• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πρόβλημα με τον θυρεοειδή

Μιχάλης Τ.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μιχάλης Τ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 272 μηνύματα.
Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι όντως αγχωμένος; Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι καμία φορά δεν είμαστε και στα καλύτερα μας ψυχολογικά... Τα συμπτώματα που περιγράφεις μου θυμίζουν εμένα αλλά ξέρω ότι υποφέρω σίγουρα από άγχος και άσχημη διάθεση έτσι και αλλιώς. Από περιέργεια, αν κάτι δεν πάει καλά με τον θυρεοειδή φαίνεται στις απλές αιματολογικές εξετάσεις δηλαδή ή πρέπει να ζητήσεις καποια ειδική εξέταση; Και ποια συμπτώματα είναι αυτά που κάνουν μπαμ ότι φταίει ο θυρεοειδής; Ανεξήγητη απώλεια ή προσθήκη βάρους πχ;
Εκείνη τη στιγμή που μου βρήκε ότι έχω ταχυκαρδία, δεν ήμουν αγχωμένος. Γενικά, όμως, έχω άγχος, αλλά είναι πλήρως διαχειρίσιμο. Με τη «βούλα» του γιατρού, δεν έχω διαγνωστεί με άγχος.

Αν υπάρχει κάποιο ενδοκρινολογικό πρόβλημα, φαίνεται από κάποιες τιμές στις αιματολογικές και, αν προκαλούν ανησυχία, σε παραπέμπουν σε άλλον γιατρό (έτσι νομίζω, τουλάχιστον).

Διάβασα στο ίντερνετ ότι είναι δύσκολο να διαγνωστεί ο θυρεοειδής, γιατί τα συμπτώματα είναι κοινά. Μπορεί και να κατάλαβα λάθος. Ας μας πουν οι γιατροί του φόρουμ.
Θεωρώ πως θα μπορούσες να κάνεις αιματολογικές + βιοχημικές εξετάσεις. Τα συμπτώματά σου θα μπορούσε να τα έχει ως ένα βαθμό και κάποιος με αναιμία - που πιο συχνά την υποπτευόμαστε σε κοπέλες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι της άποψης να μην τρελαινόμαστε με εξετάσεις. Αλλά άμα βλέπεις ότι σε επηρεάζει στην καθημερινότητά σου κι ότι όλο αυτό σε κουράζει, καλά θα ήταν να έκανες. Αυτά από μένα. Επίσης αν μπεις στη διαδικασία να πας στο γιατρό να σου γράψει εξετάσεις, ας σου γράψει και TSH.
Ενδέχεται να έχω στίγμα αναιμίας, γιατί το έχει και ο πατέρας μου.

Νταξ, δεν έχω τρελαθεί (ακόμη) με εξετάσεις. Έχω ακόμη κάμποσα χρόνια. :P

Έχω ήδη πει στον γιατρό για TSH. Αναμένω αποτελέσματα.
Δεν είναι τόσο το βάρος στα πιο προφανή συμπτώματα όσο τα υπόλοιπα (χτύποι καρδιάς, αδυναμία ή υπερένταση, υπνηλία ή αυπνία, ανοχή στο κρύο ή στη ζέστη). Επίσης δεν είναι και τόσο... "καθολικά και σωστά". Πάρε για παράδειγμα τη δικιά μου περίπτωση, έχω υπερθυρεοδισμό (νόσο Graves) και ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να χάνω κιλά, εγώ είχα πάρει καμπόσα. :P
Λογικά θα εξετάζουν ένα σωρό πράγματα για να διαγνώσουν μια ασθένεια. Στην προκειμένη περίπτωση, ίσως εξετάζουν περισσότερα πράγματα από μια κοινή εξέταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Panos188

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ριχάρδος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,052 μηνύματα.
Εκείνη τη στιγμή που μου βρήκε ότι έχω ταχυκαρδία, δεν ήμουν αγχωμένος.

Έχω ήδη πει στον γιατρό για TSH. Αναμένω αποτελέσματα.
Λογικά θα εξετάζουν ένα σωρό πράγματα για να διαγνώσουν μια ασθένεια. Στην προκειμένη περίπτωση, ίσως εξετάζουν περισσότερα πράγματα από μια κοινή εξέταση.

