Isiliel
Επιφανές μέλος

Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να συνεισφέρω -γι' αυτό μάλλον περιμένω από εσάς

Οποιοδήποτε πιάτο σχετικό με την Καθ. Δευτέρα, καλοδεχούμενο! Μιαμ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Μόνο λευκός ταραμάς 150 γρ
ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και στυμμένο πολύ καλά 250 -300 γρ
λεμόνι 100 γρ.
και
λάδι 120 γρ.
και καλό χτύπημα...
Χτυπάς τον ταραμά με το 1/3 από το λάδι...και ρίχνεις σιγά σιγά το ψωμί και το υπόλοιπο λάδι..... στο τέλος προσθέτεις το λεμόνι σιγά σιγά....
Χτυπάς το μείγμα στο χέρι με το σύρμα ...ώσπου να γίνει αφρός.... και λευκός....
Δοκιμάζεις για να δεις αν θες να έχει περισσότερο λάδι ή λεμόνι....
Εγώ δεν χρησιμοποιώ γραμμάρια μόνο με το μάτι....κάνω τη συνταγή...
Ζεστή λαγάνα και ετοιμη η ταραμοσαλάτα για φάγωμα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Ευχαριστώ VVV. Μου άνοιξες την όρεξη!

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι, 3 ή 4 πιπεριές
μπούκοβο, 2 ντομάτες φρέσκες (ή αποφλοιωμένες)
Τσιγαρίζεις λίγο το κρεμμύδι, σοτάρεις μαζί τους τις πιπεριές, προσθέτεις τη ντομάτα , το μπούκοβο (όσο θέλει κανείς)
αλάτι, πιπερι, και μόλις η σάλτσα δέσει, βαζεις και τις γαρίδες για 2 3 λεπτά.
Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι ή μακαρόνια.
Οι γαρίδες καλύτερα να είναι καθαρισμένες.

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

3 μικρά χταπόδια...Καθαρίζουμε την κοιλιά -δόντια- σακούλα του χταποδιού και τα πλένουμε
Τα βάζουμε σε βραστό νερό με λίγο ξύδι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν....
Δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχει ψηθεί πιάνοντας το πάνω μέρος του πλοκαμιού με τα δύο δάχτυλα....πρέπει να είναι μαλακό...Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν...
Λογικά με το βράσιμο σε ξυδόνερο θα έχει βγει η πέτσα του χταποδιού...αν δεν έχει βγει τις τραβάμε μένουν λευκά τα χταπόδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες..
Τα σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι ή λάδι και ξύδι....
Αν δεν φαγωθούν άμεσα τότε τα βάζουμε σε ένα βάζο με λάδι και ξύδι μέχρι να τα καλύψουμε πλήρως με το λαδόξυδο ....και το βάζουμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος....
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Με λαγάνα και ταραμοσαλάτα, εγώ τουλάχιστον είμαι κομπλέ.Για πικνικ την Καθαρά Δευτέρα, τι έχετε γρήγορο να προτείνετε

Ε μετά έχει και τα τουρσιά και τις κονσέρβες...

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

edit: Isiliel με πρόλαβες
enrose
Δραστήριο μέλος

Εμείς την φτιαχνουμε με πατάτα, όπως και την σκορδαλιά. Ισως να είναι λίγο πιο έντονη η γευση της με την πατατα αλλά η υφη της πολύ καλύτερη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.