07-09-21

11:37
Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται το διαζύγιο στον χριστιανισμό;
Guest 528707
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

07-09-21

11:41
Τι εννοείς επιτρέπεται ?Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται το διαζύγιο στον χριστιανισμό;
Απο ποιον ?

Guest 209912
Επισκέπτης

07-09-21

11:46
Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται το διαζύγιο στον χριστιανισμό;
Η εκκλησία το επιτρέπει, επικυρώνει δηλαδή τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

07-09-21

11:53
Εννοώ, μέσα στα δικαιώματα ενός Χριστιανού που ακολουθεί όλους τους κανόνες του χριστιανισμού (νηστείες, όχι σεξ πριν τον γάμο, Εκκλησία κάθε Κυριακή κλπ) είναι το διαζύγιο;
Ο χριστιανισμός το επιτρέπει;Η εκκλησία το επιτρέπει, επικυρώνει δηλαδή τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Guest 209912
Επισκέπτης

07-09-21

11:57
Τι εννοείς ο χριστιανισμός; Δεν υπάρχει χριστιανισμός, υπάρχει ορθόδοξο δόγμα, το οποίο καθορίζεται από την εκκλησία, και αυτή το επιτρέπει.
Guest 896561
Επισκέπτης

07-09-21

12:06
Το δόγμα το επιτρέπει σε περίπτωση μοιχείας, όπως λέει και ο Χριστός (δεν θυμάμαι σε ποιο ευαγγέλιο). Στην πράξη όμως αυτό δεν ισχύει, προφανώς και μπορείς να πάρεις διαζύγιο αλλά αν έχεις πνευματικό και μάλιστα συντηρητικό ενδέχεται να σε πιέσει να μην πάρεις διαζύγιο.Ο χριστιανισμός το επιτρέπει;

07-09-21

12:17
Οκ ναι είμαι άσχετη γι' αυτό ρωτάω. Οπότε ένας χριστιανός που ακολουθεί τους κανόνες του χριστιανισμού κατά γράμμα είναι οκ να πάρει διαζύγιο απλά επειδή δεν ταιριάζει πλέον με τ@ν συζυγό του έτσι; Απλά μού κάνει εντύπωση. Δε λέει κάπου "ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω"; Δεν εννοεί απλά το τρίτο πρόσωπο που μπορεί να χωρίσει ένα ζευγάρι, εννοεί και το ίδιο το ζευγάρι, οτι εφόσον σας ένωσε ο Θεός δεν έχετε δικαίωμα να χωρίσετε. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω.
Guest 528707
Επισκέπτης

07-09-21

12:24
Ναι το επιτρέπει !Εννοώ, μέσα στα δικαιώματα ενός Χριστιανού που ακολουθεί όλους τους κανόνες του χριστιανισμού (νηστείες, όχι σεξ πριν τον γάμο, Εκκλησία κάθε Κυριακή κλπ) είναι το διαζύγιο;
Ο χριστιανισμός το επιτρέπει;
Ακομα και σε κληρικους ...
Guest 209912
Επισκέπτης