Πόσες φορές έχεις μετρήσει τους παλμούς σου; Γιατί αν τους μέτρησε ο γιατρός μία φορά, πάντα παίζει και το σύνδρομο του λευκής μπλούζας (δηλαδή αγχώνομαι, ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνω, επειδή βρίσκομαι στο γιατρό και μου κάνει κάποια μέτρηση ας πούμε). Έχεις μήπως ηλεκτρονικό πιεσόμετρο στο σπίτι να μετρήσεις και μόνος σου τους παλμούς σου; Ή έστω με τα δάχτυλά σου στο λαιμό ή στον καρπό, αν έχεις δοκιμάσει ποτέ...

Άρα αν κατάλαβα καλά, εφόσον είπες στο γιατρό για την TSH, σημαίνει ότι έχεις δώσει αίμα και περιμένεις αποτελέσματα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιχάλης Τ.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μιχάλης Τ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 272 μηνύματα.
Πόσες φορές έχεις μετρήσει τους παλμούς σου; Γιατί αν τους μέτρησε ο γιατρός μία φορά, πάντα παίζει και το σύνδρομο του λευκής μπλούζας (δηλαδή αγχώνομαι, ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνω, επειδή βρίσκομαι στο γιατρό και μου κάνει κάποια μέτρηση ας πούμε). Έχεις μήπως ηλεκτρονικό πιεσόμετρο στο σπίτι να μετρήσεις και μόνος σου τους παλμούς σου; Ή έστω με τα δάχτυλά σου στο λαιμό ή στον καρπό, αν έχεις δοκιμάσει ποτέ...
Το ξέρω, μου το είπε και ο ίδιος, αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα και δεν νομίζω να ήμουν αγχωμένος. Πάντως, όταν μου μέτρησε την πίεση, η συστολική πρέπει να ήταν λίγο πάνω από 130 (δεν θυμάμαι ακριβώς). Μέτρησα και μόνος μου την πίεση με πιεσόμετρο, αλλά δεν πρέπει να την μέτρησα σωστά.
Άρα αν κατάλαβα καλά, εφόσον είπες στο γιατρό για την TSH, σημαίνει ότι έχεις δώσει αίμα και περιμένεις αποτελέσματα;
Ναι

Υγ: Όλως τυχαίως, χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα θυρεοειδούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μιχάλης Τ.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μιχάλης Τ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 272 μηνύματα.
Απ' ό,τι φαίνεται, δεν έχω πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου. Άλλο πρόβλημα υγείας έχω.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
Απ' ό,τι φαίνεται, δεν έχω πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου. Άλλο πρόβλημα υγείας έχω.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. :)
Τι πρόβλημα υγείας έχεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 13,618 μηνύματα.
Εγώ παιδιά είχα κάνει εξετάσεις τέλη Ιανουαρίου, και είχα TSH 7,21 (με όριο το 4,5 - 4,9 για την ηλικία μου).
Το αμέλησα γενικά και ξανά έκανα εξετάσεις πριν 10 μέρες και είχα TSH 2,88 (καλό δηλαδή) και η παθολόγος μου είχε γράψει και υπέρηχο θυροειδούς τον οποίο έκανα και απ' ότι μου είπε ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο, δεν εντόπισε κάτι (οζίδια κτλ).

Προς τι αυτό το σκαμπανεύμασμα του TSH;
Ευτυχώς απ' ότι φαίνεται δεν έχω θέμα με τον θυροειδή!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Εγώ παιδιά είχα κάνει εξετάσεις τέλη Ιανουαρίου, και είχα TSH 7,21 (με όριο το 4,5 - 4,9 για την ηλικία μου).
Το αμέλησα γενικά και ξανά έκανα εξετάσεις πριν 10 μέρες και είχα TSH 2,88 (καλό δηλαδή) και η παθολόγος μου είχε γράψει και υπέρηχο θυροειδούς τον οποίο έκανα και απ' ότι μου είπε ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο, δεν εντόπισε κάτι (οζίδια κτλ).

