Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:εχώ ups , μην ανησυχείς![]()
Εγώ πάντως δεν βλέπω τον λόγο να πάρω ουπς.Προς το παρόν έχω ένα πολύμπριζο 6 θέσεων της MGE με ασφάλεια για την απότομη αλλαγή της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.προστασία τηλ. γραμμής και μέγιστα watt 3680.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Dare-Devil:Εγώ πάντως δεν βλέπω τον λόγο να πάρω ουπς.Προς το παρόν έχω ένα πολύμπριζο 6 θέσεων της MGE με ασφάλεια για την απότομη αλλαγή της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.προστασία τηλ. γραμμής και μέγιστα watt 3680.
Το πολύμπριζο που έχεις εσύ σε προαστετεύει μόνο από υπέρταση.
Σε περίπτωση που πέσει στιγμιαία η τάση, δεν μπορεί να σε προστατέψει!
Εκεί έρχεται το UPS...
To UPS ουσιαστικά απομονώνει τον υπολογιστή από το δίκτυο της ΔΕΗ.
Οπότε όποιαδήποτε ανωμαλία παρουσιαστεί στο ρεύμα την εξομαλύνει.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις την προστασία που έχεις με το UPS με αυτή του πολύμπριζου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξέρω τι εστι upς αλλά εγώ τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχω καμία διακοπή.Να γιατί προτίμησα να πάρω το mge και όχι upw.Πάντως το παίζω κορόνα γράμματα το pc μου χωρις ουπςΑρχική Δημοσίευση από giostau:Το πολύμπριζο που έχεις εσύ σε προαστετεύει μόνο από υπέρταση.
Σε περίπτωση που πέσει στιγμιαία η τάση, δεν μπορεί να σε προστατέψει!
Εκεί έρχεται το UPS...
To UPS ουσιαστικά απομονώνει τον υπολογιστή από το δίκτυο της ΔΕΗ.
Οπότε όποιαδήποτε ανωμαλία παρουσιαστεί στο ρεύμα την εξομαλύνει.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις την προστασία που έχεις με το UPS με αυτή του πολύμπριζου!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Τελευταία η ΔΕΗ κάνει κάτι περίεργα με την πτώση τάσης και θα μου κάψει το ρούτερ έτσι όπως πάει.

Θέλω να πάρω κάποιο UPS και χρειάζομαι δυο - τρεις συμβουλές γιατί είμαι λίγο άσχετος και λόγω εξεταστικής δεν προλαβαίνω να ψάξω διεξοδικά.
- Τι διαχωρίζει τα εκάστοτε UPS μεταξύ τους; Το πόσο μπορούν να κρατήσουν μετά την πτώση;
- Αν εγώ πάω και ζητήσω ένα UPS που "κρατά μία ώρα περίπου" θα με περάσουν για τρελό.
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό με τα οποία τα "διαχωρίζουμε"; - Μπορώ προφανώς να απομονώσω μαζί οθόνη, PC, scanner, printer, rooter, κτλ, έτσι;
- Καμιά καλή πρόταση; Περίπου πόσο πάνε;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Το πιο σημαντικό είναι να σε προστατεύει από την ΔΕΗ. Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι προτιμότερο το ups σταθεροποιεί την τάση και να κρατά 5 λεπτά παρά να κρατάει 30 λεπτά χωρίς να σταθεροποιεί την τάση. Το πρόβλημα με την ΔΕΗ είναι ότι η τάση πέφτει συχνά και όχι ότι έχει πολλές διακοπές.
Από μάρκες θα σου πρότεινα APC! Σε ένα ups μπορείς να συνδέσεις ότι θες ακόμη και Τοστιέρα αλλά θα σου πρότεινα να συνδέσεις μόνο desktop και routers
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Κατά την γνώμη στα UPS καλό είναι ξεχάσεις το πόσο αντέχουν σε ώρες!
Το πιο σημαντικό είναι να σε προστατεύει από την ΔΕΗ. Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι προτιμότερο το ups σταθεροποιεί την τάση και να κρατά 5 λεπτά παρά να κρατάει 30 λεπτά χωρίς να σταθεροποιεί την τάση. Το πρόβλημα με την ΔΕΗ είναι ότι η τάση πέφτει συχνά και όχι ότι έχει πολλές διακοπές.
Από μάρκες θα σου πρότεινα APC! Σε ένα ups μπορείς να συνδέσεις ότι θες ακόμη και Τοστιέρα αλλά θα σου πρότεινα να συνδέσεις μόνο desktop και routers
Αχα, πολύ χρήσιμα.