07-09-21

13:17
Οκ ναι είμαι άσχετη γι' αυτό ρωτάω. Οπότε ένας χριστιανός που ακολουθεί τους κανόνες του χριστιανισμού κατά γράμμα είναι οκ να πάρει διαζύγιο απλά επειδή δεν ταιριάζει πλέον με τ@ν συζυγό του έτσι; Απλά μού κάνει εντύπωση. Δε λέει κάπου "ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω"; Δεν εννοεί απλά το τρίτο πρόσωπο που μπορεί να χωρίσει ένα ζευγάρι, εννοεί και το ίδιο το ζευγάρι, οτι εφόσον σας ένωσε ο Θεός δεν έχετε δικαίωμα να χωρίσετε. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω.
Γενικά, δυο χριστιανοί οι οποίοι είναι πραγματικοί χριστιανοί, δηλαδή ακολουθούν τους κανόνες, εξομολογούνται, συμβουλεύονται πνευματικό κτλ σπάνια φτάνουν σε αυτό το σημείο όπου πρέπει να χωρίσουν, διότι υπάρχουν πάρα πολλά βήματα που μπορούν να κάνουν για να μην φτάσουν ποτέ εκεί. Το διαζύγιο λοιπόν από την εκκλησία προβλέπεται για αυτές τις λίγες περιπτώσεις αλλά προφανώς και για την πληθώρα των κατ όνομα χριστιανών που απλά κάναν θρησκευτικό γάμο λόγο παράδοσης και δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία, καθώς αλλιώς θα υπήρχαν ένα κάρο πρακτικά προβλήματα. Είμαι αρκετά σίγουρος γενικά, χωρίς να έχω αποδείξεις, πως οι χριστιανικές οικογένειες δεν χωρίζουν.

07-09-21

13:51
Εγώ έχω μια συγγενή που ακολουθεί πιστά τους χριστιανικούς κανόνες και θέλει να χωρίσει. Δεν έχω υπόψη μου να έχει προσπαθήσει κανένας να τη μεταπείσει ή να τη βοηθήσει να τα βρει με τον άντρα της. Εγώ δε ρωτάω αν το επιτρέπει νομικά η εκκλησία αλλά αν ένας πιστός ορθόδοξος χριστιανός είναι οκ να χωρίζει. Μου φαίνεται παράλογο να μην υπάρχει κάποιος κανόνας για αυτό.
Guest 528707
Επισκέπτης

07-09-21

13:56
Κανόνα σου βαζει ο κληρικός όταν πας για εξομολόγησης και το αναφέρειςΕγώ έχω μια συγγενή που ακολουθεί πιστά τους χριστιανικούς κανόνες και θέλει να χωρίσει. Δεν έχω υπόψη μου να έχει προσπαθήσει κανένας να τη μεταπείσει ή να τη βοηθήσει να τα βρει με τον άντρα της. Εγώ δε ρωτάω αν το επιτρέπει νομικά η εκκλησία αλλά αν ένας πιστός ορθόδοξος χριστιανός είναι οκ να χωρίζει. Μου φαίνεται παράλογο να μην υπάρχει κάποιος κανόνας για αυτό.

07-09-21

14:35
Μισο λεπτό βρε παιδιά, η θρησκεία σού λέει πότε πρέπει να φας ή να μη φας και τι, αν θα κάνεις σεξ και πότε, πότε θα πας στην εκκλησία αλλά το να χωρίσεις είναι ελεύθερο;
Guest 528707
Επισκέπτης

07-09-21

14:40
Ποιος είπε ότι στα λέει αυτά ?Μισο λεπτό βρε παιδιά, η θρησκεία σού λέει πότε πρέπει να φας ή να μη φας και τι, αν θα κάνεις σεξ και πότε, πότε θα πας στην εκκλησία αλλά το να χωρίσεις είναι ελεύθερο;
Η θρησκεία ?
Μεσο ποιον?
Τον κληρικών φαντάζομαι ,οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι από όλο αυτό που κυκλοφορεί τι μπορεί να θεωρεί σωστό και τι λάθος ή τι διαστρέβλωση υπάρχει ...
Πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα !!!!
Guest 209912
Επισκέπτης

