Προσπαθώντας να είμαι οσο το δυνατον λιγότερο παραπληροφορημένος, οπότε και λιγοτερο φανατισμένος, από οσους τους συμφέρει να φανατίζουν κοσμο, εχω φτιαξει ενα σενάριο για το τι πραγματικά συνέβη τότε.
Ο Παπαδόπουλος λοιπόν ήθελε να σώσει τη χώρα απο τους πολιτικους εν γένει.Οι οποιοι τότε λες και έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν ες αει τον εμφύλιο πόλεμο. Η θεληση του αυτή επαληθευεται, κατα τη γνώμη μου, απο τα παρακατω 4 γεγονότα:
1. Το πραξικοπημα. Ο κινδυνος στον οποιο μπαινει ενας στρατιωτικος με τέτοια πράξη ειναι τεράστιος. Οι γνωστοι στρατιωτικοι που το εκαναν, το εκαναν για την εξουσία και τα λεφτά, και το κινητρο τους φάνηκε απο τα λεφτα που συγκέντρωσαν. Ο Παπαδοπουλος όμως δεν πλούτισε.
2. Οσο ήταν εκεινος κυβερνηση άνοιξε τη μοναδικη πετρελαιοπηγή στην Ελλαδα.
3. Αποχώρησε μετά το Πολυτεχνείο ενω δεν τον υποχρέωνε κανεις. Μάλλον γιατι δεν ήθελε να κανει οτι εκανε ο Ιωαννίδης υστερα. Που του ζητήθηκε σαν ανταλλαγμα για την γεωπολιτική άδεια στο 2, την οποια, προφανώς ούτε ζήτησε ούτε λογάριασε επειδή θεωρούσε οτι τα πετρέλαια της Ελλάδας ήταν προς το συμφέρον της χώρας.
4. Δεν το έσκασε, έκατσε να τον δικάσουν και πέθανε στη φυλακή.
Οι γνωστοι στρατιωτικοι δικτάτορες στην ιστορια δεν κάνουν τέτοια. Εσεις πως τα εξηγείτε;