adespoto
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Το -5 τι να πω, δε ξέρω πως το βρήκες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adespoto
Περιβόητο μέλος

theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

το ατομικό βάρος του Cl είναι 17 αν θυμάμαι καλά.... κάνε την κατανομή στις ηλεκτρονιακές στοιβάδες...
1s2s2p3s3p3d .... είναι εάν δεν κάνω λάθος με την λίγη χημεία που θυμάμαι:
1s(2) 2s(2) 2p(6) 3s(2) 3p(5) <------ εδώ έχει 5 ηλεκτρόνια... επομένως στον υπόχωρο είναι κάπως έτσι η κατανομή
3p :
(/\, \/ ) (/\, \/ ) (/\, )
/\ και \/ είναι τα ηλεκτρόνια ανάλογα με τον spin που έχουν. (-1/2, +1/2) μόνο δλδ.
το τελευταίο ζευγάρι από ότι μπορείς να δείς έχει ένα μόνο του, επομένως "θέλει" άλλο ένα ηλεκτρόνιο για να κάνει το δεσμό.
Άρα σθένος -1
επίσης νομίζω ότι το NaCl κάνει κρυσταλλικό πλέγμα, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος όμως....
ladycat
Δραστήριο μέλος

Puff_Daddy
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από theio_vrefos:όντως... έχει -1 το Cl ...
το ατομικό βάρος του Cl είναι 17 αν θυμάμαι καλά.... κάνε την κατανομή στις ηλεκτρονιακές στοιβάδες...
1s2s2p3s3p3d .... είναι εάν δεν κάνω λάθος με την λίγη χημεία που θυμάμαι:
1s(2) 2s(2) 2p(6) 3s(2) 3p(5) <------ εδώ έχει 5 ηλεκτρόνια... επομένως στον υπόχωρο είναι κάπως έτσι η κατανομή
3p :
(/\, \/ ) (/\, \/ ) (/\, )
/\ και \/ είναι τα ηλεκτρόνια ανάλογα με τον spin που έχουν. (-1/2, +1/2) μόνο δλδ.
το τελευταίο ζευγάρι από ότι μπορείς να δείς έχει ένα μόνο του, επομένως "θέλει" άλλο ένα ηλεκτρόνιο για να κάνει το δεσμό.
Άρα σθένος -1
επίσης νομίζω ότι το NaCl κάνει κρυσταλλικό πλέγμα, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος όμως....
ΝΑι ναι κρυσταλλικό πλέγμα κάνει.Καλά τη θυμάσαι τη χημεία!

Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...