07-09-21

19:39
Εγώ έχω μια συγγενή που ακολουθεί πιστά τους χριστιανικούς κανόνες και θέλει να χωρίσει. Δεν έχω υπόψη μου να έχει προσπαθήσει κανένας να τη μεταπείσει ή να τη βοηθήσει να τα βρει με τον άντρα της. Εγώ δε ρωτάω αν το επιτρέπει νομικά η εκκλησία αλλά αν ένας πιστός ορθόδοξος χριστιανός είναι οκ να χωρίζει. Μου φαίνεται παράλογο να μην υπάρχει κάποιος κανόνας για αυτό.
Όπως σου είπα ένας πιστός ορθόδοξος χριστιανός πάει στον πνευματικό και ζητά συμβουλές σε κάθε πρόβλημα της ζωής του και τις εφαρμόζει. Μου φαίνεται λίγο περίεργο η συγγενής σου να έκανε αυτό το πράγμα και να μην υπήρξε κανείς που προσπάθησε να την μεταπείσει και να τη βοηθήσει λοιπόν. Τώρα αν δεν το έκανε αυτό, μάλλον δεν είναι εν τέλει και τόσο πιστή και κατά τας γραφάς, οπότε δεν ξέρω γιατί την απασχολεί τόσο. Anyway, το διαζύγιο επιτρεπόταν από πάντα, διότι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες και οι ευγενείς ήθελαν να μπορούν να χωρίζουν αν τους συνέφερε.
Ποιος είπε ότι στα λέει αυτά ?
Η θρησκεία ?
Μεσο ποιον?
Τον κληρικών φαντάζομαι ,οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι από όλο αυτό που κυκλοφορεί τι μπορεί να θεωρεί σωστό και τι λάθος ή τι διαστρέβλωση υπάρχει ...
Πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα !!!!
Σε ποια διαστρέβλωση αναφέρεσαι? Η εκκλησία έχει επίσημο δόγμα στο οποίο αναγράφονται όλες οι μέρες νηστείας, η συμπεριφορά περί σεξ κ.ο.κ.

07-09-21

20:28
Δεν έχει χωρίσει ακόμα αλλά το σκέφτεται και μού έκανε εντύπωση γιατί είναι πολύ πιστή και ακολουθεί όλους τους κανόνες και αναρωτήθηκα, μα καλά επιτρέπεται το διαζύγιο σε κάποιον Χριστιανό; Αυτό το "ούς ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω" δεν έχει νόημα λοιπόν; Δεν απασχολεί αυτήν, εμένα απασχολεί. Το βρίσκω τέρμα υποκριτικό να καθορίζει η θρησκεία τί θα φας, αν θα κάνεις σεξ, πότε θα νηστέψεις, πότε θα πας εκκλησία κι όλες αυτές τις κουταμάρες αλλά στο διαζύγιο να είναι, yeah sure go for it. Υποκρισία. Ή μήπως ακολουθούμε τη θρησκεία μέχρι εκεί που αντέχουμε και όταν δε μας βολεύει κάνουμε αυτά που θέλουμε;Όπως σου είπα ένας πιστός ορθόδοξος χριστιανός πάει στον πνευματικό και ζητά συμβουλές σε κάθε πρόβλημα της ζωής του και τις εφαρμόζει. Μου φαίνεται λίγο περίεργο η συγγενής σου να έκανε αυτό το πράγμα και να μην υπήρξε κανείς που προσπάθησε να την μεταπείσει και να τη βοηθήσει λοιπόν. Τώρα αν δεν το έκανε αυτό, μάλλον δεν είναι εν τέλει και τόσο πιστή και κατά τας γραφάς, οπότε δεν ξέρω γιατί την απασχολεί τόσο.
Δώσε μια πηγή. Μπορεί εκεί να λέει και για το διαζύγιο.Η εκκλησία έχει επίσημο δόγμα στο οποίο αναγράφονται όλες οι μέρες νηστείας, η συμπεριφορά περί σεξ κ.ο.κ.
Athens2002
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Athens2002 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 326 μηνύματα.

