Εμείς που ζούμε αρκετά χρόνια στας...ευρώπας, θέλουμε οπωσδήποτε το καλοκαίρι να πάμε Ελλάδα. Θέλουμε να δούμε τους γονείς και τους φίλους μας, να πάμε θάλασσα, να φάμε κατσίκι και γαλακτομπούρεκο. Όσο ήταν τα παιδιά ανήλικα, τα κουβαλούσαμε μαζί. Μέναμε σε ενοικιαζόμενα και περνούσαμε διακοπές μικροαστικές.
Τώρα έχουν αλλάξει όλα. Ευχαρίστως θα έμενα καλοκαίρι χωρίς όλα αυτά. Όμως δε γίνεται καλοκαίρι δίχως θάλασσα. Και εννοώ μεσόγειο ή κάποια άλλη ζεστή και όχι μαύρη. Το αν θα είναι μια άλλη χώρα, δε με νοιάζει.
Το οικονομικό είναι ένα ζήτημα σοβαρό.

Όσο κι αν κάνουμε οικονομικές διακοπές, δεν γίνεται να τη βγάζουμε με ψωμοτύρι κάθε μέρα. Επίσης ένα μεταφορικό μέσο θα χρειαστούμε για να δούμε την περιοχή. Τέλος και ένα δωμάτιο της προκοπής με μπάνιο, στην ηλικία μας το χρειαζόμαστε. Δεν είμαστε πλέον για κάμπινγκ και ομαδικά χοστελ. Αν και εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αλλά η παρέα μου έχει.
Πάντως για αυτές τις παροχές, και οι άλλες μεσογειακές χώρες το ίδιο ακριβές είναι. Άντε η Μαγιόρκα να είναι λίγο φθηνότερη από Γερμανία, λόγω του ότι έχει τόσο μαζικό τουρισμό, που βρίσκεις τρομερές προσφορές. Α και η Κροατία είναι φθηνή, αλλά μετά το επεισόδιο με το Μιχαλάκη της ΑΕΚ, να μας ξεχάσει η Κροατία