Προς τι αυτό το σκαμπανεύμασμα του TSH;
Ευτυχώς απ' ότι φαίνεται δεν έχω θέμα με τον θυροειδή!
Καλησπέρα.:)
Τις εξετάσεις τις έκανες και τις δυό φορές στο ίδιο εξεταστικό κέντρο; Γιατί σε κάποιες εξετάσεις (δεν ξέρω βέβαια αν η εξέταση για TSH συγκαταλέγεται σ' αυτές) χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα. Μου είχαν γράψει εμένα μια εξέταση για έναν καρκινικό δείκτη του θυρεοειδούς και έκανα την πρώτη φορά την εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο λόγος ήταν γιατί χρειαζόταν πυρηνικός γιατρός γι' αυτή την εξέταση και μου τον έβγαλαν αρκετά ανεβασμένο και τρομοκρατήθηκα. Μετά μου έκοψε και έκανα πάλι την εξέταση σε ιδιωτικό εξεταστικό κέντρο, που είχε πυρηνικό γιατρό και βγήκε ευτυχώς καλή αλλά όταν τους είπα για την πρώτη εξέταση, μου είπαν πως πιθανόν χρησιμοποίησαν διαφορετικό σύστημα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γίνονται και λάθη καμμιά φορά.
Πάντως αν σου έδωσαν εξέταση μόνο για TSH, νομίζω κακώς, κανονικά θέλει και για Τ3 και Τ4 μαζί με το TSH. Επίσης χρειάζεται και ο υπέρηχος αλλά και μια σωστή ψηλάφηση, αλλά από ενδοκρινολόγο και όχι από παθολόγο.
Χαίρομαι πάντως που δεν σου βρήκαν τίποτα, τα οζίδια και η πολυοζώδης βρογχοκήλη δεν είναι κάτι σοβαρό και αντιμετωπίζεται πανεύκολα αλλά είναι λίγο ταλαιπωρία να πρέπει να παίρνεις χάπια εφ' όρου ζωής.:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 13,618 μηνύματα.
Thanks για την απάντηση :)
Αρχικά να πω ότι η TSH στις παλιές εξετάσεις ήταν 7,51 τελικά όχι 7,21 που έγραψα (τώρα κοιτάζω τα χαρτιά πάλι).

Η T4 θυροξίνη, στις τωρινές εξετάσεις είναι στα 6,29μg/dL. Οπότε καλή.

Βέβαια να πω ότι όταν είχα κάνει τις εξετάσεις τις παλιές και τις είχα δείξει σε παθολόγο του ΙΚΑ, μου είπε, επειδή τις έκανα στο ΙΚΑ (δλδ δωρεάν), να μην εμπιστεύομαι το ΙΚΑ γιατί δεν έχει καλά μηχανήματα κτλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Το ίδιο μου είχαν πει κι εμένα για τα δημόσια νοσοκομεία, όπου έκανα κι εγώ για πρώτη φορά την εξέταση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Εξαρτάται την εξέταση που θα δώσεις, τα απλά (γενική αίματος, βιοχημικό), που είναι πολύ στάνταρ διαδικασίες, δεν θα τις βγάλει λάθος το οποιοδήποτε μηχάνημα. Ορμόνες, καρκινικοί δείκτες, τέλος πάντων "δύσκολες" εξετάσεις, καλύτερα να γίνονται σε ιδιώτη, και μάλιστα διαλέξτε έναν και κάντε εκεί και τις επαναληπτικές για να έχετε τιμή αναφοράς και να μην υπάρχουν αποκλίσεις.

Όσον αφορά τον θυροειδή τώρα, σε τι πλαίσιο είχες κάνει τις εξετάσεις τότε; Ήσουν συμπτωματικός, ήταν επαναληπτικός έλεγχος; Έπαιρνες αγωγή; Είχες ξανακάνει υπέρηχο πριν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Διάσημο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,536 μηνύματα.
Εγω παντως θα επαναλαμβανα τις εξετασεις τουλαχιστον αλλες 2 φορες στο ιδιο μερος για σιγουρια. Εμενα το ιδιο εργαστηριο μου ειχε βγαλει την παραθορμονη σε φυσιολογικα επιπεδα 2 φορες και στην 3 εξεταση με διαφορα μολις 6 ημερων απο την 2η, μου την εβγαλε ανεβασμενη, 3 φορες πανω απο το φυσιολογικο. Αν εχεις συμπτωματα, μην επαναπαυεσαι σε μια φυσιολογικη τιμη. Εγω ειχα συμπτωματα και ημουν βεβαιη οτι η παραθορμονη ηταν ανεβασμενη, αλλα οι 2 πρωτες εξετασεις εδειχναν το αντιθετο και οι γιατροι μου δεν με πιστευαν οτι εχω προβλημα παρολο που τους ειχα πρηξει και προσπαθουσα να τους πεισω οτι η ανεπαρκεια βιταμινης D (την οποια ηδη γνωριζαν!) μπορει να προκαλεσει υπερπαραθυροειδισμο. Τελικα η 3η εξεταση τους επεισε και με εστειλαν σε ενδοκρινολογο. Εκτοτε με αρκετα συμπληρωματα βιταμινης D και αρκετο ασβεστιο, επανηλθα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top