07-09-21

20:34
Πάντως για να επιτρέπει η εκκλησία κάποιος να κάνει δεύτερο χριστιανικό γάμο κάποιος που έχει παρει διαζύγιο δεν σημαίνει πρακτικά πως η εκκλησία νομιμοποιει το διαζύγιο;
Guest 528707
Επισκέπτης

07-09-21

20:43
Από ποιους εκπροσωπείται πλέον ?Σε ποια διαστρέβλωση αναφέρεσαι? Η εκκλησία έχει επίσημο δόγμα στο οποίο αναγράφονται όλες οι μέρες νηστείας, η συμπεριφορά περί σεξ κ.ο.κ.
Ποιο είναι αυτοί που σου βάζουν τους κανόνες αυτής, σε ότι αφορά τις νηστείες και όλα αυτά περί σεξουαλικής ζωής ?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Χιμελα αν έχει πνευματικό έχει κάνει σίγουρα συζήτηση μαζί του και τις έχει δωσει και κατευθύνσεις και συμβουλές περί αυτού .Δεν έχει χωρίσει ακόμα αλλά το σκέφτεται και μού έκανε εντύπωση γιατί είναι πολύ πιστή και ακολουθεί όλους τους κανόνες και αναρωτήθηκα, μα καλά επιτρέπεται το διαζύγιο σε κάποιον Χριστιανό; Αυτό το "ούς ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω" δεν έχει νόημα λοιπόν; Δεν απασχολεί αυτήν, εμένα απασχολεί. Το βρίσκω τέρμα υποκριτικό να καθορίζει η θρησκεία τί θα φας, αν θα κάνεις σεξ, πότε θα νηστέψεις, πότε θα πας εκκλησία κι όλες αυτές τις κουταμάρες αλλά στο διαζύγιο να είναι, yeah sure go for it. Υποκρισία. Ή μήπως ακολουθούμε τη θρησκεία μέχρι εκεί που αντέχουμε και όταν δε μας βολεύει κάνουμε αυτά που θέλουμε;
Άλλωστε όλοι οι πνευματικοί το κάνουν όταν πας και συζητάς αυτες τις περιπτώσεις .
Ει άι κύριο κομμάτι ο έγγαμος βίος και πως συμπεριφέρεσαι μέσα σε αυτόν και όχι φυσικά αν κάνεις και πως το κάνεις με τον άντρα σου .
Αυτά πραγματικά όταν τα ακούω μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο .
Κανένας πνευματικός δεν θα σου οριοθετεί την σεξουαλική ζωή που θα έχεις με τον άντρα σου .
Δεν τον αφορά αυτό το κομμάτι και αν κάποιος το κάνει δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό γίνεται ...
Όπως κανένας δεν θα σου πει να χωρίσεις ή όχι .
Θα συζητήσεις τους λόγους για τους οποίους έχεις μπει σε τέτοιες σκέψεις ή πειρασμούς όπως τους ονομαζουν .
Ανάλογα με τους λόγους θα πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις .
Να ξέρεις πως αν συντρέχει λόγος μοιχείας σίγουρα κανένας πνευματικός δεν θα σε παροτρύνει να μείνεις .
Υπάρχει όμως μια άλλη διαδικασία που ακολουθείται και βάση πάντα το ξαναλέω τον πνευματικό .
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.027 μηνύματα.

