Πρόβλημα στη δουλειά

Helen06

Δραστήριο μέλος

Η Helen06 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 520 μηνύματα.
Γειά σας, ίσως λίγο άκυρο αλλα μπορεί και όχι για να αναφέρουν και άλλοι τις περιπτώσεις τους ή τους προβληματισμούς τους. Που λέτε για τώρα το καλοκαίρι έπιασα δουλειά σε μία κεντρική καφετέρια στην πόλη μου. Όλα καλά (πίστευα) μέχρι να γνωρίσω 2-3 σερβιτόρες. Για να μπω κατευθείαν στο θέμα εγώ τώρα είμαι κάτι σαν βοηθός όχι κανονική σερβιτόρα και κάποιες φορές μου λένε να πέρνω παραγγελίες και κάποιες άλλες όχι. Σήμερα τέλος πάντων έγινε ένα μπερδεμα με τις παραγγελίες με συνέπεια να νευριάσει τόσο η άλλη σερβιτόρα που δουλεύαμε μαζι όσο και εγώ γιατί κυρίως από την μία μου λένε κάτι και από την άλλη το πέρνουν πίσω. Και επίσης επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει προφανώς κάποιες φορές γράφω τις παραγγελίες στο κινητό, και σήμερα έμαθα ότι ο υπέυθυνος είπε στην λάτζα, η οποία έπειτα είπε στην σερβιτόρα να μην είμαι με το κινητό κλπ κλπ. Δηλαδή δε μπορεί να το πει αυτοπροσώπως. Πραγματικά θέλω να τα παρατήσω γιατί κυρίως δεν υπάρχει τόσο η οικονομική ανάγκη, αλλά από την άλλη έμειναν δύο μήνες μόνο για να βγάλω τα δικα μου. Μαλιστα ρώτησα την σερβιτόρα για κάτι κουμπιά (που δε μου τα έχουν δείξει ποτέ) και έκανε σαν να νευριάσε, δηλαδή να μυρίσω τα νύχια μου να φανταστώ τι μπορεί να πεχτεί; Γιατί αν κάνω βλακεία πάλι θα νευριάσουν. Η απορία μου κυρίως είναι αν πρέπει να αντιδράω όταν μου λένε χαζομάρες και νευρίαζουν μες τα μούτρα μου ή να τα κρατάω. (και επίσης αν πρέπει να φύγω) ή να μιλήσω με τον υπέυθυνο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.
Γειά σας, ίσως λίγο άκυρο αλλα μπορεί και όχι για να αναφέρουν και άλλοι τις περιπτώσεις τους ή τους προβληματισμούς τους. Που λέτε για τώρα το καλοκαίρι έπιασα δουλειά σε μία κεντρική καφετέρια στην πόλη μου. Όλα καλά (πίστευα) μέχρι να γνωρίσω 2-3 σερβιτόρες. Για να μπω κατευθείαν στο θέμα εγώ τώρα είμαι κάτι σαν βοηθός όχι κανονική σερβιτόρα και κάποιες φορές μου λένε να πέρνω παραγγελίες και κάποιες άλλες όχι. Σήμερα τέλος πάντων έγινε ένα μπερδεμα με τις παραγγελίες με συνέπεια να νευριάσει τόσο η άλλη σερβιτόρα που δουλεύαμε μαζι όσο και εγώ γιατί κυρίως από την μία μου λένε κάτι και από την άλλη το πέρνουν πίσω. Και επίσης επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει προφανώς κάποιες φορές γράφω τις παραγγελίες στο κινητό, και σήμερα έμαθα ότι ο υπέυθυνος είπε στην λάτζα, η οποία έπειτα είπε στην σερβιτόρα να μην είμαι με το κινητό κλπ κλπ. Δηλαδή δε μπορεί να το πει αυτοπροσώπως. Πραγματικά θέλω να τα παρατήσω γιατί κυρίως δεν υπάρχει τόσο η οικονομική ανάγκη, αλλά από την άλλη έμειναν δύο μήνες μόνο για να βγάλω τα δικα μου. Μαλιστα ρώτησα την σερβιτόρα για κάτι κουμπιά (που δε μου τα έχουν δείξει ποτέ) και έκανε σαν να νευριάσε, δηλαδή να μυρίσω τα νύχια μου να φανταστώ τι μπορεί να πεχτεί; Γιατί αν κάνω βλακεία πάλι θα νευριάσουν. Η απορία μου κυρίως είναι αν πρέπει να αντιδράω όταν μου λένε χαζομάρες και νευρίαζουν μες τα μούτρα μου ή να τα κρατάω. (και επίσης αν πρέπει να φύγω) ή να μιλήσω με τον υπέυθυνο.
αχ καλη μου ελεν ..πρωτη δουλεια και στα βαθια... ενα χρονο την εκανα και ειμουν καλος ...λυπαμαι ειναι μαρτυριο και ξεπατωμα ...και το χειροτερο ειναι η αγένεια του κοσμου..μακρια και ουστ... διοτι παντα θα φταις ειδικα που εισαι και μικρη και ελπιδοφορα.

