• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Σχέση μεταξύ Μαγνητικών καταιγίδων και πανδημιών

Πέτρος Χουχούλης

Νεοφερμένος

Ο Πέτρος Χουχούλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο παλιός μύθος του Ικάρου που αγνοεί την συμβουλή του πατέρα του και πετάει κοντά στον ήλιο μέχρι να λιώσουν τα φτερά του έχει αποκτήσει διδακτικό χαρακτήρα, γιά αυτούς που είναι παράτολμοι σαν τον Ίκαρο. Η επισήμη χρειάστηκε σχεδόν τρείς χιλιάδες χρόνια μέχρι να συμπεράνει την τρομακτική πραγματικότητα: Οι σύγχρονοι Ίκαροι δεν εγκαταλείπουν καν τη Γή, ο Ήλιος είναι αυτός που έρχεται και τους παίρνει τα μυαλά...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ​

Στο νεκροταφείο Pyatnitskoye της Μόσχας υπάρχει ο τάφος ενός διακεκριμένου επιστήμονα που στο τέλος της ζωής του εξοβελίσθηκε εδώ, αντί γιά τη νεκρόπολη στο τείχος του Κρεμλίνου ή το αγαπημένο κοινητήριο των Σοβιετικών Novodevichy, αλλά παρέμεινε πιστός στο καθεστώς που τον ταλαιπώρησε τόσο πολύ, που δεν βρήκε θέση ούτε στο νεκροταφείο Donskoye που φιλοξενεί τα θύματα του Σοβιετικού καθεστώτως.

1615235553431.png


Παρόλα αυτά όμως, ο Αλέξανδρος Λεονιδόβιτς Τσιζέφσκι ήταν ο μοναδικός από όλους αυτούς που στην διαμάχη του με τον Στάλιν ̶ και κατά προέκταση την Κομμουνιστική ιδεολογία που αυτός εκπροσωπούσε ̶ είχε τον τελευταίο λόγο. Μάλλον ήταν ο μόνος που κατάφερε να πάρει εκδίκηση, μέσα από τον τάφο του. Ας πρόσεχαν, δεν τους έλεγε ψέμματα!

Ο Αλέξανδρος Τσιζέφσκι γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1897 στην πόλη Tsekhanovets της Λευκορωσίας, και μετακόμισε σύντομα στην πόλη Kaluga της Ρωσίας. Εκεί γνωρίστηκε με τον Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι που σχεδίαζε τους πρώτους διαστημικούς πυραύλους και θεωρείται σήμερα πατέρας των διαστημικών πτήσεων. Οι διαστημικές πτήσεις όμως έπρεπε να λύσουν και τα προβλήματα της διαβίωσης στο διάστημα, και κάπου εκεί ο νεαρός Τσιζέφσκι ανακάλυψε την επίδραση της διαστημικής ακτινοβολίας στους ανθρώπους και τα άλλα έμβια όντα, και αυτό που βρήκε έμελλε να αλλάξει την ζωή του γιά πάντα, και συνεχίζει να αλλάζει την δική μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι.

Ήδη από την ηλικία των 18 ετών, το καλοκαίρι του 1915, ο Τσιζέφσκι παρακολουθούσε τον ήλιο και άρχισε τις υποθέσεις του γιά την επίδραση των αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας στον οργανικό κόσμο. Την επόμενη χρονιά πήγε φαντάρος στο ανατολικό μέτωπο, αλλά δεν σταμάτησε τις παρατηρήσεις του. Εκεί ανακάλυψε από πρώτο χέρι ότι η ένταση στο πεδίο των μαχών αύξανε ή μειωνόταν σε αντιστοιχία με την άυξηση ή την μείωση των ηλιακών εκλάμψεων και των μαγνητικών υποκαταιγίδων του 15ου ηλιακού κύκλου. Ο ήλιος όμως δεν έπαιζε τα παράξενα παιχνίδια του μόνο στην πρώτη γραμμή του μετώπου, έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα μετόπισθεν, φέρνοντας τους Μπολσεβίκους στην εξουσία, με αποτέλεσμα την επιστροφή του Τσιζέφσκι στα πανεπιστήμια.

Στην κορύφωση του χάους, την ώρα που ο κάθε υπήκοος της πάλαι πότε Τσαρικής Ρωσίας είχε αρπαχτεί με κάποιον άλλο υπήκοο της πάλαι πότε Τσαρικής Ρωσίας, ο Τσιζέφσκι απέφυγε την παράνοια που επικρατούσε γύρω του. Πρώτα πήρε ένα πτυχίο στην αρχαιολογία, και έπειτα στην διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο “Η περιοδικότητα της κοσμοιστορικής διαδικασίας” αποκάλυψε τον πραγματικό υπαίτιο, τον ήλιο, και την περιοδικότητα αυτού του φαινομένου κατά την διάρκεια της κορύφωσης κάθε ηλιακού κύκλου. Κάπως έτσι, η θεωρία της “Ηλιοταραξίας”, και η επιστήμη της Ηλιοβιολογίας έλαβαν σάρκα και οστά, και ο Τσιζέφσκι άρχισε από νεαρή ηλικία να διδάσκει πάνω στις θεωρίες του!