07-09-21

20:53
Οι εποχές αλλάζουν θεωρώ. Στην Ελλάδα για δεκαετίες ολόκληρες σε σύγκριση με την Ευρώπη είχαμε απαρχαιωμένο Οικογενειακό Δίκαιο όπου διαζύγιο μπορούσες να πάρεις μόνο σε περίπτωση μοιχείας ( σε περίπτωση εννοείται που ο/η απατημένος σύντροφος ήθελε το διαζύγιο, ειδάλλως το να απατούσες εσύ και να το αποδείκνυες εμπράκτως δεν σε αποδέσμευε από έναν γάμο αν δεν υπέγραφε ο άλλος ). Ομοίως και ο/η απατημένος σύζυγος αν ο/η σύντροφος του αρνούνταν να υπογράψει έπρεπε να προσκομίσει εις το δικαστήριον αποδείξεις ότι διαπράχθηκε μοιχεία. Τον νόμο για μία νύχτα τον ανέτρεψε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος για να παντρευτεί τη δεύτερη γυναίκα του τη Δέσποινα και τον έβαλε ξανά μετά μέχρι που τον άλλαξε η πασοκάρα του Αντρέα οριστικά.
Οπότε αν το δούμε από παλιά για τον Χριστιανισμό ο γάμος είναι ένα ιερό μυστήριον που θα πρέπει να διαλύεται όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο Χριστιανισμός είναι υπέρ του να προσπαθεί το ζευγάρι να τα βρει μέχρι τελικής πτώσης. Όμως για να δούμε κάποια πράγματα καλύτερα δογματικά.
Οπότε αν το δούμε από παλιά για τον Χριστιανισμό ο γάμος είναι ένα ιερό μυστήριον που θα πρέπει να διαλύεται όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο Χριστιανισμός είναι υπέρ του να προσπαθεί το ζευγάρι να τα βρει μέχρι τελικής πτώσης. Όμως για να δούμε κάποια πράγματα καλύτερα δογματικά.
Ο γάμος είναι μυστηριακός δεσμός. Ο Παύλος τον παραβάλλει με τον άδιάλυτο δεσμό Χριστού και Εκκλησίας (Εφεσ. 5,32). Όπως ο Χριστός είναι δεμένος με την Εκκλησία του σε μια μυστηριακή ενότητα αδιάσπαστη και αδιάλυτη, έτσι και οι σύζυγοι ενώνονται σε μια ένωση δια βίου, αδιάσπαστη και αδιάλυτη. Αυτό που ενώνει δια του γάμου ο Θεός, ο άνθρωπος δεν πρέπει να το χωρίζει (Ματθ. 19,6). Ο θάνατος μόνο είναι ο φυσικός λύτης της συζυγικής ένότητος.
Αλλά και εδώ ανακύπτει το θέμα του ιδεώδους και του εφικτού. Ο αδιάλυτος γάμος είναι το τέλειο και το ιδεώδες. Επειδή όμως το ιδεώδες αυτό αναφέρεται σε ανθρώπους αδύναμους και αμαρτωλούς, δεν είναι πάντοτε εφικτός στην εμπερίστατη και πεζή μας πραγματικότητα. Ο Κύριος ανεγνώρισε ένα λόγο διαλύσεως του γάμου, την πορνεία (Ματθ. 5,32). Το αμάρτημα αυτό, προσβάλλοντας την πίστη την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό των συζύγων, σπάει ουσιαστικά και καταργεί την ιδέα του γάμου και νεκρώνει την οικογένεια. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ούτε και την συζυγική απιστία αποδέχεται ως λόγο λύσεως του γάμου. Δε δίνει διαζύγιο. Επιτρέπει μόνο το χωρισμό των συζύγων από κοίτης και τραπέζης (να μη κοιμούνται και να μην τρώγουν μαζί).
Το κανονικό δίκαιο της Εκκλησίας αποδέχεται και άλλους λόγους διαζυγίου, τους οποίους επιβάλλει η πολύπλοκη ζωή και η κακότητα των ανθρώπων. Η τελευταία αυτή ήταν και ο βασικός λόγος, που ο Θεός στην Π. Διαθήκη επέτρεψε την διάλυση του γάμου (Ματθ. 19,8), κυρίως για να προστατεύσει τη γυναίκα από τη σκληροκαρδία του συζύγου.
Αλήθεια, μια οικογένεια που έπαυσε ουσιαστικά να ζει, γιατί να διαιωνίζεται έπ' άπειρον; Χωρίς φυσικά να θέλουμε να πούμε, ότι το διαζύγιο πρέπει να είναι μια εύκολη και πρόχειρη υπόθεση.
Guest 896561
Επισκέπτης