Να χωρίσω δηλαδή τις καλωδιώσεις μου ως εξής;
ΔΕΗ >>> Ά πολύμπριζο >>> λοιπά (printer, scanner, ηχεία, κτλ) + UPS
UPS >> Β' πολύμπριζο >> Desktop / rooter.
Έτσι; Τα printer/scanner δεν θα έχουν prob;
Κάτι τέτοιο - 10 λεπτά + σταθεροποίηση τάσης - ξέρουμε περίπου πόσο πάει στην αγορά; Με μία γρήγορη ματιά είδα ότι πάει κοντά στα 300?.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μπορείς να βρεις και με 100? και μάλιστα της APC κοίτα plaisio!Αχα, πολύ χρήσιμα.
Να χωρίσω δηλαδή τις καλωδιώσεις μου ως εξής;
ΔΕΗ >>> Ά πολύμπριζο >>> λοιπά (printer, scanner, ηχεία, κτλ) + UPS
UPS >> Β' πολύμπριζο >> Desktop / rooter.
Έτσι; Τα printer/scanner δεν θα έχουν prob;
Κάτι τέτοιο - 10 λεπτά + σταθεροποίηση τάσης - ξέρουμε περίπου πόσο πάει στην αγορά; Με μία γρήγορη ματιά είδα ότι πάει κοντά στα 300?.
Να ξέρεις παίζει το ups να έχει εξόδους όχι κανονικές πρίζες αλλά σαν αυτές που έχει το τροφοδοτικό. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει πολύμπριζο , ειδικά για κάποιον σπουδαστή του HMMY. Εγώ το είχα φτιάξει μόνος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Oh good. Google-αρα για APC (γιατί μου θυμίζει strategy games αυτό;Μπορείς να βρεις και με 100? και μάλιστα της APC κοίτα plaisio!
Να ξέρεις παίζει το ups να έχει εξόδους όχι κανονικές πρίζες αλλά σαν αυτές που έχει το τροφοδοτικό. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει πολύμπριζο , ειδικά για κάποιον σπουδαστή του HMMY. Εγώ το είχα φτιάξει μόνος

Μόλις μπορέσω θα κοιτάξω αναλυτικά τι παίζει. Thanks again.

+1Κατά την γνώμη στα UPS καλό είναι ξεχάσεις το πόσο αντέχουν σε ώρες!
Αξιόπιστη επιλογη.Από μάρκες θα σου πρότεινα APC! Σε ένα ups μπορείς να συνδέσεις ότι θες ακόμη και Τοστιέρα αλλά θα σου πρότεινα να συνδέσεις μόνο desktop και routers
Δυστυχώς αυτη την περιοδο δουλευω μονο με σταθεροποιητη ρευματος και ψαχνομουν κι εγω για να πάρω ενα.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Πήρα σήμερα το μοντέλο UPS 1200VP-UPS(LCD) TELCO 1200VA (ψηφιακή οθόνη). Στο manual λέει ότι έχει automatic voltage regulation, ελπίζω όντως να δουλεύει. Άντε καλή μου αρχή!![]()
Το automatic voltage regulation δουλεύει μια χαρά.
Βάλε και κανά λινκ να δούμε το μοντέλο.
Καλή αρχή και καλή προστασία από το ρευμα!

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Δεν μπόρεσα να βρω περιγραφή ή εικόνα στο site (alfalamda.gr), αλλά thanks!Το automatic voltage regulation δουλεύει μια χαρά.
Βάλε και κανά λινκ να δούμε το μοντέλο.
Καλή αρχή και καλή προστασία από το ρευμα!![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.