venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Υλικά
1 ποτήρι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 ποτήρι ψιλοκομμένο φουντούκι ψημένο
1 ποτήρι ψιλοκομμένο αμύγδαλο φιλέ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
λίγη φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το κακάο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει το μίγμα.
Μέσα σε μια μεταλλική λεκάνη ανακατεύουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τα κανελογαρύφαλλα το κονιάκ, τη φρυγανιά και προσθέτουμε και το σιρόπι αφού έχει κρυώσει λίγο και έχουμε αφαιρέσει και τη φλούδα πορτοκαλιού...
Αν δεν είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη να απορροφήσει τα υγρά και προσθέτουμε και λίγο παραπάνω μείγμα από τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς .... Εγώ προτιμώ να προσθέτω περισσότερη τριμμένη αμυγδαλόψιχα...
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά παίρνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα που την έχουμε απλώσει σε ένα πιάτο...
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τα τρουφάκια , τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν πριν τα δώσουμε σε μικρούς και μεγάλους για να τα απολαύσουν....Με την παραπάνω συνταγή φτιάχνουμε περίπου 50 τρουφάκια....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


View attachment 41683
Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
View attachment 41684
Ζάχαρη και κακάο στο κατσαρολάκι
View attachment 41685
Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα
View attachment 41686
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι έχει ένα σκούρο χρώμα και έχει καραμελώσει

Όλα τα υλικά στη λεκάνη φρυγανιά, κανελογαρύφαλλα, κονιάκ και μείγμα ξηρών καρπών

Η ζύμη πριν μπει στο ψυγείο για να πήξει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος



Τρούφα σοκολάτας

Τρούφα πολύχρωμη
View attachment 41693View attachment 41694
Είναι γλυκό που συνήθως το κάνουμε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ....
Για τα μικρά παιδιά μπορείτε να τα καρφώσετε σε πολύχρωμα πλαστικά καλαμάκια να μοιάζουν με γλειφιτζούρι....

Η παραπάνω πιατέλα γέμισε με 30 τρουφάκια και μια μικρότερη πιατέλα με 20 τρουφάκια...
Καλή επιτυχία!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bill_1992
Περιβόητο μέλος



Βέβαια και αυτά με τους ξηρούς καρπούς νόστιμα θα'ναι.Πάντως μου φαίνεται πολύπλοκη η όλη διαδικασία, μάλλον επειδή δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να φτιάξω γλυκό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Τα αμύγδαλα φιλέ είναι καθαρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε ψιλές φλούδεςΩραίο! Και δε φαίνεται καθόλου δύσκολο. Αντί για μπαλάκια που μου θυμίζουν κεφτέδες πώς αλλιώς να τα κάνουμε? Βγαίνουν μαλακά πολύ για να μπουν σε φορμάκι με σχέδιο? Θα χαλάσουν λες? Τι είναι τα αμύγδαλα φιλέ? Ετσι τα ζητάμε? Εγώ χθες έφτιαξα κορμό-μωσαικό κι έκανα τα φετινά μελομακάρονα. Η τύχη του πρωτάρη στα τελευταία βοήθησε. Τα εστρωσα τα μισά και με σοκολάτα και φυσικά έχουν μείνει ελάχισταΜε τον κορμό όμως ρε γμτ ενώ ειναι πεντανόστιμο, γιατί δε κόβεται? Πέτρα βγήκε. Ευτυχώς πρόσθεσα παντεσπάνι και κάπως έστρωσε. Ισως να πρεπε να χα βάλει γάλα στο μπεν μαρί κουβερτούρας-βουτυρου, ενω η συνταγή δεν το ζητουσε-->Ατιμος Πρεζερίκης- οποτε ακολουθω συνταγή του μάπα βγαίνει. Ενω όταν βάζω τη λογική μου μια χαρά. Απο ιδέες έχει παρα πολύ ωραίες, αλλά στις δόσεις .....το χάνει

γιατί αν πάρεις το κλασικό αμύγδαλο με τη φλούδα ... θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία με το βραστό νερό για να αφαιρέσεις τη φλούδα...οπότε θα σου πάρει περισσότερη ώρα...

Αν τα κάνεις άλλο σχήμα απλά δεν θα μπορείς εύκολα να ρίξεις τρούφα σε όλο το σχήμα απλά μόνο από πάνω....Η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη σαν πλαστελίνη... μπορείς να κόβεις πολύχρωμα καλαμάκια και να τα καρφιτσώνεις πάνω σε αυτά.. και να μοιάζουν σαν γλειφιτζούρια....και όχι σαν κιοφτεδάκια....

Αν προσπαθήσεις να τα κάνεις με κάποια ειδικά καλούπια μην ξεχάσεις να βάζεις ελάχιστο νερό ή βούτυρο στα τοιχώματα για να ξεκολλούν.. απλά αν δεν έχεις τα ειδικά χαρτάκια δεν θα είναι εύκολο να τα προσφέρεις σε κάποιον....

οπότε θα πρέπει να βρεις ειδικά χαρτάκια που χρησιμοποιούν για μεγαλύτερα γλυκά όπως π.χ. τα εκλεράκια
Όσο για τον κορμό πρέπει να τον αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για να τον σερβίρεις στους καλεσμένους σου.....τώρα αν έφταιγαν τα υλικά και έγινε πέτρα αυτό είναι άλλο θέμα....


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Ναι ανακατεύεις ξηρούς καρπούς, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι, τρίμμα από μπισκότο και βάζεις λίγο κακάο και πλάθεις ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.. και φτιάχνεις τα τρουφάκια....να ρωτησω, υπαρχει καποια συνταγη που να μην χρειαζεται να ζεστανουμε το μιγμα? θυμαμαι οτι εκανα μικρη τρουφες με παρομοια συνταγη αλλα δεν ζεσταινα τιποτα. εβαζα τα υλικα ολα μαζι και γινοταν μια ζυμη αλλα δυστυχως την εχασα την συνταγη.![]()
Σε αυτή τη συνταγή κάποιοι προσθέτουν βούτυρο και ζάχαρη ή άχνη....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.