Χρήστος Μάστορας: Είμαστε Ελληνες, όχι Νοτιοαλβανοί

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
https://instagr.am/p/B8bSQ4SheIw/
Μια λέξη. Αχαριστία.

To περίπεργο είναι πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες τον στήριξαν... και κανείς δεν τον κατάδικασε

Αυτή τη σύνταξη αυτή τη δικαιούνται ακόμα και άτομα που δεν έχουν δώσει καμία εισφορά στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Τέλος τα 300 ευρώ στην Ελλάδα μπορεί να είναι λίγα αλλά στην Αλβανία όχι. Πόσο ηθικό είναι να χρηματοδοτείς με πόσα ώστε να ζουν άνετα άτομα που ζουν σε ξένη χώρα μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνες όταν υπάρχουν εγχώρια άτομα που δουλεύουν για λιγότερα χρήματα και τους βάζεις να πληρώνουν εισφορές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Βορειοηπειρώτες θα περάσουν δύσκολα με αυτή το κούρεμα της σύνταξης αλλά είναι ένα πρόβλημα της Αλβανίας και όχι της Ελλάδας.

Όπως έχω πει στο παρελθόν μια λύση υπάρχει. Η εθνική σύνταξη να μην δίνεται στα 65 αλλά στα 75 και όσο αργούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις το δεύτερο νούμερο θα ανεβαίνει.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Έχει δίκιο ο Μάστορας, τους έκοψαν τη σύνταξη ενώ έχουν δώσει ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

διάβασε εδώ:
Η ουσία είναι εδώ σε αυτά τα 2:
2. Την διαμονή στην Ελλάδα έως 35 χρόνια. Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες για όσους έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα. Σε περίπτωση που η σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, είναι μικρότερη από το επίδομα, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνουν από το επίδομα.
4. Να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που είναι 360 ευρώ (η σύνταξη θα πρέπει να έχει εκδοθεί).

Επειδή η Αλβανία δεν δίνει σύνταξη μπορούν να πάρουν τις ελληνικές χωρίς καμιά εισφορά.

Ο Μάστορας έχει δίκαιο αλλά όχι για πατριωτικούς λόγους που κάνει λόγο στο instagram post του. Οι Βορειοηπειρώτες είχαν συμφωνήσει με το Μητσοτάκη ότι θα ακυρώσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους μείωνε τις συντάξεις. Αποτέλεσμα είναι όλοι οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίζουν δαγωτό ΝΔ. Τώρα κάνει την πάπια.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,418 μηνύματα.
Έχει δίκιο ο Μάστορας, τους έκοψαν τη σύνταξη ενώ έχουν δώσει ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα.
Ενώ οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν έχουν δώσει ασφαλιστικές εισφορές στην ελλάδα;Δεν έπαιρναν λιγότερο μισθό για να πηγαίνουν αυτά στα ασφαλιστικά ταμεία;Τι εννοείς;Ότι αυτοί έχουν δίκιο,ωραία οι έλληνες γιατί δεν δικαιώνονται,αυτοί δεν έχουν δίκιο;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top