Helen06

Δραστήριο μέλος

Η Helen06 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 520 μηνύματα.
αχ καλη μου ελεν ..πρωτη δουλεια και στα βαθια... ενα χρονο την εκανα και ειμουν καλος ...λυπαμαι ειναι μαρτυριο και ξεπατωμα ...και το χειροτερο ειναι η αγένεια του κοσμου..μακρια και ουστ... διοτι παντα θα φταις ειδικα που εισαι και μικρη και ελπιδοφορα.
αυτό κατάλαβα και εγώ, άσε οι πελάτες πιο ευγενικοί είναι απ'το προσωπικό (πέρα απ'τους πέφτουλες)

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.105 μηνύματα.
Καλως ήρθες στην εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα-η ίδια κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλες τις δουλειές οπότε συνηθισε το-και γω δυσκολεύτηκα να το συνηθίσω στην αρχή! Για μένα να μιλήσεις στον υπεύθυνο-αν το κάνεις και δεν γίνει κάτι διαφορετικό "χαιρετας" αλλά γενικά να ξες πέφτει πολύ "ρουφιάνεμα" κλπ σε ΟΛΕΣ τις δουλειές

Helen06

Δραστήριο μέλος

Καλως ήρθες στην εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα-η ίδια κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλες τις δουλειές οπότε συνηθισε το-και γω δυσκολεύτηκα να το συνηθίσω στην αρχή! Για μένα να μιλήσεις στον υπεύθυνο-αν το κάνεις και δεν γίνει κάτι διαφορετικό "χαιρετας" αλλά γενικά να ξες πέφτει πολύ "ρουφιάνεμα" κλπ σε ΟΛΕΣ τις δουλειές
το φαντάζομαι σίγουρα, αλλά με λίγη λογική, δε μπορώ να καταλάβω τι ζητάνε από ένα 18χρονο που δουλεύει για πρώτη φορά στη ζωή του. Θα μιλήσω σίγουρα, του έστειλα και σήμερα μηνυμα επειδή νέος οπότε συννεοούμαστε γιατί δε μπορώ και εγώ να κρατηθώ, δε ξέρω αν πρέπει βέβαια, και δεν ξέρω και πως μιλάνε σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά λόγω χαρακτήρα κι ολας (δε παραμένω σιωπηλη) :redface:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.
Είκονες από εκπομπές "σπάμε πιάτα στην κουζίνα και πετάμε άψητες μπριτζόλες" με τον Έκτορα Μποτρίνι. :shifty:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Φεύγα απο κει, καφέ δεν υπάρχουν; Με το τσουβάλι θα βρείς άλλα κι αν και εκείνα είναι σάπια και έχουν τέτοια βόδια για προσωπικό (αναφέρομαι στα μούτρα που κάνουν οι άλλες και τα νεύρα) θα φύγεις κι απο κεί και θα πας αλλού.

Τόσα μαγαζιά υπάρχουν, μην τρώς τα σκατά κανενός θα βρείς ενα με καλύτερο κλίμα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

Nαι μωρέ, γιατί έξω είναι η Γη της επαγγελίας...ή μάλλον Γη της παραγγελίας. Στο εξωτερικό μη μέση σερβιτόρεν κυκλοφορεί με όλον τον εξοπλισμό καλωδίων και ασυρμάτων ακουστικών made in Musk ώστε να ελέγχεται από το κατάστημα-εταιρία με τα καφεποτεία (-οινοπνευματοποτεία). Η μέση καφετέρια παρέχει από καφέ μέχρι και κομμάτι πίτσας σε θερμοθάλαμο. Μόνο εμφύτευμα τσιπάκι δεν έχουν. Εννοείται ότι μόνιμα στέκονται όρθιες και κάνουν τις εξής εργασίες: κοιτάνε πιο τραπέζι αδειάζει, πάνε καθαρίζουν, φροντίζουν τα γλατστράκια με τα ψεύτικα φυτά, τα κεράκια, λοιπά σκατάκια κτλ που έχει το ντεκόρ του τραπεζιού και μετά πάνε βολίδα μέσα για να πάνε την επόμενη παραγγελία που έχει ετοιμαστεί μέχρι να καθήσουν οι νέοι πελάτες. Μάλιστα, αν η μέρα δεν πάει καλά ή αν η συγκεκριμένη κοπέλα κάθησε κάπου όρθια για 2 λεπτά, αρχίζουν οι ενοχλήσεις με emails για χαμηλή αποδοτικότητα ενώ σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται με τη χαμηλότερη ασφάλεια ως mini job.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.
Δεν θα αφηνεις ποτέ κανέναν να σε καταπατα ή να νομίζει ότι μπορεί να το κάνει γιατι διαφορετικά θα υποφέρεις στη ζωή σου.

