Εγώ πιστεύω πως όλοι εμείς της νέας αυτής γενιάς που μεγαλώνει εν μέσω κρίσης είμαστε τυχεροί γιατί έτσι θα πάρουμε κάποια σημαντικά 'μαθήματα'.Μαθαίνουμε τις συνέπειες του λαδώματος, των δανείων, της ψήφου μας όταν τη ρίχνουμε εκεί που δεν πρέπει, να μην κάνουμε περιττά έξοδα αλά να συμβιβαζόμαστε με αυτά που έχουμε και να μην παίρνουμε δάνεια αδιαφορώντας για τους τόκους και για το ότι ίσως δε θα μπορέσουμε να τα ξεπληρώσουμε ποτέ, τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης της πιστωτικής κάρτας, και πολλά άλλα...Ελπίζω πως όσοι από εμάς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με την πολιτική στο μέλλον να μην ξαναεπαναλάβουμε τα λάθη των τωρινών μας πολιτικών, αν και ξέρω πως κάτι τέτοιο δε θα γίνει ποτέ γιατί είναι στη νοοτροπία του Έλληνα να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη συνεχώς. Και λέω του Έλληνα και όχι εμάς των Ελλήνων γιατί εγώ προσωπικά μπορεί να είμαι Έλληνας αλλά αυτό μόνο στα χαρτιά.Στην πραγματικότητα αισθάνομαι βορειοευρωπαίος γιατί έχω την ίδια νοοτροπία με αυτούς και τους έχω σαν πρότυπό μου.Μακάρι να έκανε το ίδιο και η υπόλοιπη Ελλάδα μπας και καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι.΄
Σκέψεις ενός μαθητή της β γυμνασίου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.