Συζήτηση για τα ψηφιακά παιχνίδια

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,883 μηνύματα.
Όταν μιλάμε για παιδιά σε ηλικίες 6 - 12 που αρχίζουν να ξεψαρώνουν με τα κινητά, τους υπολογιστές και τα τάμπλετ, εκεί δεν απαγορεύεις τίποτα γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Θέλει συνέχεια παρακολούθηση.

Σήμερα ψάρωσα τη δική μου, λέγοντας ότι "α, φαντάζομαι θα υπάρχουν παιχνίδια για έξυπνα παιδιά και στο τάμπλετ". :P

- Ναι μου λέει και βρήκε μόνη της και κατέβασε εφαρμογή για μαθηματικά! :D φοβερή πλάκα πλάκα δεν μπορούσα να βρω τέτοιο σε pc, με όλες τις πράξεις, διάφορα επίπεδα, όλα δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Κάναμε ασκήσεις στην προπαίδεια μέχρι το 6. :ok:

Στο pc είχα βρει κάτι παλιά flash games που δεν είναι τόσο εθιστικά, μερικά είναι πολύ έξυπνα. Πρέπει να λύσεις γρίφους για να οδηγηθείς στη λύση. Φοβερή σειρά το Snail Bob και ο Amigo Pancho με τα μπαλόνια (αυτό το παίζω κι εγώ άνετα) :)

1673709466850.png
1673709494190.png
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

Απαράδεκτη δήλωση.
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Μέχρι τα 30 έπαιζα σποραδικά, μετά άρχισα να βαριέμαι στην πρώτη ώρα, τώρα τα βαριέμαι και στην σκέψη ακόμα. :cool:

Είναι σχεδιασμένα για ανώριμους ανθρώπους ή ανθρώπους που παραμένουν ανώριμοι για πάντα.

Ασκούν μεγάλη επιρροή στις νεαρές ηλικίες, είναι μια σύγχρονη μηχανή του Skinner που ορίζει την συμπεριφορά σου. Η κόρη μου ανακάλυψε το tablet και παίζει με τις ώρες, η μάνα της λέει "ας την να παίξει μέχρι να το βαρεθεί". Αυτό όμως δεν θα γίνει ποτέ γιατί δρα ψυχοδιεγερτικά και αυτοτροφοδοτείται.

Τρελή σπατάλη χρόνου, θα της είχα μάθει τέλεια μαθηματικά, προγραμματισμό και κιθάρα. :(
Επομένως θεωρείς ότι δεν συντελούν στην παραγωγή χρήσιμης γνώσης;
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,050 μηνύματα.
Επομένως θεωρείς ότι δεν συντελούν στην παραγωγή χρήσιμης γνώσης;
Δε νομίζω οτι κανείς παίζει παιχνίδια για να αποκτήσει γνώσεις. Τα παιχνίδια στον υπολογιστή είναι απλά ένα ακόμη χόμπυ το οποίο α) σε ψυχαγωγεί και β) σε κοινωνικοποιεί. Είναι το ίδιο με το να πας σε ένα μάθημα ζωγραφικής, κατασκευής κοσμημάτων, μπάσκετ ή οτιδήποτε παρόμοιο. Απλά αυτοί που δεν ασχολούνται δε γνωρίζουν την ποικιλία που υπάρχει και θεωρούν οτι όλα είναι σκοτώνω νομιστεράκια ή παίζω τέτρις. It's ok, haters gonna hate.
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχουν ελληνικά αθλητικά σωματεία τα οποία διαθέτουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού, ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει θέσει υπό εξέταση την ένταξη ορισμένων προσομοιωμένων αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top