kynofilos
Δραστήριο μέλος

Πώς γινεται η καλυτερη συμπαρασταση που μπορω να προσφερω να ειναι η σιωπή μου;
Γιατι τα μαρτυρια τα περνα ο καθενας μας μονος του; Σεβασμος στο ψυχικο γεγονος που λαμβανει χωρα... Ειναι λοιπον ο πόνος ο μονος τροπος προοδου της ψυχης;
Σεβασμος στον Πόνο του αλλου, οταν μονο με τη φαντασια μας και τη ψυχη μας συμπαραστεκομεθα συνεχως σε εναν αλλο ανθρωπο φανταζομενοι τη κατασταση του και μοιραζομενοι τον πονο...
Αφηστε με μονη μου... μας φωναζε η Ηρα μου (σεττερ) στους τοκετους της πρωτης της γεννας... ο Ηρακλής ο συντροφος της και γω καθομασταν υπομονετικα στο διπλα δωματιο... μονο της ειχαμε μουσικη Μοτζαρτ και νερακι που ετρεχε σαν σε πηγη κοντα να νιωθει καλυτερα σε εξοχη... και που και που εβρεχα ενα πανακι με νερο και της το περνουσα απο τα χειλη να δροσιζω την υπαρξη της
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crazyhelen
Διάσημο μέλος

Είναι «εκείνες» οι στεναχώριες που χρειάζονται απομόνωση, μοναξιά, εσωτερικό διάλογο, τακτοποίηση των σκέψεων.
Είναι όμως παρήγορο για τον άνθρωπο που πονά, να ξέρει ότι ΑΝ χρειαστεί να μιλήσει (ή να ακούσει) θα υπάρχεις εσύ αγαπημένε μου kynofile.
Για πολλοστή φορά…….. ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Οπότε την κατανοώ απόλυτα, ειδικά αν είναι αυτή που κατάλαβα.
roumana
Διάσημο μέλος

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά μόνο να πιστεύεις πως στη ζωή τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Καμιά φορά δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λογο συμβαίνουν σ' εμάς...για τι εμείς... αλλά η άγνοια είναι ευτυχία πολλές φορές.
Vkey
Επιφανές μέλος

Η καλύτερη συμπαράσταση μερικές φορές είναι η ίδια η σιωπή όταν έχει να πει τόσα πολλά... Και η δικιά σου η σιωπή απ' ότι κατάλαβα λέει τα πιο σημαντικά πράγματα

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Νομιζω πως -οπως ειπαν και οι απο πανω- το οτι σε εχει διπλα της αν κατι χρειαστει, ειναι πολυ σημαντικο.
Demelene
Διάσημο μέλος

Ακριβώς!Πολλες φορες το να μην λες τιποτα ειναι οτι καλυτερο σε τετοιες περιπτωσεις!
Νομιζω πως -οπως ειπαν και οι απο πανω- το οτι σε εχει διπλα της αν κατι χρειαστει, ειναι πολυ σημαντικο.
Εγώ επειδή ακριβώς ενοχλούμε όταν μου λένε αυτονόητα ή λόγια του αέρα όταν έχω πρόβλημα απλά λέω ότι ξέρω ότι δεν μπορώ να πω τίποτα για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα! Απλά είμαι από κοντά και παρακολουθώ για μόλις χρειαστεί! Όταν θα είναι έτοιμος θα μου πει! Άλλωστε τα πάντα είναι προσωπική υπόθεση και οι φίλοι απλά βοηθάνε λίγο ή πολύ αλλά δεν κερδίζουν την μάχη!
evouli
Διάσημο μέλος

Αν δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα για να πάψει να υπάρχει μια στεναχώρια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να την ξεχάσεις και να μην τη σκέφτεσαι. Οπότε, όταν οι άλλοι προσπαθούν συνεχώς να σε παρηγορήσουν, ταυτόχρονά σου το θυμίζουν και καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο να το ξεχάσεις και να σταματήσει να σε πονάει.
διαφωνώ μισέλ.. δεν ξερω βεβαια σε τι γεγονος αναφερόμαστε, αλλα οταν κατι ειναι τοσο μεγάλο ωστε να μην μπορει να διορθωθει ΔΕΝ το ξεχνας.. το θυμασαι και το σκεφτεσαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ και σε ποναει ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. δυστυχως..

kynofilos
Δραστήριο μέλος

διαφωνώ μισέλ.. δεν ξερω βεβαια σε τι γεγονος αναφερόμαστε, αλλα οταν κατι ειναι τοσο μεγάλο ωστε να μην μπορει να διορθωθει ΔΕΝ το ξεχνας.. το θυμασαι και το σκεφτεσαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ και σε ποναει ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. δυστυχως..![]()
Ετσι νομιζω και γω και συνεχιζεται μεχρι να σπασει το σπιρακι και μετα μπορεις να πεις... ή να ακουσεις... με ιατρικες επεμβασεις επισπεύδουμε την ιαση χωρις να περιμενουμε να χρονισει το προβλημα
Οπου ιατρικες = και εξωτερικες
Πιστευω οτι πρωτα απ΄όλα πρεπει να ομολογησεις τον πονο σου σε εναν τριτο ανθρωπο, "δημοσια" κατα καποιον τροπο, να δεις και συ τον ιδιο σου τον πονο...
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Μερικές φορές πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να δεχτεί κάποιος την προσπάθεια του φίλου του να τον στηρίξει. Είμαι σίγουρος kynofilos ότι αν δείξεις στη φίλη σου ότι είσαι δίπλα της όσος χρόνος κι αν περάσει και την προσεγγίσεις όπως αυτή θέλει, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα δεχτεί τη βοήθειά σου.
Ελπίζω όλες οι πληγές της να γιατρευτούν και γρήγορα.