Κάθε θεωρία όμως χρειάζεται και κάποια πρακτική βάση, μιά επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση, η “Ηλιοταραξία” μπορεί να μήν ήταν περισσότερο από μία σειρά συμπτώσεων, μιά απλή παρεξήγηση. Συνεχίζοντας την έρευνα, ο Τσιζέφσκι ανακάλυψε ότι οι μαγνητικές καταιγίδες προκαλούσαν πληθώρα αρνητικών ιόντων στην ατμόσφαιρα, και επαναλαμβάνοντας αυτήν την διαδικασία στο εργαστήριο, επιβεβαίωσε ότι η ατμόσφαιρα που είναι ιονισμένη με αρνητικά ιόντα αλλάζει την συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών, κάνοντας τα πιό ενεργητικά, ενώ τα θετικά ιόντα αντίθετα προκαλούσαν λήθαργο. Εκείνη την περίοδο ο βραβευμένος με νόμπελ χημείας Σβάντε Αρσένιους τον προσκάλεσε να δουλέψει γιά λογαριασμό του, αλλά αυτός παρέμεινε στην Σοβιετική Ένωση και ξεκίνησε συνεργασία με τον παλιό του δάσκαλο, Κονσταντίν Τσιολκόφσκι στον τομέα της διαστημικής βιολογίας.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς του Τσιζέφσκι έφεραν βραβεία και εν τέλει και διεθνή αναγνώριση. Άρχισε να δίνει διαλέξεις στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στην Νέα Υόρκη, το 1935 ανακάλυψε τον μεταχρωματισμό των βακτηρίων που επέτρεψε την πρόβλεψη των επικίνδυνων ηλιακών ακτινοβολιών πριν αυτές φτάσουν στην Γή ή στο διάστημα. Σε αυτό το σημείο ήταν πλέον ένας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές φυσιογνωμίες στο πεδίο του, και ανακηρύχθηκε

επίτιμος πρόεδρος του διεθνούς συνεδρίου βιοφυσικής που έλαβε χώρα το 1939 στην Νέα Υόρκη. Κάποιοι δυτικοί άρχισαν να του ζητούν την άδεια να αγοράσουν τις πατέντες του, αλλά αρνήθηκε λέγοντας ότι αυτές ήταν ιδιοκτησία του Σοβιετικού λαού. Ίσως να πίστευε ότι ο Σοβιετικός λαός θα του ήταν ευγνώμων γιά τον πατριωτισμό του, αλλά... Ποιός ενημέρωνε τον Σοβιετικό λαό, και ποιός έδινε σημασία στις απόψεις του;

Σύντομα ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, και ο σύντροφος Στάλιν, αφού πρώτα απέρριπτε τις πληροφορίες περί Ναζιστικής εισβολής στην Γερμανία, επέστρεψε στην παρανοϊκή φοβία του απέναντι στα πάντα, και το 1942 ανακάλυψε ότι οι θεωρίες του Τσιζέφσκι γιά την κοσμοιστορική διαδικασία κατέρριπταν την Σοβιετική θεωρήση της ιστορίας, και ειδικότερα τα αίτια των επαναστάσεων που είχαν γίνει το 1905 (14ος ηλιακός κύκλος) και το 1917 (15ος ηλιακός κύκλος). Ο Στάλιν απαίτησε από τον Τσιζέφσκι να αποσύρει τα κείμενα που συνέδεαν τις πολιτικές και στρατιωτικές ταραχές μα τον ηλιακό κύκλο, ο Τσιζέφσκι αρνήθηκε, και ο σύντροφος Στάλιν τον έστειλε γιά τιμωρία στα γκούλαγκ των Ουραλίων γιά τα επόμενα 8 χρόνια. “Απελευθερώθηκε” το 1950 και στάλθηκε γιά “επανεκπαίδευση” στην Καραγκάντα του Καζακστάν όπου πέρασε άλλα 8 χρόνια, αλλά μπόρεσε να κάνει και κάποια επιστημονικά πειράματα στα ανθρακωρυχεία της Καραγκάντα. Δεν μπορούσε να ξαναγράψει γιά τον ηλιακό κύκλο, αλλά επέστρεψε τελικά στην Μόσχα και επανέφερε την θεραπεία του αερο-ιονισμού σε κάποια ιατρικά κέντρα. Κατάφερε να γίνει επιστημονικός σύμβουλος στον οργανισμό σχεδιασμού της Σοβιετικής Ένωσης, και πέθανε το 1964.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά οι ιδέες και πολύ περισσότερο οι επιστημονικές ανακαλύψεις τους μένουν πίσω να τους θυμίζουν, και οι διαφωνίες τους μπορεί να επιλυθούν ακόμα και μετά τον θάνατο τους. Καμία διαφωνία όμως δεν “επιλύθηκε” με τόσο βίαιο και καταλυτικό τρόπο όπως αυτή μεταξύ του Στάλιν και του Τσιζέφκσι, αν και έπρεπε να περιμένουμε πολλά χρόνια και ηλιακούς κύκλους. Μία ιστορική μαγνητική καταιγίδα στις 13 Μαρτίου του 1989 (Χ-15) που συνέχισε να έχει παρενέργειες γιά εβδομάδες μετά από την εκκίνηση της συνέπεσε με μιά περίοδο πολιτικής αναταραχής στην Πολωνία, διαδηλώσεις στην Ουγγαρία, την καταστροφή του σιδηρού παραπετάσματος ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Αυστρία, Γερμανούς και Πολωνούς να το σκάνε στην δύση μέσω των Αυστρο-Ουγγρικών συνόρων. Μία μεγάλη μαγνητική καταιγίδα (Χ-20) στις 16 Αυγούστου του 1989 συντέλεσε στην πτώση του τελευταίου κομμουνιστή πρωθυπουργού της Πολωνίας στις 19 Αυγούστου, προκάλεσε στις 23 Αυγούστου την “Βαλτική οδό”, την μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα στην ιστορία, στις 23, με αίτημα την ανεξαρτητοποίηση των Βαλτικών κρατών από την τότε Σοβιετική Ένωση. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης άρχισαν να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, μέχρι την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης, και την πτώση άλλων κομμουνιστικών καθεστώτων στον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα, ένας αριθμός ακροδεξιών καθεστώτων από την Νότια Αφρική μέχρι την Χιλή έχασαν την εξουσία.

Η ταχύτητα και η έκταση αυτών των αλλαγών εξέπληξαν ολόκληρη την ανθρωπότητα, ακόμα και τους παραδοσιακούς εχθρούς της Σοβιετικής Ένωσης που δεν περίμεναν ούτε στα πιό τρελά όνειρα τους αυτό το αποτέλεσμα. Από επιστημονικής πλευράς όμως, το όλο γεγονός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν έντονης ισχύος 22ο ηλιακό κύκλο, και φυσικά θα μπορούσαν να υπάρξουν και χειρότεροι! Αυτή είναι μία συναρπαστική ιστορία, αλλά κάπως παρωχημένη, στο κάτω κάτω της γραφής έχουν περάσει ήδη τρείς δεκαετίες από αυτά τα γεγονότα. Περασμένα ξεχασμένα θα έλεγε κάποιος, αλλά δυστυχώς... Δεν είναι έτσι. Μπορεί ο Τσιζέφσκι να αποκαθήλωσε τις ιδεολογικές διαστρεβλώσεις του Στάλιν μαζί με τα συναφή κρατικά μορφώματα, με ένα και μόνο χτύπημα, αλλά η πορεία του αποδεικνύει ότι δεν τον απασχολούσε και πολύ η πολιτική, και δεν ήταν ιδιέταιρα εχθρικός με τον κομμουνισμό ή την νομενκλατούρα στην οποία κατάφερε να επανέλθει. Δεν του έλειπαν ούτε τα πατριωτικά αισθήματα, αφού αρνήθηκε να εργασθεί στην δύση, και να πατεντάρει εκεί τις εφευρέσεις του. Δυστυχώς, η ιστορία του – όπως και οι ηλιακοί κύκλοι – δεν έχει τελειώσει ακόμα, και κάπου εκεί στο πίσω μέρος του μυαλού μου, μου κάνει φρενήρη νοήματα, ότι οι θεωρίες του είναι πολυ πιό εκτεταμένες από ότι γνώριζα εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει πιά φόβος εκατόμβης εκατομμυρίων σε γκούλαγκ εάν τον αγνοήσω, παρόλα αυτά όμως, άλλα εκατομμύρια πεθαίνουν και μπορεί να συνεχίσουν να πεθαίνουν, υποθετικά με δική τους ευθύνη. Πόσο ελεύθερη όμως είναι η ελεύθερη βούληση, και πώς μπορεί αυτή να επηρεασθεί σε βαθμό που να μας κοστίσει την ίδια μας την ύπαρξη;


Όλοι μας έχουμε ακούσει γιά αυτά τα περίφημα ζόμπι, που επιτίθενται σε ανθρώπους και ζώα. Αυτό που διαφέυγει στους περισσότερους όμως, είναι η πραγματική τους κατάσταση. Ο αρχικός μύθος στον οποίον βασίζονται οι ιστορίες έχει καταρριφθεί πρό πολλού. Τα ζόμπι είναι ζωντανά όπως εγώ και εσείς, και πολύ χειρότερα, όλοι μας μπορεί να γίνουμε ζόμπι, και να ξαναγυρίσουμε στην φυσική μας κατάσταση, χωρίς να το αντιληφθούμε καθόλου!



ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ​

Ο Άντον Πετρώβ είναι ένας συμπαθητικός τύπος, με το δικό του κανάλι στο youtube, όπου αναλύει διάφορα επιστημονικά ζητήματα, με έμφαση στην αστρονομία, ακόμα και παιχνίδια με αντικείμενο το διάστημα. Στις 3 απριλίου 2020 δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο σχολίαζε ένα παλιό κείμενο γραμμένο από τους F. Hoyle και N.C. Wickramanisinghe στο επιστημονικό περιοδικό Nature έκδοση 343 της 25ης Ιανουαρίου 1990 και βασιζόταν σε ένα ακόμα παλιότερο κείμενο του Hope-Simpson στο περιοδικό Nature έκδοση 275 του 1978. Οι δύο επιστήμονες πήραν την μελέτη του Hope-Simpson, σύμφωνα με την οποία υπήρχε σύμπτωση σε πέντε περιπτώσεις μεταξύ ηλιακών μέγιστων και αντιγονικών μεταλλάξεων μεταξύ του 1919 και του 1968 και την επέκτειναν με βάση τις επιβεβαιωμένες πανδημίες και τις υποθέσεις γιά πιθανές πανδημίες όπως αυτές αναφέρονται στο βιβλίο “Influenza, the Last Great Plague”

1615235875168.png


του Beveridge που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Heinemann το 1977, σε συνεχείς συμπτώσεις ηλιακών μεγίστων και πανδημιών γιά 17 κύκλους από το 1761 έως το 1980 (με εξαίρεση τα ηλιακά μέγιστα των ετών 1816, 1883 και 1905 που είχαν χαμηλό αριθμό ηλιακών κηλίδων) και υπέθεσαν ότι ένας πιθανός λόγος γιά αυτές τις συγκυρίες είναι η πίεση του ηλιακού ανέμου που προκαλείται από τις μαγνητικές καταιγίδες και πιέζει το μαγνητικό πεδίο της Γής πιό κοντά στην Γή, και μαζί με αυτό και τα μικρόβια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της Γής που πιθανόν να συνδυάζονται με αυτόν τον τρόπο με τα γήινα μικρόβια δημιουργώντας καινούργιες μεταλλάξεις. Οι ίδιοι επιστήμονες έχουν γράψει βιβλίο γιά τις “ασθένειες από το διάστημα” “Diseases from Space” που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Dent το 1979.

Ο Πετρώφ συνεχίζει το νήμα από το 1990 μέχρι τον απρίλιο του 2020 και βρίσκει ότι οι συμπτώσεις δεν είναι τόσο στενές όσο υποθέτουν οι F. Hoyle και N.C. Wickramanisinghe, και προτάσσει ότι ο κύριος λόγος της εμφάνισης πανδημιών είναι η συνεχής επέκταση της ανθρώπινης δραστηριότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη εις βάρος της φύσης, και της αυξανόμενης επαφής με περισότερα ζωϊκά είδη που μεταφέρουν πολλά και διαφορετικά μικρόβια, και όχι η μίξη διαστημικών και γήινων μικροβίων. Αφήνει όμως και ένα παράθυρο ανοιχτό γιά την περίπτωση που τα αποτελέσματα της Ιαπωνικής διαστημικής αποστολής Tanpopo που διερευνά την θεωρία της Πανσπερμίας, καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Αυτό που δεν αναφέρει συγκεκριμένα ο Πετρώφ, είναι η καταγωγή του COVID-19, η οποία σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα ξεκίνησε το φθινόπωρο ή τον χειμώνα του 2019, και θα μπορούσε να οφείλεται εν μέρει σε μαγνητικές καταιγίδες που έπληξαν την Γή κυρίως τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο. Σωστά αμφιβάλλει γιά την επίδραση των διαστημικών μικροβίων στις αντιγονικές μεταλλάξεις, αλλά δεν έχει αντιληφθεί ότι οι ηλιακές καταιγίδες έχουν και άλλες παρενέργειες. Πολύ περισσότερο, ο Αντόν Πετρώβ βιάστηκε να μιλήσει, γιατί από τον απρίλιο μέχρι σήμερα μεσολάβησαν πολλά... Εάν περίμενε λιγάκι μέχρι το φθινόπωρο, θα έβλεπε μία διαφορετική εικόνα...




Γύρω στα μέσα του Οκτωβρίου 2020 ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 σάρωνε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο, με εξαίρεση εκείνα τα απολυταρχικά καθεστώτα όπου είτε η απαγόρευση της κυκλοφορίας είχε πατάξει την ασθένεια, είτε οι πληροφορίες που έχουμε γιά αυτά τα κράτη είναι ανεπαρκή γιά να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης. Τα παρακάτω γραφήματα από την βικιπαίδεια δεν αφήνουν αμφιβολία γιά την έκρηξη της πανδημίας:

1615236062660.png


1615236084141.png


Γιατί συνέβη κάτι τέτοιο όμως; Παρακολουθώντας προσεκτικά τα γεγονότα θα συνθέσουμε προσεκτικά την πραγματική εικόνα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου η τοπική αυτοδιοίκηση της Μαδρίτης συγκρούεται με την κυβέρνηση της Ισπανίας γιά τα νέα μέτρα εναντίον του κορονοϊού. Στις 25 Σεπτεμβρίου έχουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας λόγω της κλιματικής αλλαγής στην Γερμανία. Την ίδια ημέρα έχουμε διαδηλώσεις των εστιατόρων στην Μασσαλία εναντίων των μέτρων κατά του κορονοϊού. Στις 26 Σεπτεμβρίου έχουμε διαμαρτυρίες εναντίον του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ρώμη, αλλά και μία από τα συνηθισμένα, διαμαρτυρία των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι. Στις 26/27 Σεπτεμβρίου έχουμε μεταμεσονύχτια διαμαρτυρία εστιατόρων στην Θεσσαλονίκη λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Το επόμενο χρονικά διαπιστευμένο συμβάν είναι ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, η έναρξη της πολεμικής σύρραξης ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία γιά την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στις 27 Σεπτεμβρίου. Στις 28 Σεπτεμβρίου έχουμε διαμαρτυρίες και επεισοδιακές συγκρούσεις στην Ελλάδα λόγω της άφιξης του τέως υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Μάϊκ Πομπέο. Στις 30 Σεπτεμβρίου τα υπό κατάληψη σχολεία στην Ελλάδα λόγω διαματρυριών γιά τον κορονοϊό φτάνουν τα 700! Στις 2 Οκτωβρίου μαθαίνουμε ότι ο τέως πρόεδρος Τράμπ κόλλησε τον COVID-19 αφού είχε παραστεί σε πολλές συγκεντρώσεις με πλημμελή μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ημέρα είναι η σειρά των σέφ να διαδηλώσουν στο Μπορντώ της Γαλλίας. Στις 3 Οκτωβρίου η Ουάσινγκτον Πόστ αναφέρει σε άρθρο της Μίριαμ Μπέργκερ ότι οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού προκαλούν διαμαρτυρίες εναντίον των μέτρων στον δυτικό κόσμο, αναφέροντας ονομαστικά το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μόντρεαλ, ακόμα και την χρόνια αναταραχή στο Χόνγκ Κόνγκ. Αν και κάποιες από τις διαμαρτυρίες που αναφέρονται στο άρθρο (της Γερμανίας και του Χόνγκ Κόνγκ) είναι παλιές, η αρθρογράφος δίνει έμφαση στην πρόσφατη έκρηξη των προηγούμενων εβδομάδων, τοσο των κρουσμάτων όσο και των διαμαρτυριών. Στις 4 Οκτωβρίου οι Γερμανοί συνεχίζουν να διαμαρτύρονται κατά, αλλά και υπέρ των μέτρων κατά του κορονοϊού σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις! Στις 5Οκτωβρίου έχουμε εξέγερση μετά απο αμφισβητούμενες εκλογές στο Κιργιστάν, των οποίων τα αποτελέσματα ακυρώνονται και παραίτηση του προέδρου στις 15 Οκτωβρίου. Στις 5 και 7 Οκτωβρίου έχουμε διαδηλώσεις στην Γερμανία λόγω της κλιματικής αλλαγής. Στις 6 και 7 Οκτωβρίου έχουμε αντιφασιστικές διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη. Στις 7 Οκτωβρίου έχουμε την ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση άνω των είκοσι χιλιάδων έξω από το εφετείο την μέρα της απόφασης γιά την δίκη της χρυσής αυγής, με προφυλάξεις ασφαλείας που ήταν χειρότερες και από αυτές του Τράμπ. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουμε και στην υπόλοιπη χώρα. Στις 9 Οκτωβρίου έχουμε βίαια επεισόδια στο Βερολίνο ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ανακαταλάβει χώρο που έχουν “απαλλοτριώσει” αναρχικοί. Την ίδια ημέρα έχουμε διαμαρτυρία Ιταλών τροχονόμων εναντίων των μασκών! Την ίδια ημέρα έχουμε εξέγερση του εγχώριου έγχρωμου πληθυσμού στην Ελλάδα λόγω φημών και ανακριβειών, που επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας. Στις 10 Οκτωβρίου έχουμε διαδηλώσεις στο Βερολίνο υπέρ των αναρχικών που εκδιώχθηκαν την προηγούμενη μέρα, ενώ ταυτόχρονα και λίγο παραπέρα έχουμε σιωπηρή διαδήλωση εναντίων των μέτρων κατά του Κορονοϊού. Την ίδια ημέρα έχουμε δύο διαμαρτυρίες στην Ρώμη εναντίον των μασκών. Άλλες δύο διαδηλώσεις εναντίων των μασκών γίνονται την ίδια ημέρα στο Μιλάνο! Την ίδια ημέρα διαδηλώσεις εναντίων των ομοφυλόφιλων στο Παρίσι γίνονται βίαιες στην θέα ομοφυλόφιλων. Στις 12 Οκτωβρίου οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται εναντίον της βίας κατά αστυνομικών στο Παρίσι. Σε ένα μικρό βίντεο του CNN που δημοσιεύεται την ίδια ημέρα εμφανίζονται αντιδράσεις εναντίων των μέτρων κατά του Κορονοϊού σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Δουβλίνο, Ρώμη, Βερολίνο, ενώ η μετάδοση του COVID-19 επιταχύνεται σε όλα τα κράτη.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, αλλά με αργό ρυθμό, μέχρι να κάνει το ΑΠΘ μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης και να χτυπήσει το καμπανάκι απότομα: Αύξηση 290% στην μέτρηση της 14 Οκτωβρίου σε σύγκριση με αυτήν της 12ης Οκτωβρίου, και 500% αύξηση ανάμεσα στην μέτρηση της 14ης Οκτωβρίου και αυτής της 21ης Οκτωβρίου! Τα κανονικά τέστ θα καταγράψουν αυτή την αύξηση πολύ αργότερα, και αυστηρότερα μέτρα θα παρθούν κοντά στο τέλος του μήνα. Μπορεί η διαχείρηση της κατάστασης να είχε πολλά ψέμματα και λάθη, και να υπήρχε μιά μεγάλη αναταραχή τόσο σε Ευρώπη όσο και στην Βόρεια Αμερική, ωστόσο το πραγματικό άιτιο – σε συνάρτηση με τις χαμηλές θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο που ευνόησαν τον ιό – δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω. Όλα αυτά ήταν μόνο συμπτώματα, το πραγματικό αίτιο συνοψίζεται σε ένα και μόνο γράφημα:

1615236168426.png


Η παραπανω εικόνα δείχνει τις μαγνητικές καταιγίδες που χτύπησαν την γή από τις 24 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Δεν με πιστέυετε; Ας το κάνουμε άλλη μία φορά!

Η επόμενη μαγνητική καταιγίδα που έπληξε την Γή ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2021:

1615236513870.png


Στις 3 Φεβρουαρίου το ΑΠΘ χτύπησε γιά άλλη μιά φορά το καμπανάκι, καταγράφοντας αύξηση 50% που ξεκινάει από τις μετρήσεις της 27ης Ιανουαρίου, 29ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της 20ης, 22ας και 25ης Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν αμέσως μετά την μαγνητική καταιγίδα! Κάποια στιγμή ξυπνάει και η Αθήνα, με το ΕΚΠΑ να καταγράφει εβδομαδιαία άυξηση της τάξης του 205%, συγκρίσιμη με αυτήν που κατέγραψαν γιά τελευταία φορά τον Νοέμβριο, ενώ η αύξηση 2 εβδομάδες πρίν ήταν 80%, αλλά δεν δίνει ακριβείς ημερομηνίες γιά να δούμε εάν η εκτίναξη έγινε πρίν ή μετά την προηγούμενη μαγνητική καταιγίδα. Πάντως αυτή τη φορά η πανδημία έπληξε χειρότερα την Αθήνα. Δεν με πιστεύετε; Ας το κάνουμε μιά τρίτη φορά!

Η τρίτη στην σειρά μαγνητική καταιγίδα μετά το φθινόπωρο έπληξε τον πλανήτη στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

1615236578062.png


Το ΑΠΘ ανακάλυψε άλλη μία άνοδο στις τιμές των λυμάτων στις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μετρήσεις να αυξάνονται δραματικά “την εβδομάδα πριν από τις 15-16 Φεβρουαρίου”. Στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση που σημειώθηκε από τα τέλη Ιανουαρίου έχει σταθεροποιηθεί και δεν πέφτει. Δεν με πιστεύετε; Ας το κάνουμε μία τέταρτη φορά!

Η τέταρτη στη σειρά μαγνητική καταιγίδα που έπληξε την Γή ήταν μεταξύ 1 και 3 Μαρτίου:

1615236623181.png


Όπως και τις προηγούμενες φορές το ΑΠΘ δίνει αμέσως τις πρώτες πληροφορίες, αλλά αυτή την φορά παραείναι “γρηγορη” η αντίδραση με ενδείξεις ότι η αύξηση της 1ης και 2ης Μαρτίου δεν ήταν τόσο ξαφνική, και μπορεί να ξεκίνησε και πριν από την μαγνητική καταιγίδα, ή μάλλον τα απόνερα από τα προηγούμενα κύματα συνέχισαν να αυξάνουν τις λοιμώξεις γιά εβδομάδες μετά την έναρξη των προηγούμενων κυμάτων, σε συνδυασμό με την έλευση του “Βρετανικού” στελέχους, ωστόσο υπάρχει ορατή αύξηση από την 1η Μαρτίου που – εφόσον η σχέση μεταξύ μαγνητικών καταιγίδων και πανδημικών κυμάτων είναι αληθινή – θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο ο συνδυασμός της βελτίωσης του καιρού και των εμβολιασμών θα εξισορροπήσει σταδιακά την επίδραση των μαγνητικών καταιγίδων στο βόρειο ημισφαίριο της Γής, με το νότιο ημισφαίριο να παίρνει σταδιακά την σκυτάλη.

Ας δούμε τώρα τον συσχετισμό ανάμεσα στις μαγνητικές καταιγίδες και στα κρούσματα όπως αποτυπώνονται από τα τέστ που διεξάγονται και ανακοινώνονται κάθε μέρα:

1615236679099.png


Αν και ο αριθμός των τέστ δεν είναι ίσος κάθε μέρα (Τον Σεπτέμβριο ήταν πολύ λιγότερα και “στοχευμένα” στην προσπάθεια να ακολουθηθεί η αλυσίδα των μεμονομένων κρουσμάτων, περισσότερο τυχαία τέστ άρχισαν να γίνονται με την κορύφωση του δεύτερου κύματος) τα δείγματα δεν είναι τυχαία, ο ιός δεν ανιχνεύεται γιά αρκετές μέρες μετά από την μόλυνση κ.λ.π. κ.λ.π. είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι μία-δύο εβδομάδες μετά από μία μία μαγνητική καταιγίδα έχουμε και αύξηση των κρουσμάτων από διαγνωστικά τέστ, τα οποία όμως παραμένουν λιγότερο κατατοπιστικά σε σύγκριση με την διάγνωση του ιού στα λύματα.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι μαγνητικές καταιγίδες δεν είναι το μόνο αίτιο που προκαλεί αύξηση στα κρούσματα. Το ίδιο είχε συμβεί και την περίοδο των Χριστουγέννων όταν πολλοί έκαναν το λάθος να επανενωθούν με οικογένεια, γνωστούς και φίλους, τουλάχιστον σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, αλλά γιά κάποιο τρόπο αυτό δεν πυροδότησε ένα τρίτο κύμα, αν εξαιρέσουμε μερικά κράτη όπως η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα προηγούμενα διαγράμματα, η μεμονωμένες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αττική. Γιατί όμως οι μαγνητικές καταιγίδες προκαλούν πανδημικά κύματα;

Παρότι ο Τσιζέφσκι ανακάλυψε τον μεταχρωματισμό των βακτηρίων ως αποτέλεσμα των επικίνδυνων εκπομπών του ήλιου, και παρόλο που οι F. Hoyle και N.C. Wickramanisinghe πρότειναν τα μικρόβια του διαστήματος ως πιθανό αίτιο γιά τις πανδημίες, Ο Πετρώβ σωστά αντέτεινε ότι δεν είναι και τόσο πιθανή αιτία. Η πρώτη τρύπα της θεωρίας βρίσκεται στην εγκυρότητα των στοιχείων της. Η Πανδημία του 1920 δεν προκλήθηκε από μίξη του γενετικού υλικού διαφορετικών μικροβίων “antigenic shift” αλλά από σταδιακή μετάπτωση του γενετικού κώδικα σε μικρόβια των πουλιών που σταδιακά έγιναν πιό μεταδοτικά στον άνθρωπο “antigenic drift”.

Αυτή η μετάπτωση είναι ήδη αρκετά διαδεδομένη και έχει συμβεί ήδη πολλές φορές στον COVID-19 από την αρχή της πανδημίας. Ήδη από τον Απρίλιο ο ιός είχε τρείς κύριες παραλλαγές, τον Αύγουστο μάθαμε ότι οι τρείς κύριες παραλλαγές είχαν υποσκελιστεί ήδη πρίν από μήνες από μία άλλη παραλλαγή και τις δύο παραλλαγές που προέκυψαν από την τελευταία. Όλες αυτές φαίνεται να ήταν απλές μεταπτώσεις και όχι μεταλλάξεις από πρόσμιξη γενετικού υλικού, και η συχνότητα της εμφάνισης τους εξαρτάται από το πόσο διαδεδομένος είναι ο ιός στον γενικό πληθυσμό και όχι και τόσο – μάλλον καθόλου – από τις μαγνητικές καταιγίδες.

1615237730102.png


Κάποια στιγμή συνέβη και μία κανονική μετάλλαξη, που βρέθηκε σε μίνκ και σε ανθρώπους που εργάζονται στις φάρμες μίνκ, και η οποία διέφερε σημαντικά από τον αρχικό ιό σε σημείο που κάποιοι ανησύχησαν ότι μπορεί να είναι ανθεκτική σε μελλοντικά εμβόλια, αλλά στην Δανία όπου ανακαλύφθηκε γιά πρώτη φορά και μόλυνε πάρα πολλά μινκ δεν έχει εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο, ίσως επειδή δεν ήταν περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη, ίσως επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοντώσει όλα τα μινκ. Συνολικά, από όλα τα υπάρχουσα στελέχη του COVID-19 σήμερα, αυτό είναι και το μόνο στέλεχος που φαίνεται να προέρχεται από την μίξη γενετικού υλικου διαφορετικών μικροβίων, και δεν φαίνεται να επιδεινώνει την πανδημία.

Υπάρχει κάτι άλλο που να προκαλεί πανδημίες; Τα μικρόβια μπορεί να είναι “μία αλυσίδα νουκλεϊκού οξέως με στρυχνή ιδιοσυγκρασία” όπως περίτεχνα αναφέρει ο Νταν Ντέννετ, και μπορεί σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις να επηρεάζει την κίνηση του ξενιστή του, εάν αυτός τυχαίνει να είναι μυρμήγκι, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις κινήσεις ενός μεγαλύτερου ζώου, αλλά ακόμα και όταν επηρεάζει το μυρμήγκι, δεν το κάνει με κάποια λογική, όπως το να μεταδοθεί σε άλλα μυρμήγκια, γιατί τα μικρόβια δεν έχουν κάποιο νοημοσύνη, επειδή τα μικρόβια δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αυτές οι μονές αλυσίδες νουκλεϊκου οξέως (RNA) χρειάζονται διπλές αλυσίδες νουκλεϊκού οξέως (DNA) δηλαδή ζωντανούς οργανισμούς, γιά να μπορέσουν να πολλαπλασιαστούν. Χωρίς ζωντανούς ξενιστές, δεν θα “επιβίωναν”.

Εάν όμως τα μικρόβια – στην πλειοψηφία των περιπτώσεων – δεν μετατρέπουν τους ξενιστές τους σε ζόμπι, δεν τους αλλάζουν την συμπεριφορά με τρόπο που να αυξάνει την μεταδοτικότητα τους σε άλλους ξενιστές, μπορεί αυτό να το κάνουν οι ιδέες, τα “memes” που εκλαΐκευσε ο Ρίτσαρντ Ντώκινς; Ο Ντέννετ στην παραπάνω ομιλία αναφέρει τουλάχιστον 7 διαφορετικά “memes” που έκαναν τους ξενιστές τους να χάσουν την ζωή τους γιά χάριν τους, ανάμεσα τους και κάποιες θρησκείες. Αυτό έχει μιά δόση αλήθειας, εφόσον αυτές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχική μετάδοση του COVID-19. Στην Νότια Κορέα ο ηγέτης μιάς εκκλησίας συνελήφθη γιά την μετάδοση του Κορονοϊού σε 5.200 ανθρώπους, το 36% του – τότε – συνόλου στην χώρα. Στην Γαλλία τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι κόλλησαν τον Κορονοϊό από μία άλλη Ευαγγελική εκκλησία. Ότι ο ίδιος ο υπουργός υγείας κατηγόρησε την εκκλησία ως την αρχική εστία μόλυνσης στην Γαλλία, και μερικοί απειλούσαν να την κάψουν. Στο Ισραήλ οι Ορθόδοξοι Εβραίοι είχαν τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα. Στη Γάζα πανηγύριζαν επειδή ο Κορονοϊός είναι “ο στρατιώτης του Αλλάχ που θα εξοντώσει τους εχθρούς των Σουνιτών.” Το επίκεντρο της πανδημίας στο Ιράν ήταν η θρησκευτική πρωτεύουσα του Ιράν, Κούμ, λόγω των προσκυνητών. Η κύρια εστία της πανδημίας του Κορονοϊού στην Τουρκία ήταν οι προσκυνητές που επέστρεφαν από την Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, ούτε οι θρησκείες ούτε οι πολιτικής και πάσης φύσεως ιδεολογικής φύσης διαδηλώσεις επαρκούν γιά να εξηγήσουν την μαζική διασπορά μικροβίων που προκαλεί τις πανδημίες, ούτε όταν αυτές – σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις – παίζουν συντριπτικό ρόλο στην μετάδοση τους. Όλα αυτά υπάρχουν αδιάλειπτα εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ οι πανδημίες είναι παροδικά φαινόμενα, που έρχονται και φεύγουν. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που είμαστε παθιασμένοι με τις ιδέες μας, και αλλες που δεν μας επηρεάζουν και τόσο. Όπως διαπίστωσε ο Τσιζέφσκι στα πεδία των μαχών του Α' Παγκοσμίου πολέμου, οι μαγνητικές καταιγίδες μπορούν να μας αφηνιάσουν, να μας κάνουν να παρασυρθούμε στον θάνατο μας χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Μπορεί όλων των λογιών οι Στάλιν να έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν την “επαναστατική συμπεριφορά” των μαζών με κάποιο μακρόπνοο σχέδιο, αλλά στην πραγματικότητα τα αρνητικά ιόντα με τα οποία μας βομβαρδίζει ο ήλιος μας μετατρέπουν βραχυπρόθεσμα σε ζόμπι, και χάνουμε τα λογικά μας, με αποτέλεσμα να υιοθετούμε παρακινδυνευμένες συμπεριφορές που έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Αυτό όμως δυστυχώς δεν το αντιλήφθηκε ποτέ ούτε ο Πετρώβ, ούτε οι επιστήμονες που αυτός επικαλείται. Δεν είναι όμως δύσκολο να το βρεί κανείς. Στην σελίδα της βικιπαίδειας γιά τον Τσιζέφσκι αναφέρεται κατά λέξη: “Ο Τσιζέφσκι πρότεινε ότι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες που προκαλούνται από ηλιακές εκλάμψεις δεν επηρεάζουν μόνο την χρήση του ηλεκτρισμού, τις πτώσεις αεροπλάνων, τις επιδημίες και τις επιδρομές των ακρίδων, αλλά ακόμα και τον ψυχισμό των ανθρώπων και την δραστηριότητα τους.” Οι επιδημίες προκαλούνται από αυτήν την αλλαγή της συμπεριφοράς ανθρώπων και ζώων, και όχι από τα νεκρά μικρόβια καθεαυτού.

Τώρα μπορούμε να ταξινομήσουμε μιά σειρά από αιτίες γιά την δημιουργία και αναζωπύρωση πανδημιών, με γενεσιουργό αιτία την συνεχή επέκταση της ανθρώπινης δραστηριότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη εις βάρος της φύσης, δεύτερες έρχονται οι καιρικές συνθήκες όσον αφορά τον COVID-19, μετά οι μαγνητικές καταιγίδες προκαλούν υπερδιέγερση στο ζωϊκό βασίλειο προκαλώντας πανδημικά κύματα. Ένας άλλος παράγονταας είναι η πυκνότητα του πληθυσμού, με τις πιό πυκνοκατοικημένες περιοχές να επιβαρύνονται περισσότερο, και φυσικά οι ίδιες οι μεταλλάξεις του ιού τον καθιστούν πιό μεταδοτικό με την πάροδο του χρόνου. Πώς θα μπορούσαμε όμως να αξιολογήσουμε τις πληροφορίες που έχουμε γιά να σταματήσουμε την πανδημία;

Όσον αφορά τις μαγνητικές καταιγίδες, είναι μάλλον προφανές ότι δεν μπορούμε να μειώσουμε τα αρνητικά ιόντα στην ίδια την ατμόσφαιρα, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να απορροφηθούν από το ίδιο το φυσικό περιβάλλον. Μπορούμε όμως να μειώσουμε τα αρνητικά ιόντα σε ένα πιό στενό περιβάλλον, όπως στο σπίτι μας; Κατά πόσον θα απέδιδε μία τέτοια προσπάθεια; Η μήπως θα μπορούσε να έχει εξίσου καταστροφικές παρενέργειες; Όπως θα δείτε, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον Τσιζέφσκι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top