07-09-21

21:07
@Himela, αν θες κάτι έγκυρο πάρε εδώ Ιωάννη Χρυσόστομο που ήταν εκ των τριών ιεραρχών και ιερό τοτέμ του Χριστιανισμού:
Για κάτι τελείως επίσημο δες εδώ εγκύκλιο του 2019 της Ιεράς Συνόδου.
www.ecclesiagoc.gr
Γενικά ισχύουν πάνω κάτω αυτά που είπε ο Χάκερ (αν και ο ίδιος από ό,τι κατάλαβα τα βλέπει ως κάτι θετικό, εγώ όχι). Ναι, μπορείς να χωρίσεις, αλλά όταν έχεις μεγαλώσει με Χριστιανική παιδεία και γαλούχηση και όταν είσαι ενεργό μέλος του Χριστιανισμού, ειδικά αν είναι κάτι παρόμοιο και ο άντρας σου, θα θεωρήσεις αμαρτία το να χωρίσεις. Επίσης, αν το πάρεις απόφαση τότε ο πνευματικός σου (το πιθανότερο) να προσπαθήσει να σε αποτρέψει, ειδικά αν δεν υπάρχει «σοβαρός» λόγος (είπαμε, η μοιχεία θεωρείται ίσως και η μοναδική δικαιολογία χωρισμού), οπότε, ουσιαστικά, είναι αρκετά δύσκολο να χωρίσεις όταν είσαι ένθερμος Χριστιανός.
Για κάτι τελείως επίσημο δες εδώ εγκύκλιο του 2019 της Ιεράς Συνόδου.
Ἐγκύκλιος περὶ Γάμου καὶ Διαζυγίου
Γενικά ισχύουν πάνω κάτω αυτά που είπε ο Χάκερ (αν και ο ίδιος από ό,τι κατάλαβα τα βλέπει ως κάτι θετικό, εγώ όχι). Ναι, μπορείς να χωρίσεις, αλλά όταν έχεις μεγαλώσει με Χριστιανική παιδεία και γαλούχηση και όταν είσαι ενεργό μέλος του Χριστιανισμού, ειδικά αν είναι κάτι παρόμοιο και ο άντρας σου, θα θεωρήσεις αμαρτία το να χωρίσεις. Επίσης, αν το πάρεις απόφαση τότε ο πνευματικός σου (το πιθανότερο) να προσπαθήσει να σε αποτρέψει, ειδικά αν δεν υπάρχει «σοβαρός» λόγος (είπαμε, η μοιχεία θεωρείται ίσως και η μοναδική δικαιολογία χωρισμού), οπότε, ουσιαστικά, είναι αρκετά δύσκολο να χωρίσεις όταν είσαι ένθερμος Χριστιανός.
Μάξιμος
Διάσημο μέλος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3.804 μηνύματα.

07-09-21

23:00
Μονολεκτικά σου απαντώ θετικά.Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται το διαζύγιο στον χριστιανισμό;
Ναι! επιτρέπεται το διαζύγιο στον Χριστιανισμό.
Ομως δεν είναι εφικτό να εμβαθύνουμε σε λεπτομέρειες.
Ο λόγος είναι σοβαρότατος.
Η άγνοια.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και οι περιπτώσεις σήμερα είναι αμέτρητες.
Υ.Γ. θα τολμήσω να σε ρωτήσω και κάτι.
Οποιον αφορά η ερώτηση σου :
1. δεν έχει μεγαλώσει;
2. δεν έχει την ωριμότητα που οι εποχές και η σημερινή μας περισσότερο, απαιτούν απο όλους εμάς;
Υ.Γ.2ο
Τα προβλήματα του γάμου, σε ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό, λύνονται όταν τα άτομα που γίνονται σάρκα μία, διαθέτουν ωριμότητα και έχουν αγάπη πραγματική μεταξύ τους.
Επίσης, στον Χριστιανισμό έχουν και προσωπικό σύμβουλο (τον Πνευματικό τους).
Σε ένα διαζύγιο, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο, η πρόληψη του.
Γράφω αυτά, γιατι αν ψάξεις σήμερα τους λόγους των διαζυγίων, στα περισσότερα θα δεις μεγάλες βλακείες. Ασήμαντες αφορμές.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 42 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.