kynofilos
Δραστήριο μέλος

Wishful
Δραστήριο μέλος

kynofilos
Δραστήριο μέλος

Εκει νιωθω οτι πρεπει να επεμβω και γρηγορα να ξεκαθαρισει απο τη συνειδηση αυτου που ποναει η αυτοκατηγορια για πραγματα που ειναι υπερανω αυτου... "θέλει αρετη και τόλμη η ελευθερια" οπου αρετη ειναι και η αναγνωριση του ανθρωπινου οριου και ελευθερια η απαλλαγη απο πρωπατορικο αμαρτημα.
Ξαδελφος μου ψυχιατρος παρα τη Βουλη των Ελλήνων, εχει διατυπωσει την γνωμη "οι ενοχες ειναι ενα εντελως αχρηστο συναισθημα, ουτε βελτιωνει τιποτα ουτε σε βοηθα να δεις την αληθεια" ουτε διδασκει ουτε εγκυαται οτι κατι δεν μπορει να επαναληφθει... ειναι ομως μια ψυχικη καρμικη λειτουργια, εντελως ατομικη, που θελω να παραμεινει μονο δημιουργικη
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Λαμβάνοντας υπόψη μου, αυτό που πέρασα εγώ τον τελευταίο μήνα, πρέπει να πω ότι η έκφραση του πόνου για τον καθένα είναι ένα εντελώς διαφορετικό και προσωπικό κομμάτι.
Αλλες φορές αυτό που μας συμβαίνει θέλουμε πολύ να το μοιραστούμε κι άλλες φορές θέλουμε να το περάσουμε μόνοι μας γιατί νιώθουμε ότι όσο καλές προθέσεις κι αν εχουν οι άλλοι, πραγματικά και αντικειμενικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι για εμάς... εκτός απ το να σου λένε πράγματα καθησυχαστικά που στην πραγματικότητα ήδη ξέρεις...
Για μένα προσωπικά, τη φάση που πέρασα δεν ήθελα να την κουβεντιάζω με κανέναν.... ο λόγος ήταν ότι αυτό, η συνεχής συζήτηση για το θέμα, με έκανε να γυρίζω συνεχώς πίσω και να μην "ξεχνάω" να μην προχωράω...
Με έκανε μονο να θυμαμαι και να πονάω και να κλαιω.
Παρόλα αυτα, πάρα πάρα πολλοί από σας μου σταθήκατε στις δύσκολες ώρες μου.
Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο καθένας το έκανε με τον δικό του τρόπο...
άλλοι μου έστειλαν ένα πμ που μου έλεγαν να μην απαντήσω και ότι απλά ήθελαν να μου πουν δυο κουβεντες, άλλοι προτίμησαν να σεβαστουν την επιθυμία μου να μην μιλάω για το θέμα και δεν είπαν τίποτα απολυτως ΠΑΡΟΛΟ που ΞΕΡΩ ότι έσκαγαν για να μου πουν απ τη μερια τους ένα καλό λόγο, μια παρηγόρια...
θελω να ξέρετε ΟΛΟΙ σας... ανεξεραίτως... ακόμα και ο troll που έφαγε το μπαν για διπλό λογαριασμό, ότι ΟΛΟΙ σας ήσασταν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ βοηθεια για μενα.
Ο καθένας σας, με τον μοναδικό του τρόπο.
Δεν θα ξεχασω ποτε μα ποτε αυτη την περίοδο και το ποσο μα ποσο πολύ ένιωσα να με πονάτε και να με αγαπάτε...
Αυτό το συναίσθημα είναι ανεκτίμητο....
Σας εύχομαι να νιωσετε όλοι σας αυτή την αγάπη προς το πρόσωπο σας (για άλλο λόγο καλύτερο απ τον δικο μου!)
Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω, κι όσο κι αν ακουστεί περίεργο....
Εσείς εδω μεσα, με τη στάση σας, με τον τρόπο σας, με βοηθήσατε πιο πολύ απ όλους εκεί έξω που με ρωτούσαν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πως νιώθω

σας ευχαριστώ όλους απ τα βάθη της καρδιάς μου.
είμαι ηδη πολύ καλύτερα....
και ένιωσα ότι ήταν η ώρα να κάνω τα "εν οίκω, στον Δήμω"

Subject to change
e-steki.gr Founder

Πελοπίδας
Νεοφερμένο μέλος

Για να επανέλθω στο θέμα σου kynofilos, πιστεύω ότι το να ξέρει η φίλη σου ότι υπάρχεις πρόθυμος για συμπαράσταση, σεβόμενος την ανάγκη της για σιωπή, νομίζω ότι την βοηθάει σημαντικά, κι ας μην το λέει. Όταν θα νοιώθει έτοιμη, θα μιλήσετε.
Στο μεταξύ όμως μήπως μπορείς να κάνεις κάτι άλλο; π.χ. να την πάρεις να πάτε σ' ένα σινεμά, ή θέατρο; Να παίξετε μπόουλιγκ ή μίνι γκολφ; Κάτι που δεν θα σας αφήνει να μιλήσετε πολύ, ώστε να μην πιάσετε το επίπονο θέμα; Κάτι απλά για να ξεδώσει; Κάτι που να της προτείνεις με φαντασία και ευαισθησία, για να την κρατήσεις λίγο μακρυά απ' τον πόνο της;
Γιατί κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνάει, η πληγή κλείνει σιγά - σιγά και το τραύμα επουλώνεται.
evouli
Διάσημο μέλος

και ειναι και πρωι...

kynofilos
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.