Θα τους πιάσεις κι θα τους πεις με ειλικρίνεια όπως τα είπες και σε εμάς.
Ότι ακούστε να δειτε, 1+1=2 και για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να μου δώσετε χώρο και χρόνο να μάθω.. και να σου μιλάνε ευθέως, όχι μέσω Λαμίας.

Αν βλέπεις ότι δεν, πάρε δρόμο από τους μαλακες.

Καλύτερα που τρως τη σφαλιάρα τώρα που είσαι μικρή, και εμένα η πρώτη μου δουλειά ήταν σε φούρνο, η τύπισσα περίμενε από ένα 18χρονο να δουλεύει σε 10 μέρες όπως αυτή που δουλεύει 30 χρόνια.

Μετά από 1μιση μήνα σηκώθηκα και εφυγα, μου είχε κάνει τη ζωή κόλαση. Βρήκα αλλού πολύ καλύτερα.

Μη μασάς καθόλου.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.
Οπως ειπαν και τα αλλα παιδια σηκω φυγε δεν αξιζει σε κανεναν ανθρωπο τετοια συμπεριφορα. Καφε κτλ υπαρχουν μπολικα και αφου δεν εχεις και οικονομικη αναγκη κατσε ξεκουρασου κιολας , το αξιζεις μετα τις πανελληνιες . Μεχρι τα 70 σου καλα να εισαι , θα δουλευεις καλως ή κακως .

Helen06

Δραστήριο μέλος

Οπως ειπαν και τα αλλα παιδια σηκω φυγε δεν αξιζει σε κανεναν ανθρωπο τετοια συμπεριφορα. Καφε κτλ υπαρχουν μπολικα και αφου δεν εχεις και οικονομικη αναγκη κατσε ξεκουρασου κιολας , το αξιζεις μετα τις πανελληνιες . Μεχρι τα 70 σου καλα να εισαι , θα δουλευεις καλως ή κακως .
θα δω πως θα παει, θα μιλήσω και με τον υπεύθυνο να καταλάβω λίγο την κατάσταση που επικρατεί και αλλιώς αντιο

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.
θα δω πως θα παει, θα μιλήσω και με τον υπεύθυνο να καταλάβω λίγο την κατάσταση που επικρατεί και αλλιώς αντιο
Οκ σωστο. Αμα δεν σου αρεσει σηκω φυγε και κατσε ξεκουρασου. Δεν χρειαζεται να δουλευεις απο τα 18 σου αμα δεν υπαρχει αναγκη. Ζηστο οσο μπορεις.

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Σήκω φύγε από εκεί και ψάξε κάτι άλλο. Απλά έχεις να κάνεις με αγενείς μαλάκες.

