Κατά βάθος την επιβεβαιώνει δεν την αναιρεί, δηλαδή αν είμαι τρανς γυναίκα και κόβομαι να παίζω με κούκλες και να ξυρίζομαι , επιβεβαιώνει ότι το φύλο ως βίωμα( πέρα από τη βιολογία και τα χ, ψ ) είναι υπαρκτό. Κάποια είναι κοινωνικά κατασκευάσματα , το αν θα φοράμε φορέματα ή θα έχουμε τρίχες , αλλά προκύπτει μέσω μίμησης, ότι θα μιμηθώ το φύλο που νιώθω ότι έχω.
Πρωτον πως την επιβεβαιωνει οταν ειναι ξεκαθαρο τι ονομαζεται φυσιολογια και τ γενετική ανωμαλια εφοσον ψυχολογια μιλα ξεκαθαρα για αντίληψη ταυτότητας μεσω του συμπεριφορισμου ;
Η ψυχολογια συμπεριφορισμο μελετα δεν ειναι ολοκληρωμενη επιστημη που μπορει να σταθει μονη της ...
Δευτερον τι σχεση εχει η μιμηση σε ενα τοσο διαφορετικο θεμα οταν δεν υπαρχει γενετική προδιάθεση ...Η μιμηση εχει να κανει με συμπεριφορισμο ...το οτι παιζω με κουκλες δεν παει να πει οτι θα με ευχαριστεί η σεξουαλικη επαφη .
Η μιμηση δεν ειναι ο μηχανισμος που
δημιουργει απο μονος του την ιδια την ταυτοτητα φυλου ,μην μπερδευσαι .
Ναι θα μιμηθει ΑΛΛΑ ΑΝ υπαρχει μεσα του η ταυτιση,μου ταιριαζει ,μου αρεσει(γενετικο ) θα εξελιχθει σε τρανς κ.τ.λ!
Γνωριζουμε οτι ειναι διαφορετικο το κοινωνικό πρότυπο (αν ο γιος μου παιζει με κουκλες θα γινει τρανς ) με την προδιαθεση ..
Ολα τα παιδια σε προσχολικη ηλικια ακομα και στη λανθανουσα περιοδο (οχι τοσο συχνα εδω )παιζουν με οτιδηποτε βρουν ,εφοσον δεν εχουν την πληρη συνδεση των κοινωνικων κατηγοριων οπως την εχει ενας μετεπειτα εφηβο-ενηλικας ..
Ολα τα αγορακια δηλαδη που μεγαλωνουν με μεγαλυτερες αδελφες και παιζουν πολυ συχνα με κουκλες θα γινοταν τρανς ή και το αντιθετο ;...
Και κάπου χάνεται όλο αυτό, οτι δεν υπάρχουν φύλα, δεν παίζει ρόλο ο πατέρας και η μητέρα σε μια υιοθεσία και όλα αυτά . Από την άλλη δεν θα μας δώσει κανείς λογαριασμό για τις τρίχες του και πως θέλει να κυκλοφορεί , και εκεί πάλι κάπου χάνεται, στο που οι ''συντηρητικοί'' θέλουν να καταλήξουν τελικά.
Αυτο ειναι διαφορετικο που λες εδω .
Το πως επιλεγει ενα παιδι να παιζει με το τι επιλεγω μετεπειτα στο θεμα ντυσιμο ,ξυρισμα κ.α ειναι κοινωνικες εκφρασεις ..
Και εδω ερχεται παλι η μιμηση που λεγαμε ...
Εχουμε δει παρα πολλα αγορια να παιρνουν τα καλλυντικά της μαμας και να βαφοντια ή να φορανε τα παπουτσια της, αυτο τι σημναινει ;
Κρατα μονο οτι οι κοινωνικες συμπεριφορες ΔΕΝ καθοριζουν την ανωμαλια φυλου ΑΝ δεν υπαρχει προδιαθεση ,ουτε και μεσα απο την μιμηση και αυτο πρεσβευει η ψυχολογια οταν μιλαμε για συμπεριφορισμό ...