• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Υποθυρεοειδισμός και απώλεια βάρους

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Εγώ ξεκίνησα θυροξίνη Τ4 50μg λόγω υποθυρεοειδισμού στο οριο. Είμαι 107kg, πείτε μου ότι αυτή η ασθένεια αν ρυθμιστεί κι ας την έχω οριακα θα χάσω κάνα κιλό έτσι στο τζαμπα :P

Edit: τα μηνύματα μεταφέρθηκαν από το Fitness Thread, μη χαλάμε και το θεμα του Devil

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
Εγώ ξεκίνησα θυροξίνη Τ4 50μg λόγω υποθυρεοειδισμού στο οριο. Είμαι 107kg, πείτε μου ότι αυτή η ασθένεια αν ρυθμιστεί κι ας την έχω οριακα θα χάσω κάνα κιλό έτσι στο τζαμπα :P
anti-TPO , anti- TG μέτρησες;

o υποθυρεοειδισμός χαμηλώνει τον μεταβολισμό οπότε οι πιθανότητες είναι με το μέρο σου

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
anti-TPO , anti- TG μέτρησες;

o υποθυρεοειδισμός χαμηλώνει τον μεταβολισμό οπότε οι πιθανότητες είναι με το μέρο σου
Όχι, μόνο η TSH ήταν λίγο πάνω από 5.0, νομίζω ή 5.05 ή 5.35 δε θυμάμαι ακριβώς.
Η ενδοκρινολογος μου έδωσε 50μg θυροξινη, δηλαδή την ελάχιστη μου είπε, προκειμένου να μη φτάσει η TSH 6 ή 7 (γιατι οι εξετάσεις σε χρονολογικη σειρα 2 ετων τη δείχνουν να ανεβαινει). Θα με δει σε 4 μήνες πάλι και θα κάνω εξετάσεις αίματος πάλι.

Guest 376555

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε θέλω ν'απογοητευσω ( :P ) αλλά έχω διαβάσει ότι ο θυρεοειδής δε δικαιολογεί μεγάλη αύξηση βάρους γι'αυτό και με φαρμακευτική αγωγή δε θα δεις μεγάλη διαφορά

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.
Όχι, μόνο η TSH ήταν λίγο πάνω από 5.0, νομίζω ή 5.05 ή 5.35 δε θυμάμαι ακριβώς.
Η ενδοκρινολογος μου έδωσε 50μg θυροξινη, δηλαδή την ελάχιστη μου είπε, προκειμένου να μη φτάσει η TSH 6 ή 7 (γιατι οι εξετάσεις σε χρονολογικη σειρα 2 ετων τη δείχνουν να ανεβαινει). Θα με δει σε 4 μήνες πάλι και θα κάνω εξετάσεις αίματος πάλι.
ε ψηλα ειναι η ΤSH ,πολυ ψηλα... θα παρεις την αγωγη ανελλιπώς να την κατεβασεις στο 1-2. Η μεγαλη TSH δημιουργει και ψηλα ζαχαρα...προσοχη στον θυροειδη..
Και απο χασιμο βαρους μην περιμενεις αποτελεσμα απο αυτο... οπως ειπε και το κοριτσι. Κοψε ψωμακια.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.
Ξεχασα κατι σημαντικο
Η θυροξίνη Τ4 ειναι πολυ ευαισθητουλα ..δεν θελει κοντα της πρωτεινες.
1) Το πρωι που θα την παιρνεις πιες και οσο καφε θελεις μαζι... αλλα οχι καπουστινο που εχει γαλα ...και για ψωμαρες και κουακερ αφησε μιση και μια ωρα να περασει.
2)Αν πρεπει να παρεις φαρμακα μην τα παρεις πρωι μετα τις 12 και πιο περα ακομα..

Διαφορετικα θα την παιρνεις και δεν θα κανει δουλεια

Scandal

Διαχειριστής

Ξεχασα κατι σημαντικο
Η θυροξίνη Τ4 ειναι πολυ ευαισθητουλα ..δεν θελει κοντα της πρωτεινες.
1) Το πρωι που θα την παιρνεις πιες και οσο καφε θελεις μαζι... αλλα οχι καπουστινο που εχει γαλα ...και για ψωμαρες και κουακερ αφησε μιση και μια ωρα να περασει.
2)Αν πρεπει να παρεις φαρμακα μην τα παρεις πρωι μετα τις 12 και πιο περα ακομα..

