Πώς στέλνω ένα δέμα με αντικαταβολή

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.992 μηνύματα.
Μου το έχει εξηγήσει υπάλληλος στα ΕΛΤΑ αλλά ξέχασα εντελώς την διαδικασία😂
Μου είπε ότι βάζω το ποσό που θέλω να εισπράξω από το παραλήπτη και βάζω και τα έξοδα αποστολής μέσα στην τιμή γιατί τα πληρώνω εγώ στα ΕΛΤΑ. Αλλά αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν ο παραλήπτης πάρει το δέμα, εγώ τα χρήματα μου από πού τα παίρνω; Μπορώ να τα αφήσω στο ταχυδρομείο ή έρχονται σπίτι;

ΘανάσοςG4

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΘανάσοςG4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 123 μηνύματα.
Πηγαίνεις στα ΕΛΤΑ, ζητάς να στείλεις ένα δέμα με αντικαταβολή, και αυτοί θα σε δώσουν ένα έντυπο πάνω στο οποίο θα γράψεις τη Διεύθυνση τη δικιά σου και του παραλήπτη καθώς και το ποσό. Πρόσεξε ομως, στο έντυπο της Αντικαταβολής, ο παραλήπτης είσαι εσύ, αφού εσύ θα πάρεις τα χρήματα, και ο αποστολέας είναι αυτός που θα σου στείλει τα χρήματα.

Το ποσό το ορίζεις εσύ, το συμφωνηθέν με τον παραλήπτη του δέματος. Δεν θέλεις να έχεις συμφωνήσει άλλο ποσό, και μόλις φτάσει το δέμα στον άνθρωπο να δει αυτός +4 ευρώ από τα μεταφορικά.

Τα χρήματα σου τα παίρνεις πίσω απο το αποκομμένο έντυπο μόλις πληρώσει ο παραλήπτης του δέματος. Το έντυπο θα φτάσει πίσω στα ΕΛΤΑ από τα οποία έστειλες το δέμα, και απο εκεί θα έρθει ο ταχυδρόμος και θα αφήσει το απόκομμα στη διεύθυνση σου, το οποίο πρέπει να πάρεις και να πας στα ΕΛΤΑ για να το εξαργυρώσεις. Κάποιες φορές σε πληρώνουν και επιτόπου οι ταχυδρόμοι αν σε βρουν, αλλά όχι πάντα.

Το έντυπο κάνει απο μερικές μέρες, μεχρι και 4-5 μήνες να έρθει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια