θα κανω μια προσπαθεια να δω μια γλωσσα προγραμματισμου, σαν μια κανονικη γλωσσα.
Ποτε μπορω να πω οτι γνωριζω καλα μια γλωσσα; Οταν εχω πλουσιο λεξιλογιο, γνωριζω γραμματικη, μπορω να εκφραστω ευκολα σε αυτην και μπορω φυσικα να καταλαβω τους αλλους. Οχι φυσικα σε επιπεδο απλης συνενοησης! Απο εκει και περα εξαρτατε ποσο ψηλα βαζω τον πηχη... Θα ειναι στο να μπορεσω να κανω μια συζητηση, η θα ειναι στο να μπορεσω να παρακολουθισω μαθηματα σε ακαδημαΐκο επιπεδο;.... Για μενα, θα το παω στο ακαδημαΐκο επιπεδο.
Αντιστοιχα λοιπον για μια γλωσσα προγραμματισμου, ποτε την ξερω καλα;
Οταν γνωριζω την συναξη της, μπορω να κανω αυτο που θελω χρησιμοποιοντας την, εχω ανεση και εμπειρια στην χρηση της, αλλα φυσικα, και να κατανοησω τον κωδικα καποιου αλλου, τι σκοπο εχει και πως φτανει εκει.
Σιγουρα δεν φτανει να σου διδαξει καποιος την γλωσσα, πρεπει να ασχολιθεις, να αποκτισεις εμπειρια και να βρεις εναν δικο σου τροπο σκεψεις και αναπτυξης, και κατα την διαδικασια αυτη νομιζω οτι τα υπολοιπα που εχω αναφερει προκειπτουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.