμένα ή είναι προδικασμένος στην αποτυχία;Η γνώμη σας για όσους έκαναν ένα γάμο έτσι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

Αυτό δηλαδή που νομίζω είναι πως ανάλογα με την κοινωνία γίνονται και τα αντίστοιχα "προξενιά"και αμφιβάλλω αν θα σταματήσουν. Όσο για αυτόν που στις μέρες μας βρίσκει σύντροφο με την παραδοσιακή προξενοδιαδικασία, τον θεωρώ ιδιόρρυθμο και άβουλο, πιθανώς από συντηρητική οικογένεια, αλλά όχι οπωσδήποτε "τσίρκο".

roumana
Διάσημο μέλος

10 ραντεβού τετ-α-τετ κάθε βράδι.
Αναπτύξτε μια ξεχωριστή γνωριμία κάθε 10 συναρπαστικά λεπτά.
Ανακαλύψτε κοινά ενδιαφέροντα. Έχετε χημεία?
Άντρες

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειναι διαφοροι οι λογοι που καποιος μπορει να μην μπορει ταιρι οπως κανουν οι υπολοιποι.
Ειτε αυτο λεγετε φοβος,ειτε ελλειψη χρονου,ειτε κι εγω δεν ξερω τι.
Εναντιων του προξενιου ειμαι με την εννοια και τον τροπο που γινοταν παλαιοτερα, οπου αυτος που θα επρεπε να περασεις την ζωη σου μαζι του, κανονιζοταν απο τους γονιους σου χωρις καν να σε ρωτισουν τι μπορει να ψαχνεις και να θες.
Και φυσικα ηταν συνηθες το φαινομενο κοριτσακια 20 ετων να παντρευονται 50αρηδες παρα την θεληση τους φυσικα.
Ακομα και σημερα παντως εαν παρουμε λιγο χαλαρα την εννοια της λεξης "προσξενιο", αυτο μπορει να γινει και γινεται συνεχεια διπλα μας και με τους φιλους-γνωστους μας.Μιλαω για τις περιπτωσεις οπου οταν υπαρχει μια κοπελα που μας κεντριζει το ενδιαφερων (ή το αντιθετο) καποιος γνωστος-φιλος να μας κανει το κονε και να κανονισει με τετοιο τροπο τα πραγματα ωστε να βγουμε...να βρεθουμε...κτλ κτλ.
Demelene
Διάσημο μέλος

Εγώ ψήνομαι να πάω.
travel_lover
Διάσημο μέλος

To Fast Dating το ξέρεται?
Εγώ ψήνομαι να πάω.
πήγε ο φίλος μου, κ απλά τα περασε καλά χωρίς όμως αποτελεσματα, κ γύρισε στον πατροπαράδοτο τρόπο. κλαμπ, παρτακι, μαρεσεις σαρεσω τα βρήκαμε!

Hunter
Περιβόητο μέλος

δοκιμασαν κατι θειες καποια στιγμη σε κατι γαμους που ειχα παει να με πεισουν που μου ελεγαν "αντε και στα δικα σου, σου βρηκαμε και καλη νυφη" δεν εδινα σημασια, ομως οταν ετυχε να βλεπω της ιδιες θειες σε κηδεια της ελεγα, "αντε και στην δικια σου - σου βρηκα και ωραιο μερος" απο τοτε δεν αναφερθηκαν ξανα μα ποτε στο προσωπο μου.
τελεια και παυλα
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ακόμη και αν κάποιος δεν τα πάει καλά στις δημόσιες σχέσεις ακόμη και τότε θα τον συμβούλευα να αποφύγει το προξενιό γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει έρωτας/αγάπη σε μια σχέση από προξενιό.
*Βασικά δεν νομίζω ότι στον 21ο αιώνα να είναι κατακριτέο κάποιος να μην δεσμευτεί πότε του

Τέλος δεν ξέρω αν στην εποχή μας χρειάζονται ακόμη και τα λεγόμενα "κονέ"

Τέλος δεν ξέρω αν στην εποχή μας χρειάζονται ακόμη και τα λεγόμενα "κονέ"![]()
Mην το πας βαση εποχης, γιατι το λεγομενο "κονε" ισως ειναι το μονο που δεν θα πεθανει.
Και με κονε δεν εννοειται να τους κανονισεις να τα φτιαξουν.
Και μονο να οργανωσεις να βγουμε π.χ. ολοι μαζι παρεα ωστε να ειμαικ ιεγω (π.χ.) κι εκεινη στην ιδια παρεα, κονε θεωρειται.

zanin
Διάσημο μέλος

λέει ότι είναι μεγάλη ευκαιρία , να της δώσω το κινητό για να το δώσει αυτή στην μανα του παιδιού(ο γιατρός δεν ξέρει τιποτα)
και όμως ακομα οι μεγαλοι προσπαθουν να προξενεψουν
roumana
Διάσημο μέλος

Πλάκα, πλάκα, φαντά σου να είναι κανένα παίδαρο …
...το καλό του προξενιού είναι ότι αν κάτι πάει στραβά, έχεις ποιόν να κατηγορείς: την προξενήτρα.

BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Έ λέω θα βρώ...
Οπότε εκεί έπεσε η ατάκα από τη θεία : έχω στον παιδικό σταθμό μια κοπελίτσα βρεφονηπιοκόμο πολύ όμορφη και από καλή οικογένεια!Άμα δεν έχεις κοπέλα πές μου είναι καλή περίπτωση!
Για μερικά δευτερόλεπτα σκεφτόμουνα πώς μπορεί να είναι η κοπέλα και μετά όταν συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ κούνησα το κεφάλι μου πέρα δώθε και είπα στον εαυτό μου: έεε σύνελθε!
...αυτό
Απλά δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα μπω στη διαδικασία του προξενειού για να βρω τη γυναίκα που θα κάνω μαζί της οικογένεια.

Εμενα κανενας απο τους συγγενεις μου δεν μπαινει καν στον κοπο να μου προξενεψει καποια...

Φανταστειτε δηλαδη οτι ακομα και αυτοι εχουν παρει χαμπαρι οτι δεν πιανω "μια"...

Πωπωωωωωω απογοητευση....

theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

Πέρναγα την "άγρια" φάση μου

Είχα πάει διακοπές στη κρήτη και σκάει μια μέρα η γιαγιά μου με μια ντοπια και τη μάνα της και "καλά" για επισκεψη. Και να με ρωτάνε εάν είμαι ελεύθερος

πήρα το κοριτσάκι από το χέρι και το τρόμαξα πολύ... δεν είπα και τίποτα σοκινγκ τώρα που το σκέφτομαι αλλα σκεφτόμουν δυνατά

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

ΌχιTo Fast Dating το ξέρετε;

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Βρίσκεται στο Κοινωνικές Σχέσεις και οικογένεια και οχι στο chat & fun....
Υπάρχουν προξενιά και προξενιά....
Κάποτε το προξενιό ήταν να πάει κάποιος στους γονείς της κοπελας, να δώσει στοιχεία για ένα καλο παλικάρι και αυτοι αποφάσιζαν αν θα τον παντρευτεί ή όχι και thats it...
Σήμερα τα προξενιά έχουν περάσει ακριβως με τη μορφή του κονε....
δεν καταλαβαίνω για ποιο λογο να ειναι κάποιος κατα....
άλλωστε το κάνουμε όλοι μας πυκνα συχνά στους φίλους μας κι απλα το ονομάζουμε "έλα ρε να σου γνωρίσω ένα καλο παιδι που θα το γουσταρεις και που ειμαι σιγουρος ότι ταιριάζετε"!!!
(το έκανα προσφατα στον Breather

Το να ερθει η θεία μου και να μου πει... υπάρχει ένα παλικάρι που ειναι καλο και χρυσο κι ετσι κι έτσι... και ελα να στο γνωρίσω δεν το βρίσκω κακο...
Ισα ισα που το βρίσκω γλυκό από μέρους της.
Ολα αυτα βέβαια με κάποια δεδομένα... όπως το ότι η ηλικία μου είναι άνω των 28.... όπως το ότι η θεία μου δεν είναι καμια θείτσα απ το χωριό κι άλλα τέτοια

Το να πάω να γνωρίσω ένα φίλο ενός φίλου με σκοπό κάτι περισσότερο... δεν είναι το ίδιο?
Απλά... στα προξενιά "παλιαού τύπου" γινοταν ο γάμος είτε υπήρχε και συναίσθημα είτε οχι... ενώ στα "νέου τύπου", απαραιτητη προυπόθεση είναι η αγαπη..
Αρα αν αγαπήσεις κάποιον, τι σημασία εχει πως τον γνώρισες?

Τί εννοώ? Δεν με πειράζει να γνωριστεί αρχικά το ζευγάρι με τη παρέμβαση τρίτων. Στη συνέχεια όμως πρέπει να αποφασίσει μόνο του αν θέλει να προχωρήσει το πράμα ή όχι. Αν δε θέλει, τότε η όλη διαδικασία πρέπει να τελειώσει εκεί. Δε δέχομαι με τίποτα να γίνει κάτι παρά τη θέληση έστω και ενός ατόμου από το ζευγάρι. Ο γάμος υπό πίεση είναι κάτι που δεν ταιριάζει με τις κατακτήσεις της εξέλιξης της κοινωνίας μας και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Υπάρχουν προξενιά και προξενιά....
Κάποτε το προξενιό ήταν να πάει κάποιος στους γονείς της κοπελας, να δώσει στοιχεία για ένα καλο παλικάρι και αυτοι αποφάσιζαν αν θα τον παντρευτεί ή όχι και thats it...
Σήμερα τα προξενιά έχουν περάσει ακριβως με τη μορφή του κονε....
δεν καταλαβαίνω για ποιο λογο να ειναι κάποιος κατα....
άλλωστε το κάνουμε όλοι μας πυκνα συχνά στους φίλους μας κι απλα το ονομάζουμε "έλα ρε να σου γνωρίσω ένα καλο παιδι που θα το γουσταρεις και που ειμαι σιγουρος ότι ταιριάζετε"!!!
(το έκανα προσφατα στον Breather)
Το να ερθει η θεία μου και να μου πει... υπάρχει ένα παλικάρι που ειναι καλο και χρυσο κι ετσι κι έτσι... και ελα να στο γνωρίσω δεν το βρίσκω κακο...
Ισα ισα που το βρίσκω γλυκό από μέρους της.
Ολα αυτα βέβαια με κάποια δεδομένα... όπως το ότι η ηλικία μου είναι άνω των 28.... όπως το ότι η θεία μου δεν είναι καμια θείτσα απ το χωριό κι άλλα τέτοια
Το να πάω να γνωρίσω ένα φίλο ενός φίλου με σκοπό κάτι περισσότερο... δεν είναι το ίδιο?
Απλά... στα προξενιά "παλιαού τύπου" γινοταν ο γάμος είτε υπήρχε και συναίσθημα είτε οχι... ενώ στα "νέου τύπου", απαραιτητη προυπόθεση είναι η αγαπη..
Αρα αν αγαπήσεις κάποιον, τι σημασία εχει πως τον γνώρισες?
+1

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.