Resaldis
Δραστήριο μέλος
Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.

24-10-20

13:53
Πώς διακρίνεται ο χαρακτήρας από την προσωπικότητα;
Guest 209912
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

24-10-20

18:00
Όπως το νερό από το ύδωρ.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5.302 μηνύματα.

24-10-20

19:47
Ο χαρακτήρας είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών μας που διαμορφωνονται κυρίως από τις εμπειρίες και το περιβάλλον μας και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Η προσωπικότητα αποτελείται από έμφυτα κυρίως χαρακτηριστικά και γι' αυτό και δεν αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό. Επίσης τα στοιχεία του χαρακτήρα έχουν ηθική αξία (είναι αυτά που συνήθως μας κάνουν να κρίνουμε έναν άνθρωπο ως καλό ή κακό), ενώ της προσωπικότητας όχι (είναι εκείνα τα στοιχεία που δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε γιατί δε θα νιώθουμε ότι είμαστε ο εαυτός μας, ή αυτά που μας κάνουν να ταιριάζουμε με ορισμένους ανθρώπους ενώ με άλλους όχι).
Φυσικά ακόμη κι αυτές οι ερμηνείες των όρων είναι λίγο χοντροκομμενες και μπορεί να βρεις πηγές που να λένε άλλα για το καθένα, αλλά εγώ έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι και με βάση αυτά που έχω διαβάσει, τα διαχωρίζω όπως σου είπα.
Η προσωπικότητα αποτελείται από έμφυτα κυρίως χαρακτηριστικά και γι' αυτό και δεν αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό. Επίσης τα στοιχεία του χαρακτήρα έχουν ηθική αξία (είναι αυτά που συνήθως μας κάνουν να κρίνουμε έναν άνθρωπο ως καλό ή κακό), ενώ της προσωπικότητας όχι (είναι εκείνα τα στοιχεία που δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε γιατί δε θα νιώθουμε ότι είμαστε ο εαυτός μας, ή αυτά που μας κάνουν να ταιριάζουμε με ορισμένους ανθρώπους ενώ με άλλους όχι).
Φυσικά ακόμη κι αυτές οι ερμηνείες των όρων είναι λίγο χοντροκομμενες και μπορεί να βρεις πηγές που να λένε άλλα για το καθένα, αλλά εγώ έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι και με βάση αυτά που έχω διαβάσει, τα διαχωρίζω όπως σου είπα.
Guest 699855
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

25-10-20

15:54
χαρακτήρ<χαράσσω
Αποτελεί τον πυρήνα των γνωρισμάτων ενός ατόμου τα οποία συνθέτουν την ιδιαίτερότητά του και προκύπτει από την επίδραση της οικογένειας και του περιβάλλοντος στα οποία μεγαλώνει. Αποτελεί τη βάση της εξέλιξης.
Προσωπικότητα
Το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και νοητικών χαρακτηριστικών και των τρόπων συμπεριφοράς που αποκτά εξελισσόμενο ένα άτομο.
Μπορεί πχ κάποιος να έχει κακό χαρακτήρα αλλά ευχάριστη προσωπικότητα.
Αποτελεί τον πυρήνα των γνωρισμάτων ενός ατόμου τα οποία συνθέτουν την ιδιαίτερότητά του και προκύπτει από την επίδραση της οικογένειας και του περιβάλλοντος στα οποία μεγαλώνει. Αποτελεί τη βάση της εξέλιξης.
Προσωπικότητα
Το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και νοητικών χαρακτηριστικών και των τρόπων συμπεριφοράς που αποκτά εξελισσόμενο ένα άτομο.
Μπορεί πχ κάποιος να έχει κακό χαρακτήρα αλλά ευχάριστη προσωπικότητα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...