Το αναφέρανε ήδη οι περισσότεροι παραπάνω. Νιώθω όμως την ανάγκη να το τονίσω κι εγώ...
Πίστευα πως οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Πως εκεί θα δεις ποιος είναι πραγματικά στο πλάι σου. Κι ένιωθα τυχερή για την κολλητή που είχα. Φίλη απ' το σχολείο, κλάψαμε και γελάσαμε αγκαλιά για 20 τουλάχιστον χρόνια.
Η αδερφή μου πάντα μου έλεγε: στη χαρά φαίνεται αυτός που σε αγαπάει πραγματικά. Όταν θα είσαι στο ζενίθ σου, τότε θα δεις ποιος είναι πραγματικά δίπλα σου και σ' αγαπάει. Δεν την πίστευα. Για την ακρίβεια, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι μου έλεγε, τι ακριβώς εννοούσε.
Ώσπου έφτασα στο ζενίθ μου. Όλα υπέροχα στη ζωή μου, προσωπική, επαγγελματική.... όλα τέλεια, ευάερα ευήλια.... ξέρετε τώρα

. Κι η κολλητή; Η κολλητή αρχίζει τις μπηχτές. Η κολλητή αρχίζει τα νεύρα. Την άρνηση. Και την απαξίωση όσων καλών μου συνέβαιναν. Ώσπου δεν άντεξε. Μου πέταξε κατάμουτρα πως δεν έπρεπε να είμαι εγώ τόσο καλά αφού δεν ήτανε κι εκείνη, μου είπε πόσο βαθιά ευχότανε να χάσω ό,τι δεν είχε κι εκείνη και.... εξαφανίστηκε.
Και μου απέδειξε πόσο δίκιο είχε η αδελφή μου. Είναι πανεύκολο να σου χτυπήσουνε φιλικά και στοργικά τον ώμο όταν κλαις. Ζήτα από τους ίδιους ανθρώπους να γελάσουν με την ψυχή τους μόνο και μόνο επειδή θα γελάς εσύ. Αν το κάνουνε, μην τους αφήσεις από τα μάτια σου. Είναι οι μόνοι που σε νοιάζονται και τους αξίζει να είναι δίπλα σου. Και... κοίτα να φανείς κι εσύ αντάξια/ος τους, ε;
Και, έχει δίκιο η alis: αν δεν πούμε τι μας συμβαίνει, πώς περιμένουμε να το ανακαλύψουν οι άλλοι;