Με έχει απασχολήσει πολλές φορές το ζήτημα της φιλανθρωπίας και πράγματι δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Ξέρω ότι υπάρχουν γύρω μου άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη και θέλω να τους βοηθήσω, ξέρω όμως ότι υπάρχουν και άνθρωποι επαγγελματίες, άνθρωποι που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους, παιδιά (μια φορά σε ένα ταξί αργά τη νύχτα, μου δείχνει ένας ταξιτζής κάποιον να παίρνει από τα παιδιά του δρόμου τα χρήματά τους, να κοιτάζει δεξιά-αριστερά και να τα χώνει στην τσέπη του) και πραγματικά δεν ξέρω που να καταλήξω.
Υπήρξε περίπτωση να έχω βοηθήσει οικονομικά κάποιον άνθρωπο, που μου έλεγε ότι είχε τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, νομίζοντας ότι ευεργετώ αυτόν και την οικογένειά του και αυτός τα έτρωγε σε γλέντια και άλλες γυναίκες, και έκανα έτσι κακό και στην ίδια του την οικογένεια.
Η άποψή μου είναι να ευεργετείς κάποιον όταν ξέρεις ότι έχει πραγματικά ανάγκη, και όχι ανεξέλεγκτα, γιατί μπορεί να κάνεις και κακό αντί για καλό π.χ. δεν δίνω ποτέ σε παιδιά γιατί νομίζω ότι συντηρώ μια κατάσταση εκμετάλλευσης ανηλίκων από επαγγελματίες εκμεταλλευτές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.