Η πρώτη μου δουλειά, την οποία ακόμα κάνω (την είχα αφήσει για ένα διάστημα) ήταν πωλήτρια. Ποτέ ΜΑ ποτέ δε με πίεσαν σε τίποτα, με έμαθαν ο,τι έπρεπε να ξέρω και σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά τους ήταν καλή γιατί ήξεραν με τι είχαν να κάνουν (δηλαδή με άτομο χωρίς προυπηρεσία). Όταν βλέπεις ότι έχουν υψηλές απαιτήσεις και σε κάνουν να νιώθεις ΚΑΙ άσχημα με τον εαυτό σου, να σηκώνεσαι να φεύγεις! Εξάλλου ξέρεις πόσοι ζητάνε δουλειά αυτή τη περίοδο λόγω καλοκαιριού και σεζόν;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.
Nαι μωρέ, γιατί έξω είναι η Γη της επαγγελίας...ή μάλλον Γη της παραγγελίας. Στο εξωτερικό μη μέση σερβιτόρεν κυκλοφορεί με όλον τον εξοπλισμό καλωδίων και ασυρμάτων ακουστικών made in Musk ώστε να ελέγχεται από το κατάστημα-εταιρία με τα καφεποτεία (-οινοπνευματοποτεία). Η μέση καφετέρια παρέχει από καφέ μέχρι και κομμάτι πίτσας σε θερμοθάλαμο. Μόνο εμφύτευμα τσιπάκι δεν έχουν. Εννοείται ότι μόνιμα στέκονται όρθιες και κάνουν τις εξής εργασίες: κοιτάνε πιο τραπέζι αδειάζει, πάνε καθαρίζουν, φροντίζουν τα γλατστράκια με τα ψεύτικα φυτά, τα κεράκια, λοιπά σκατάκια κτλ που έχει το ντεκόρ του τραπεζιού και μετά πάνε βολίδα μέσα για να πάνε την επόμενη παραγγελία που έχει ετοιμαστεί μέχρι να καθήσουν οι νέοι πελάτες. Μάλιστα, αν η μέρα δεν πάει καλά ή αν η συγκεκριμένη κοπέλα κάθησε κάπου όρθια για 2 λεπτά, αρχίζουν οι ενοχλήσεις με emails για χαμηλή αποδοτικότητα ενώ σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται με τη χαμηλότερη ασφάλεια ως mini job.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω οτι είναι ένα καθολικό φαινόμενο το τοξικό περιβάλλον εργασίας.
Φίλος και παλιός συμφοιτητής μου είχε δουλέψει για ένα διάστημα κάνοντας πρακτική σε εταιρία διεθνούς φήμης με παρουσία στην Ελλάδα(dm για όνομα εαν ενδιαφέρεσαι εαν και την μαντεύεις και μόνος), και με το παραμικρό λάθος ή την παραμικρή ερώτηση, οι συνάδελφοι του τσίνιζαν και δυσανασχετούσαν. Επίσης ο manager πέρναγε ανά μια - δύο εβδομάδες και στην ουσία τον απειλούσε έμμεσα πλην σαφώς οτι θα φύγει λόγω χαμηλής επίδοσης.

Φαντάσου να είσαι στην δουλειά μόλις 1 μήνα ενώ δεν έχεις δουλέψει ποτέ ξανά στην ζωή σου, και να περιμένουν απο τον πρακτικάριο να ακολουθήσει ακριβώς την υπόλοιπη ομάδα που έχει 20 εως 30 χρόνια εμπειρίας...Περιττό να πω οτι το παλικάρι είναι εξαιρετικό, απο τους πιο εργατικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου και με πολύ αντίληψη και όρεξη. Ικανότατος και ακαδημαϊκά και επαγγελματικά. Άρα τα περί χαμηλής απόδοσης μούφες...

Ακούμε οτι παντού είναι έτσι, αλλά δεν ισχύει. Πουθενά δεν είναι τέλεια προφανώς αλλά υπάρχουν εταιρίες με κακό culture και εταιρίες με καλό culture. Πολλές όχι μόνο δεν κρύβουν τα red flags τους αλλά τα ανεμίζουν και περήφανα(ευτυχώς για μας δηλαδή για να μπορούμε να τις αναγνωρίζουμε και να τις αποφεύγουμε).

Helen06

Δραστήριο μέλος

Εντομεταξύ, κατά σύμπτωση από τη μέρα που έγινε αυτό που έστειλα στο πρώτο μήνυμα δε μου έστειλε να πάω για δουλειά (γιατί το πρόγραμμα το βγάζει κάθε μέρα για την επόμενη). Τώρα πιστεέυετε να δω ακόμα αν θα με βάλει την Δευτέρα, από βδομάδα δηλαδή, και αν όχι να στείλω μήνυμα στον υπέυθυνο να περάσω απ΄το μαγαζί να μιλήσουμε; απλά μην ακουστεί και απειλητικό κι όλας

nPb

Επιφανές μέλος

Δυστυχώς θα συμφωνήσω οτι είναι ένα καθολικό φαινόμενο το τοξικό περιβάλλον εργασίας.
Φίλος και παλιός συμφοιτητής μου είχε δουλέψει για ένα διάστημα κάνοντας πρακτική σε εταιρία διεθνούς φήμης με παρουσία στην Ελλάδα(dm για όνομα εαν ενδιαφέρεσαι εαν και την μαντεύεις και μόνος), και με το παραμικρό λάθος ή την παραμικρή ερώτηση, οι συνάδελφοι του τσίνιζαν και δυσανασχετούσαν. Επίσης ο manager πέρναγε ανά μια - δύο εβδομάδες και στην ουσία τον απειλούσε έμμεσα πλην σαφώς οτι θα φύγει λόγω χαμηλής επίδοσης.

Γνωρίζω αυτή την εταιρία. Αυτό που περιγράφεις ισχύει πλέον σε όλη τη Δύση και Ανατολή. Καμία εταιρία από την πιο "μικρή" μέχρι εταιρία που διοικείται από εξωτερικούς επενδυτές κεφαλαίων, δεν θέλει αρχάριους. Δεν θέλουν απόφοιτους Πανεπιστημίων ακόμη και όσους έκαναν εθελοντισμό κάπου ή παρακολούθησαν το τάδε σκατοσεμινάριο. Θέλουν αυτό που οι ίδιοι θέλουν, καλό; :D Το παιχνίδι παίζεται με μεροληπτικό αποτέλεσμα. Βάζουν για ξεκάρφωμα αγγελία με τίτλο (junior / senior) ώστε να επιλέγουν ό,τι κάτσει, δηλαδή το senior με μανδύα junior ή το βύσμα junior, αλλά σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία και αρκετή προώθηση από networking (συστάσεις). Λόγω της τεράστιας προσφοράς και της μόχλευσης του ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως με το τρυπάκι των νέων δεξιοτήτων, αφήνουν κόσμο μόνιμα σε μια ψυχωτική "ελπίδα" ότι θα βρουν δουλειά στην επόμενη αγγελία. Έτσι η αγορά κινείται.

Φαντάσου να είσαι στην δουλειά μόλις 1 μήνα ενώ δεν έχεις δουλέψει ποτέ ξανά στην ζωή σου, και να περιμένουν απο τον πρακτικάριο να ακολουθήσει ακριβώς την υπόλοιπη ομάδα που έχει 20 εως 30 χρόνια εμπειρίας...Περιττό να πω οτι το παλικάρι είναι εξαιρετικό, απο τους πιο εργατικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου και με πολύ αντίληψη και όρεξη. Ικανότατος και ακαδημαϊκά και επαγγελματικά. Άρα τα περί χαμηλής απόδοσης μούφες...

Δεν ξέρω, αλλά ζούμε σε μια παρακμή που για ορισμένους μοιάζει περίοδος τεχνολογικών εξελίξεων αλλά πολλές εταιρίες έχουν άσχημο οικονομικό προφίλ. Προσλαμβάνουν άτομα που χειροτερεύουν την πορεία μιας εταιρίας αλλά αυτό φαίνεται μακροπρόθεσμα όταν σκάσει το κανόνι. Διάβαζα ότι στη Γερμανία χρεωκόπησαν 160 εταιρίες! Συντηρούνται με νομικό ρυθμιστή, δηλαδή, εταιρία με νομικούς συμβούλους που αναλαμβάνουν τη δημοσιονομική διαχείρηση και το σχόλασμα, που το λέμε "εθελουσία έξοδος με προοπτικές" ή "αναζήτηση καλύτερης θέσης αλλού".

Ακούμε οτι παντού είναι έτσι, αλλά δεν ισχύει. Πουθενά δεν είναι τέλεια προφανώς αλλά υπάρχουν εταιρίες με κακό culture και εταιρίες με καλό culture. Πολλές όχι μόνο δεν κρύβουν τα red flags τους αλλά τα ανεμίζουν και περήφανα(ευτυχώς για μας δηλαδή για να μπορούμε να τις αναγνωρίζουμε και να τις αποφεύγουμε).

Προσωπικά δεν θα μ' άρεσε να μπω στη διαδικασία να κάνω τον γυρολόγο εταιριών μέχρι να πετύχω μια ουτοπία. Όταν φίλε μου, στη μέση παίζονται δις ευρώ, πουθενά δεν υπάρχει καλό περιβάλλον εργασίας. Για να το πω αλλιώς: το περιβάλλον εργασίας καλό είναι, αλλά με τόσο πηγαινέλα των υπαλλήλων επικρατεί νευρικότητα μεταξύ των ασπρογιακάδων και δεν αναπτύσσονται soft skills που υποκριτικά λένε ότι ψάχνουν. Μέχρι να μπεις στο πνεύμα της δουλειάς, η εταιρία έχει αλλάξει γραμμή πολιτικής και υπαλλήλους. Θέλει καλές εναλλακτικές και πάντα ένα καλό plan b. Επίσης παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία, αν θα ήθελε κάποιος για παράδειγμα η ζωή του να είναι μόνο δουλειά με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται.