Δεν θέλω να μπω σε ιδιέταιρες λεπτομέρειες, αλλά σήμερα ήμουν το αντικείμενο προσβολής ενός τέτοιου ατόμου (δεν την γνωρίζω, αλλά βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο και πολύ πιθανό να την ξαναδώ). Υπό άλλες συνθήκες, θα είχα αντιδράσει με τον ίδιο τόνο ή έστω θα είχα πει κάτι. Ομως απλά είπα "όπως νομίζεις", την άφησα να με προσβάλλει χωρίς να την κοιτάω ενώ μάζευα τα πράγματά μου και έφυγα. Τονίζω ότι δεν έκανα κάτι αρκετά σοβαρό που να προκαλέσει τέτοια αντίδραση και επειδή δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένη, θα πω απλώς ότι δεν έδειξα ενδιαφέρον για κάτι που αρκετά άτομα -και η συγκεκριμένη- έδειχναν να ενδιαφέρονται εκείνη την στιγμή.
Το ερώτημα είναι, τα άτομα αυτής της "κατηγορίας" (θα έπρεπε να) έχουν κάποιου είδους ασυλο? Σιγουρα δεν μπορώ να καταλάβω την θέση τους, τις δυσκολίες τους και τα προβλήματά τους αλλά αυτό τους παρέχει το δικαίωμα να φέρονται όπως θέλουν και αυτόματα να συγχωρούνται? Η στοιχειώδης ευγένεια είναι εκτός υποχρεώσεων? Θα μου πείτε, σιγά μωρέ, πως κάνεις έτσι, δεν σε έχουν βρίσει ξανά? Ναι, αλλά εκεί κάτι θα πω και θα εκτονωθώ. Σε αυτή την περίπτωση νιώθω ένοχη ακόμα κι αν δεν έχω κάνει κάτι. Για να απαντήσω ούτε λόγος, καθώς ήταν κι άλλα άτομα στο χώρο και σίγουρα εγώ θα έβγαινα εκτεθειμένη.
Τι πιστεύετε σχετικά με αυτό το θέμα? Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και με προβλημάτισε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.