• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Το ιδεώδες της κλινικής υγείας

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Αναρωτιέμαι γιατί θεωρούμε στερεοτυπικά ότι ο γενικός πληθυσμός των αναπτυγμένων χωρών είναι κλινικά υγιής.
Οπωσδήποτε η συγκυρία της πανδημίας έχει μερικώς διαψεύσει αυτή τη βεβαιότητα. Ποια είναι η γνώμη σας;
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Τωρα βαζεις 2 ζητουμενα σε μια προταση,το ενα ποτε κρινουμε οτι ο γενικος πληθυσμος των αναπτυγμενων χωρων ειναι κλινικα υγιης,και τι οριζουμε ακριβως και το αλλο οτι η πανδημια αλλαξε ολα οσα ξεραμε κατα συνεπεια αλλαξε και την εννοια της κλικης υγειας αν θελεις οχι μονο των αναπτυγμενων χωρων αλλα παγκοσμιως και χωρων αναπτυσσομενων.
Κλινικα υγιης μετα απο γνωματευση γιατρου κρινεται αυτος που βρισκεται υγιής, αρτιμελής και δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα.Ετσι οριζεται.
Δύσκολα θα συμπίπταμε όλοι σε ένα κοινά αποδεκτό ορισμό για την Υγεία. Συνήθως, αντιλαμβανόμαστε την υγεία ως την απουσία συμπτωμάτων, δυσφορίας ή πόνου, όταν αυτά μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη κάποιας ασθένειας ή άλλου προβλήματος υγείας. Συχνά, επίσης, η υγεία γίνεται αντιληπτή ως μια κατάσταση
αρμονίας ή ισορροπίας με συστατικά όπως η οργανική και η ψυχολογική ευεξία, η ελευθερία κινήσεων, οι καλές σχέσεις με τους άλλους κλπ.
Ετσι μιλαμε για μια συνολικη κλινικη εικονα του ανθρωπου ως υγιους.
Δες και τον ορισμο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (1948): Υγεία = «κατάσταση πλήρους φυσικής, κοινωνικής και ψυχικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».
Τωρα η πανδημια επομενο ειναι να εφερε αναπροσαρμογες στην καθημερινοτητα των ανθρωπων,αλλαξαν οι ισορροπιες,αλλαξαν τα δεδομενα,ξαφνικα απο τη μια στιγμη στην αλλη βρεθηκαμε αντιμετωποι με μια ανευ προηγουμενου πανδημια και σαν να μην εφτανε αυτο,δεν ειχαμε και τα εμβολια και τα μεσα τα φαρμακευτικα για να την αντιμετωπισουμε οταν εμφανιστηκε.Ειχαμε και εχουμε ανθρωπινες απωλειες καθημερινα,τωρα ευτυχως βρηκαμε τη θεραπεια σε ενα βαθμο αν θες των νοσουντων και επισης εχουν ξεκινησει οι εμβολιασμοι σε ολες τις χωρες,και καπως με βηματα βαδιζουμε προς την κυριαρχια μας επι της πανδημιας,φυσικα υπαρχουν μεταλλαξεις,ομως εχουμε οπλα αντιμετωπισης,φαρμακα,εμβολια και φυσικα τα μετρα ατομικης υγιεινης και προστασιας.
Αλλαξαμε συνηθειες,ξαφνικα απο την κοινωνικη ζωη που ειχαν μερικοι,κλειστηκαμε λογω λοκνταουν και απαγορευσης κυκλοφοριας,αλλαξε η εργασια μας ως τηλεργασια,κοψαμε ανθρωπινες επαφες,κοψαμε συνηθειες που ειχαμε μαθει σε εναν γενικοτερο τροπο ζωης.Και ολο αυτο εφερε δυσαρμονια σε πολλους.
Και εχουν γινει ερευνες που το αποδεικνυουν:

Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ανησυχητικές​



 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αναρωτιέμαι γιατί θεωρούμε στερεοτυπικά ότι ο γενικός πληθυσμός των αναπτυγμένων χωρών είναι κλινικά υγιής.
Οπωσδήποτε η συγκυρία της πανδημίας έχει μερικώς διαψεύσει αυτή τη βεβαιότητα. Ποια είναι η γνώμη σας;
Επειδή η υγεία είναι σχετική έννοια και καθορίζεται από την σωματική και ψυχολογική κατάσταση του μέσου ανθρώπου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top