Πραγματικά, διαβάζοντας το άρθρο που μας παρέθεσες και πριν ακόμη δω τις δικές σου ενστάσεις, μου δημιουργήθηκε κι εμένα η εντύπωση πως πολλά απ' αυτά που αναφέρονται, αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να είναι καλά, άγια και προοδευτικά, στην πραγματικότητα φτάνουν στο άλλο άκρο και θα αποτελέσουν ίσως τροχοπέδη για τους αστυνομικούς, εμποδίζοντάς τους σε κάποιες περιπτώσεις να επιτελέσουν σωστά το έργο τους.
Για παράδειγμα, δεν μπορώ να φανταστώ να μπαίνει η αστυνομία για συλλήψεις μέσα σ' έναν βουδιστικό ναό ή σ' ένα μουσουλμανικό τέμενος και να βγάζουν οι αστυνομικοί τα ...παπούτσια τους και τα καπέλα τους. Φανταστείτε σε περίπτωση διαφυγής του υπόπτου, τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν στο δρόμο ...ξυπόλυτοι ή να τους κλέψουν το καπέλο με το εθνόσημο, κάτι πρακτικά ίσως ασήμαντο, με μεγάλη όμως συμβολική σημασία.
Φανταστείτε έναν σιχ να κρύβει αποδείξεις ή φονικά όπλα μέσα στο τουρμπάνι του και να πρέπει να του ζητήσουν την άδεια για να του το βγάλουν.
Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ να επιτρέπεται σε κάποιον συλληφθέντα σιχ να φέρει επάνω του ένα, έστω και μικρό μαχαίρι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να τραυματίσει κάποιον φρουρό και ν' αποδράσει ή ακόμη και ν' αυτοκτονήσει, ενώ από τους άλλους κρατούμενους αφαιρούνται ακόμη και νυχοκόπτες, αλλά και τα κορδόνια των παπουτσιών τους.
Τέλος, η διάκριση μεταξύ του φύλου των αστυνομικών, την οποία αναφέρεις κι εσύ, ως προς τους μουσουλμάνους, ίσως να δείχνει σεβασμό προς τον δικό τους πολιτισμό, αποτελεί όμως ασέβεια προς τον δικό μας και μάλιστα σημαντική κατά τη γνώμη μου, έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Υπάρχουν κάποιες κατακτήσεις, στο κοινωνικό πεδίο, που θα πρέπει να μάθουν όλοι και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι, να σέβονται όταν ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Επειδή λοιπόν τα παραπάνω μου φαίνονται ως υπερβολικά και μη εφικτά στην πραγματικότητα, υποψιάζομαι ότι πρόκειται απλά για μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, που στην πράξη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, όπως άλλωστε τόσοι και τόσοι νόμοι και διατάξεις σ' αυτήν τη χώρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.