Τι θα κάνατε αν το αγόρι σας, σας έλεγε ότι έχει πάει με τραβεστί;

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Θα έλεγα όχι απαραίτητα. Κάτι άδικο δεν είναι απαραίτητα και ανήθικο.
Και κάτι ανήθικο δεν είναι απαραίτητα και άδικο. Μπορεί όμως κάτι να είναι και ανήθικο και άδικο ταυτόχρονα. Γενικά δεν θεωρώ την έκτρωση κακή, διότι απλούστατα το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος ακόμα. Η κλωνοποίηση διαφέρει λιγάκι, αλλά το point είναι οτι δεν μπορεί ένας επιστήμονας να απαρνείται την διενέργεια πειραμάτων επειδή δίνουν στην ανθρωπότητα την δυνατότητα να κάνει νέα πράγματα.

Μοιραία εαν έδειχνες σε έναν άνθρωπο του μεσαίωνα το κινητό σου, θα σε έκαιγε στην πυρά ως μάγο ή μάγισσα με την ίδια πρόφαση. Πως μόνο ο Θεός πρέπει να έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί με τον οποιοδήποτε ανά πάσα στιγμή και μέρος. Έτσι όμως η επιστήμη και η τεχνολογία δεν προχωράει. Υπάρχει και το θέμα των κινδύνων στην διαδικασία. Οκει δεκτό και αυτό...αλλά τίποτα δεν έγινε αναίμακτο στην επιστήμη. Η Κιουρί για παράδειγμα πέθανε λόγω της ενασχόλησης της με την ραδιενέργεια, αλλά η ανακάλυψη της έσωσε εκατομμύρια άλλες ζωές.

Ακριβώς, τώρα είπες την σωστή λέξη. Το σύστημα έχει την ευθύνη για να υπάρχει αξιοκρατία και ισότητα ευκαιριών. Ο καθένας απο εκεί και πέρα αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται ή τις κληρονομεί, και είναι στην ευχέρεια του το εαν θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τον εαυτό του. Το σύστημα πρέπει να επεμβαίνει όταν αυτό το άτομο εμποδίζει και τους άλλους να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ευκαιρίες. Λόγου χάρη εαν εγώ φτιάξω την Α επιχείρηση, και αύριο μεθαύριο κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου για να έχω το μονοπώλειο...προφανώς αυτό δεν είναι αξιοκρατικό ούτε καλό για το ευρύ κοινό. Διότι τότε θα μπορώ να εκμεταλλεύομαι τους πάντες αφού θα με έχουν ανάγκη και θα είμαι ο μόνος προμηθευτής αυτού του αγαθού ή της υπηρεσίας.
Εγώ θα έλεγα ότι κάτι ανήθικο δεν είναι απαραίτητα άδικο αλλά κάτι άδικο είναι απαραίτητα ανήθικο :P
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,230 μηνύματα.
Εγώ θα έλεγα ότι κάτι ανήθικο δεν είναι απαραίτητα άδικο αλλά κάτι άδικο είναι απαραίτητα ανήθικο :P
Αν διαφωνείς με κάποιον και πιστεύεις οτι έχει άδικο σε κάτι, και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λέει, τον κάνει απαραίτητα και ανήθικο ; :laugh:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top