Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,135 μηνύματα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,209 μηνύματα.
Μεμονωμένο περιστατικό θα ήταν μην κανείς έτσι.😜😜
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,632 μηνύματα.
Επειδή ήτο και στην επικαιρότητα με τη δολοφονία του Φραγκούλη, πολλοί εδώ τότε με εξέβριζαν επειδή τασσόμουν κατά του διαχωρισμού και των διακρίσεων των Ελλήνων ( λέγοντας πως οι τσιγγάνοι δεν είναι Έλληνες ) πάμε να δούμε τι δήλωσε, εντός αυτών των ημερών που έχουν αναγνωριστεί για τους Ρομά, ο Έλλην Ρομά κύριος Παϊτέρης, εκπρόσωπος της κοινότητος των Ρομά:

" είμαστε Έλληνες τσιγγάνοι, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού Έθνους. Το τι έκαναν το 1971 στην Αγγλία είναι έξω από τους Έλληνες Ρομά, εμείς έχουμε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ελληνική συνείδηση, έχουμε σημαία την γαλανόλευκη και έχουμε ως ύμνο τον ύμνο που έχουν όλοι οι Έλληνες, συνέλληνες μας. Δεν έχουμε ύμνο τον τσελέμ τσελέμ και ούτε έχουμε σημαία το κάρο. Είμαστε το μαύρο πρόβατο οι Έλληνες τσιγγάνοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί, εν έτει 2023, ευνοούμενα κράτη της κεντρικής Ευρώπης και στα Βαλκάνια, οι τσιγγάνοι υπόκεινται σε συστηματικό ρατσισμό από τα κράτη στα οποία ζούνε, είναι αναγνωρισμένες μειονότητες. Εμείς δεν είμαστε μειονότητα και ούτε θέλουμε να γίνουμε μειονότητα, είμαστε περήφανοι γιατί πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες και μετά τσιγγάνοι. Το 2002 στη Θεσσαλονίκη 140 σωματεία ψηφίσανε τη διακήρυξη του αυτοπροσδιορισμού, που λέει το εξής, οι Έλληνες τσιγγάνοι δέχονται να συνεργαστούν με οιοδήποτε φορέα εντός και εκτός Ελλάδος σε ο,τιδήποτε όμως εάν τεθεί θέμα εθνικής ταυτότητος, η ταυτότητα μας αποτελείται από δύο συστατικά Α) Έλληνας και Β) τσιγγάνος και αν τεθεί θέμα να χάσουμε κάτι από τα δύο, προτιμούμε το Β του τσιγγάνου».
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top