Παιδιά, μη γελιόμαστε, τα Windows είναι ενα καλό λειτουργικό σύστημα και κυρίως είναι ότι λέει η πρώτη λέξη του, λειτουργικό, δηλαδή είναι η ιδανική λύση
αυτή τη στιγμή για κάποιον που θα πάρει ενα εξάρτημα ή ενα πρόγραμμα και θα το εγκαταστήσει, γιατί απλά στο 99% των περιπτώσεων θα δουλέψει και θα του κάνει τη δουλειά όπως εκείνος επιθυμεί. Αυτά όσον αφορά για το ποιόν του προϊόντος, γιατί η τιμολόγηση αυτού και των παρελκόμενων (πχ Office) είναι ενα άλλο θέμα. Δεν πιστεύω οτι είναι πολλά 136? για ενα λειτουργικό σύστημα, τη στιγμή που δίνεις 1500? για εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχουν όμως αιτίες που ο κόσμος στρέφεται στην απόκτηση παράνομων αντιγράφων. Ας τις δούμε παρέα:
α) Το προϊόν μπορεί να μην είναι άρτια κατασκευασμένο και να θεωρείς οτι είναι κοροϊδία να πληρώσεις για ενα λειτουργικό με "τρύπες". Μοχλός πίεσης στις τιμές και στην ποιότητα του προϊόντος.
β) Είναι πολύ λίγα τα όσα έχεις να κερδίσεις αν το αγοράσεις. Ότι κάνει το παράνομο, το κάνει και το αυθεντικό, με το δεύτερο να σου προσφέρει και κάτι παραπάνω...αλλά κάτι, όχι πολλά. Μοχλός πίεσης στις υπηρεσίες μετά την πώληση του προϊόντος.
γ) Ελευθερία κινήσεων. Αναβαθμίζεις το σύστημά σου και πρέπει να καλέσεις την MS γιατί επιτρέπονται Χ εγκαταστάσεις κλπ. Το παράνομο είναι παράνομο, το βάζεις όπου θέλεις, όποτε θέλεις, όσες φορές θέλεις. Ειδικά δε αυτή η αιτία μπορεί να συσχετιστεί και με τα DRM infested λειτουργικά/προγράμματα. Ο καταναλωτής είναι σαν το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα. Μεγαλοστέλεχος γνωστής εταιρίας κολοσσού είχε δηλώσει δε, οτι αν οι καταναλωτές ανακαλύψουν τι σημαίνει DRM τότε έχουμε αποτύχει (η κάπως έτσι)
Εχω μελετήσει τη φιλοσοφία της Microsoft και του Bill Gates, όσον αφορά το κομμάτι της διοίκησης της επιχείρησης και των ανθρώπινων πόρων αυτής και ειλικρινά είναι πολύ καλή φιλοσοφία, πέραν αυτού όμως είναι εμφανές ότι η κατασκευή των προϊόντων της και η εμπορική πολιτική της, επιδέχεται πολλές διορθώσεις, ούτως ώστε ο καταναλωτής να σεβαστεί την προσφορά της στο κεφάλαιο τεχνολογία.
Μετά τιμής,
Valder
Captain - Viper Mark7 pilot
Caprica city, Caprica
12 Colonies of Kobol
(πως φαίνεται ο καμμένος με το Battlestar Galactica...

)
ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν σας ενθαρρύνω να προμηθευτείτε παράνομο υλικό, μιας και έχει παραχθεί κάποιο έργο για τη δημιουργία του και πρέπει να το σεβόμαστε, χωρίς να εθελοτυφλούμε φυσικά στα αίσχη που υφίστανται τόσο στην κατασκευή όσο και στην εμπορική διάθεση των προϊόντων, αλλά οι επιλογές του καθενός είναι απολύτως προσωπικό ζήτημα. Εγω μπορεί να έχω παράνομο το πρόγραμμα Χ για τους δικούς μου λόγους αλλά κάποιος άλλος μπορεί να επιθυμεί να το αγοράσει για τους δικούς του λόγους.