Διαφορετικα θα την παιρνεις και δεν θα κανει δουλεια
Κάνω το εξής: βάζω 2 - 3 ώρες προτού σηκωθώ, ξυπνητήρι.
Πίνω την Τ4 με αρκετό νερό, χωρίς τίποτε άλλο, να πάει κάτω και ξανά κοιμάμαι.
Έτσι μετά ξυπνάω στα κανονικά μου και πίνω καφέ και τρώω.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.115 μηνύματα.

Edit: τα μηνύματα μεταφέρθηκαν από το Fitness Thread, μη χαλάμε και το θεμα του Devil
Για καλύτερα αποτελέσματα βοηθάει να τρως σε πιο χαμηλά επίπεδα γλουτενη/υδατάνθρακες.
Γενικα έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με καθε είδους θυρεοειδή, έχουν φτιάξει έτσι. Θέλει πολύ καλή διατροφή, κι σε συνδυασμό με την αγωγή βλέπεις φοβερά αποτελέσματα.

theodle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Εγώ έχω υποθυρεοειδισμό.

Βλέπω όταν τρώω φαγητά με γλουτένη ότι παχαίνω κατευθείαν. Αντιθέτως όταν ξεκινάω διατροφή, χάνω εύκολα. Δηλαδή παχαίνω εύκολα, αδυνατίζω και εύκολα

Σημαντικό ρόλο παίζει και το επάγγελμα που κάνεις. Πχ αν κάθεσαι ο θυρεοειδής ζημιώνεται. Ο θυρεοειδής θέλει κίνηση, για να μπορείς να ξεγελάσεις τον οργανισμό σου

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

Έχω κι εγώ υποθυρεοειδισμό από τα 18 μου. Παίρνω Τ4 από τότε. Δε ξέρω να σου πω κάτι για τα κιλά γιατί ποτέ μου δεν έχω βάλει πολλά (κάποτε είχα φτάσει μέχρι 50 κιλά αλλά έφταιγε ότι έτρωγα συνέχεια σαβούρα απέξω). Πλέον είμαι στα 44-45 κιλά. Αυτό που έχω παρατηρήσει επειδή κάνω λίγο πιο προσεγμένη διατροφή είναι πως όταν συνδυάζω τον υδατάνθρακα με τρόφιμα υψηλά σε πρωτεϊνη και λιπαρά, δε πρήζομαι! Επίσης έχω κόψει εντελώς τα σφολιατοειδή και τα αλλαντικά. Α και τρώω αυστηρά μόνο προϊόντα ολικής άλεσης.

Scandal

Διαχειριστής

Λοιπόν, κιλά δεν έχασα, στα ίδια είμαι. :P
Ωστόσο 2 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας - θυροξίνης, συνήλθα κυριολεκτικά από τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας! Μιλάμε είχα σκιαχτεί κανονικά, δεν μπορούσα ούτε από το κρεβάτι να σηκωθώ και δεν ήταν ψυχολογικό. Ούτε έξω να βγω να περπατήσω, τόσο χάλια.

Τώρα που τελειώνω την 4μηνη θεραπεία θα πάω στην ενδοκρινολόγο να κάνουμε μια αίματος και να δούμε πως πάει η TSH κτλ.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 555 μηνύματα.
Λοιπόν, κιλά δεν έχασα, στα ίδια είμαι. :P
Ωστόσο 2 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας - θυροξίνης, συνήλθα κυριολεκτικά από τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας! Μιλάμε είχα σκιαχτεί κανονικά, δεν μπορούσα ούτε από το κρεβάτι να σηκωθώ και δεν ήταν ψυχολογικό. Ούτε έξω να βγω να περπατήσω, τόσο χάλια.

Τώρα που τελειώνω την 4μηνη θεραπεία θα πάω στην ενδοκρινολόγο να κάνουμε μια αίματος και να δούμε πως πάει η TSH κτλ.
Να μας πεις πως θα πάει αν θέλεις! ❤️

Scandal

Διαχειριστής

Ναι θα σας πω τι TSH θα βγάλει, το έχω μεγάλη απορία κι εγώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια