iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Προσωπικά προσπαθώ να συνδιάσω και τα 2, αλλά πάντα δίνω λιγη παραπάνω προτεραιότητα στο συναίσθημα. Μέχρι στιγμής σε καλό μου βγήκε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ομως αν αυτός άλλος είναι κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο τότε δεν το σκέφτομαι καν μιας η χαρά του αγαπημένο αυτού προσώπου είναι δίπλη χαρά για εμένα

dooo
Διακεκριμένο μέλος

το να κάνεις κάτι που θα ευχαριστήσει περισσότερο τον άλλον, τότε ναι, δρας συναισθηματικά και αλτρουιστικά. Και αυτό είναι υπέρ σου

Vkey
Επιφανές μέλος

Το παράδοξο με εμένα είναι ότι πολλές φορές εκεί που χρειάζεται λογική χρησιμοποιώ συναίσθημα και το αντίθετο...Είμαι ένα παράδοξο από μόνη μου

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Μια φορά πήγα με το συναίσθηαμ και το μετάνιωσα αλλά πάλι καλά έμαθα απο τότε

Arty2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Scandal
Διαχειριστής

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Παντος για μια σοβαροτατι περιπτωση που εχουμε τωρ αμε τον πατερα μου αποφασισαμε με το συνεστιμα
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αν κάτσετε και αναλογιστείτε τις φορές που λειτουργήσατε σε κάτι "λογικά" θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν απόρροια κάποιου συναισθήματος!
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Όταν πρέπει να πάρετε κάποια απόφαση , χρησιμοποιήτε το μυαλό/λογική σας ή την καρδία/συναίσθημα σας ;
Προσωπικά προσπαθώ να συνδιάσω και τα 2, αλλά πάντα δίνω λιγη παραπάνω προτεραιότητα στο συναίσθημα. Μέχρι στιγμής σε καλό μου βγήκε...![]()
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες παραπάνω.Πρώτα το συναίσθημα και μετά η λογική.

Subject to change
e-steki.gr Founder

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:όχι πάντα...και σου δίνω αντιπαράδειγμα: όσες αποφάσεις παίρνουμε ένεκα συνθηκών.
μα οι συνθήκες δεν μας προκαλούν συναισθήματα? και πάλι βάσει αυτών δεν θα πάρουμε την απόφαση?
παράδειγμα....
η λογική μου, μου λέει ότι δεν πρέπει να αλλάξω δουλειά γιατί είναι ένα μεγάλο ρίσκο, γιατί βάσει των συνθηκών της ζωής μου αυτή τη στιγμή δεν με παίρνει να πάει κάτι στραβά... αυτό όμως στην πραγματικότητα ....δεν είναι απόρροια του συναισθήματος του φόβου που έχω βάση της γνώσης και της εμπειρίας μου για το πόσα κακά μπορεί να προκληθούν στη ζωή μου αν κάτι δεν πάει καλά επαγγελματικά?
άρα... τι έχουμε εδώ? έχουμε το συναίσθημα του φόβου... και βάσει αυτού πορευόμαστε και λέμε... η λογική μου μπλα μπλα μπλα...

ότι κι αν κάνουμε είναι βάση κάποιου συναισθήματος....
απλά κάποιες φορές το έχουμε μετονομάσει σε "λογική" για να νοιώθουμε πιό ασφαλείς και να μην κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο αν στραβώσει... εγώ το έκανα αυτό βάση της λογικής άρα ήταν και σωστή κίνηση άσχετα αν δεν πήγε καλά

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από yiannis:Και εγώ την λογική επιλέγω, αν και το συναίσθημα είναι που σε ταλαιπωρεί και σε επιρεάζει πολύ
το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:μα οι συνθήκες δεν μας προκαλούν συναισθήματα? και πάλι βάσει αυτών δεν θα πάρουμε την απόφαση?
παράδειγμα....
η λογική μου, μου λέει ότι δεν πρέπει να αλλάξω δουλειά γιατί είναι ένα μεγάλο ρίσκο, γιατί βάσει των συνθηκών της ζωής μου αυτή τη στιγμή δεν με παίρνει να πάει κάτι στραβά... αυτό όμως στην πραγματικότητα ....δεν είναι απόρροια του συναισθήματος του φόβου που έχω βάση της γνώσης και της εμπειρίας μου για το πόσα κακά μπορεί να προκληθούν στη ζωή μου αν κάτι δεν πάει καλά επαγγελματικά?
άρα... τι έχουμε εδώ? έχουμε το συναίσθημα του φόβου... και βάσει αυτού πορευόμαστε και λέμε... η λογική μου μπλα μπλα μπλα...![]()
ότι κι αν κάνουμε είναι βάση κάποιου συναισθήματος....
απλά κάποιες φορές το έχουμε μετονομάσει σε "λογική" για να νοιώθουμε πιό ασφαλείς και να μην κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο αν στραβώσει... εγώ το έκανα αυτό βάση της λογικής άρα ήταν και σωστή κίνηση άσχετα αν δεν πήγε καλά![]()
λογικά, η αλλαγή εργασίας είναι ρίσκο. Ρίσκο όμως είναι και να μείνεις στην ίδια δουλειά, γιατί μπορεί αυριο μεθαυριο, να κλείσει η εταιρεία! Αν φοβάσαι για το επαγγελματικό μέλλον, θα πρέπει να φοβάσαι γενικότερα, όχι μόνο όταν αλλάζεις δουλειά. Άρα δεν μπορώ να πω ότι αποφασίζω να αλλάξω δουλειά ή να μείνω στην ίδια επειδή φοβάμαι. Αποφασίζω να μείνω ή να φύγω λόγω χρημάτων, λόγω φύσεως εργασίας, λόγω θέσης, λόγω τοποθεσίας, κλπκλπ..
Να τονίσω ότι δεν διαφωνώ με το ότι πολύ συχνά μετονομάζουμε το συναίσθημα "λογική", ιδίως σε ότι αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις.
crazyhelen
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.