Δε μπορει να της κανει τίποτα πρακτικά αναφορικά με τα μισθώματα ως την τριετία εκτός αν θέλει να κατσει να το βλέπει άδειο ως την τριετία. Πρέπει να αποδειξει οτι δεν το νοικιασε σε άλλον για το διάστημα από την ωρα που έφυγε η κοπέλα μέχρι τη λήξη της τριετίας.
Δεν μπορει δηλαδη ΚΑΙ να της παρει τα υπόλοιπα ενοικια, όσα μενουν εστω, αλλα ΚΑΙ να το νοικιασει σε επόμενο ενοικιαστή αυριο πρωί.
Και δικαστικα να την παει, γνωρίζουμε πως θα πάει όλο αυτό χρονικά, τραβάει.
Αν η εγγύηση σου επεστράφη, έδωσες τα κλειδιά και έκανες και λύση στην ΑΑΔΕ, τέλος.
Το χαλάκι και η κουρτίνα
α) ούτε κομμάτι του ακινήτου είναι (πχ πόρτα, παράθυρο) ώστε να αποτελούν μέρος του και να έκανε η κοπέλα ζημιά (δηλαδή ΟΥΤΕ απο την εγγύηση θεωρητικά μπορεί να κρατήσει μέρος)
β) ούτε μπορει να ξέρει κανείς το χαλάκι και η κουρτίνα (άνευ μνείας στο αρχικό μισθωτήριο πχ) ως κινητό πράγμα δεν ειναι της κοπέλας και να τα σκισε η ίδια οπως θεωρούσε σωστό.
Εγω στη θέση σου ΔΕΝ θα ξανασυζητούσα τίποτα στο τηλέφωνο και πριν κλείσω την κλήση, θα ζητούσα (για να την εχω στο χέρι) να μου στειλει γραπτως το αίτημά της για τα 200 ευρώ ΚΑΙ την αιτιολογία οτι προκειται για χαλάκι και κουρτίνα,
....και ΑΦΟΥ θα λάμβανα αυτη ή οποιαδήποτε γραπτή επικοινωνία, απειλή οτιδήποτε (ακομα και το μηνυμα που σου στειλε, δεν το σβήνεις), θα τα κρατούσα σε αρχείο προληπτικά και θα έκοβα καθε επικοινωνια μαζι της.
Γιατι αν πας και της δώσεις τα 200 σημερα, αυριο μπορει να πει "α ξερεις ειδα και σπασμενο καπακι λεκάνης, δώσμου αλλα 200 μη σε πάω στα δικαστηρια". Να σε αρμέγει επειδη εισαι μικρή και θα φοβηθείς.
Θα παει να βαλει δικηγορο που θα θελει αμοιβή, εξοδα παράστασης, παράβολα κλπ, για 200 ευρώ, κι ενα κωλόχαλο και μια κουρτίνα;
Ας σε πάει, αν ειναι ετσι ακριβώς όπως τα λες, θα γινει ο περίγελος της Ελλάδας.
ΥΓ: Μιλάω ΜΟΝΟ ως ιδιοκτήτης ακινήτων από την όποια εμπειρία μου. Επιφυλάσσομαι εαν εχω πει τυχόν κατι λάθος να αποδεχτώ πολύ ευχαρίστως διορθώσεις απ' όσους διαβάζουν. ΔΕΝ είμαι ομως δικηγόρος. Κρατήστε επιφυλάξεις, ρωτήστε ΚΑΙ τους επαγγελματίες δικηγόρους.