Scandal
Διαχειριστής


- Το θέμα με τα διπλά post / τη δημοσίευση διπλού κειμένου στο ίδιο post
- Το θέμα με τα attachments και τις εικόνες attachments (πλέον μπορείτε να ανεβάζετε κανονικά, εικόνες αλλά και λοιπά αρχεία)
- Η χρήση της γρήγορης επεξεργασίας μηνύματος
- Η γρήγορη επεξεργασία προφίλ μας στη Σελίδα Προφίλ > tab "Πορτραίτο" (πατώντας το μολυβάκι)
- Το θέμα όπου δεν ήταν εφικτό το ανέβασμα νέου avatar (ωστόσο παραμένει γνωστό ότι κάποιοι χρήστες έχουν θέμα με τα υπάρχοντα avatar, το ποίο θα λυθεί σύντομα)

Thanks!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής



Σχετικά με αυτό:
- Η βασική σελίδα του Chat, έχει σχεδόν το ίδιο design με παλιά, ενώ προστέθηκε κι ένα chat design για το iSchool.
- Το Shoutbox είναι προσβάσιμο από την αρχική σελίδα (στην πλευρική στήλη δεξιά). Chat και Shoutbox παρέχουν και δέχονται ακριβώς τα ίδια δεδομένα!
- Μπορείτε να επικοινωνείτε με prive μηνύματα, επιλέγοντας τη σχετική επιλογή από τη Λίστα Συμμετεχόντων στο chat είτε πιέζοντας το ψευδώνυμο του μέλους που θέλετε να επικοινωνήσετε (Shoutbox).
- Δεν απαιτείται login ή logout στο Chat. Η λίστα των συνδεδεμένων, αφορά τους χρήστες που έστειλαν μηνύματα τις τελευταίες 2 ώρες. Συνεπώς μπορείτε να μπαίνετε και απλά για να παρακολουθείτε τις συζητήσεις.
- Υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί στην πρόσβαση (βάσει μηνυμάτων / βάσει ημερών εγγραφής στο site), όμως είναι μεταβλητοί. Αν κάποιος δεν μπορεί να δει το Chat, ενημερώνεται σχετικά όταν μπαίνει σε αυτό.
- Αν κάποιος σας ενοχλεί, μπορείτε να τον αγνοήσετε πιέζοντας "Ignore".
- Στη σελίδα του Chat, πάνω δεξιά υπάρχει το κουμπί "Πληροφορίες". Εκεί μπορείτε να βλέπετε και ενδιαφέροντα στατιστικά για το Chat.
- Κανόνες του Chat: ισχύουν όλοι οι κανόνες του site, ακόμα και η απαγόρευση των greeklish.
- Το Chat είναι σε beta φάση, αν εντοπίσετε προβλήματα, μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Πλέον στη σελίδα Νέου Θέματος / Νέας Απάντησης, υπάρχει το πλαίσιο Προσθήκης Εικόνων. Πιέζοντας το "Ανέβασμα", ανοίγει ένα popup για γρήγορο ανέβασμα εικόνων από τον υπολογιστή σας, στον server μας (οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε εξωτερικές υπηρεσίες)

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να σβήσετε την εικόνα από την επιλογή "Διαχείριση εικόνων".

Στη γρήγορη απάντηση, υπάρχει πλέον ως κουμπί φωτογραφικής μηχανής:

Οι εικόνες μπορούν να ανεβαίνουν και με τη λειτουργία των Συνημμένων, ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πιο γρήγορη και φιλική.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής



Για να τη χρησιμοποιήσετε, απλά βάζετε τον κέρσορα στο πεδίο Αναζήτησης που βρίσκεται κάτω από το "Καλωσόρισες Χ".
Παρέχει διάφορες δυνατότητες και είναι γνωστά κάποια "bugs" που θα διορθωθούν σύντομα.
Αν έχετε προτάσεις ή αντιμετωπίζετε προβλήματα, παρακαλώ στείλτε μου ένα ΠΜ.
Credits και στην υπόλοιπη ΟΔ για την πολύτιμη βοήθειά τους και σε επίπεδο παρατηρήσεων αλλά και σε επίπεδο βοήθειας για το τελικό αποτέλεσμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Εδώ και καιρό (βασικά από τότε που μπήκε και το Chat / Φωναχτήρι), υπήρχε ένα conflict μεταξύ δύο βιβλιοθηκών της JavaScript που προξενούσε διάφορα μικροπροβλήματα στο site (πχ1 δεν λειτουργούσε η αποθήκευση "προσωπικού" μηνύματος, που βλέπετε κάτω από το "Καλωσόρισες Χ" στον header, πχ2 υπήρχε θέμα με την αναφορά προφίλ στις σελίδες προφίλ, πχ3 στη σελίδα των υπευθύνων του site δεν λειτουργούσε η προβολή "μόνο των συνδεδεμένων" κτλ).
Ευελπιστώ ότι τόσο αυτά όσο κι άλλα, γνωστά ή και άγνωστα προβλήματα επιλύθηκαν. Αν εντοπίσετε κάτι στείλτε μου μήνυμα ή γράψτε εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Πλέον μπορείτε να αναφέρετε (ή ας το πούμε καλύτερα "καλείτε") άλλους χρήστες στα μηνύματά σας στο forum. Για να το πετύχετε αυτό, γράφετε @ συν το ψευδώνυμο του μέλους συν ελληνικό ερωτηματικό. Πχ για να καλέσετε εμένα σε ένα θέμα, γράφετε:
(χωρίς τα κενά)@ Scandal ;
... που στο μήνυμά σας θα φανεί ως: @Scandal
Δηλαδή γίνεται σύνδεσμος και προς το προφίλ.

- Οι χρήστες που καλείτε, λαμβάνουν μια ειδοποίηση εδώ στο forum που θα τους οδηγήσει στο μήνυμά σας.
- Υπάρχει ένα όριο των 10 χρηστών ανά μήνυμα.
Επιπλέον: Σύντομα θα μπει και η δυνατότητα να ειδοποιήστε για νέα Thumbs Up / Down που δίνουν οι χρήστες στα μηνύματά σας.

Προσθήκη bbcode:
Στην εργαλειοθήκη μορφοποίησης κειμένου, προστέθηκε το κουμπί



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Το μέγιστο που θα παραμείνει εκτός η λειτουργία είναι οι 24 ώρες.
Ευχαριστώ για την κατανόηση!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής



Εδώ είναι η σελίδα του Πίνακα.
Τα θετικά του νέου συστήματος είναι:
1. Ότι δεν γεμίζει το inbox σας άχρηστα προσωπικά μηνύματα.
2. Ότι πλέον μπορείτε να βλέπετε την αιτιολογία σε περίπτωση διαγραφής ή και επεξεργασίας μηνύματος ή το αν το μήνυμα μπήκε σε κατάσταση έγκρισης ή διαγράφτηκε (γιατί γενικά τα μέλη βλέπανε απλά ένα post να "εξαφανίζεται" χωρίς αιτιολογία πολλές φορές).
3. Καθιστά την επικοινωνία με τους συντονιστές (σε περιπτώσεις ένστασης), πολύ πιο εύκολη. Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι απαντούσανε στο προσωπικό μήνυμα του λογαριασμού e-steki.gr (που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν και έχει απλά ρόλο γλάστρας


Μερικές σημειώσεις:
Λαμβάνουμε ειδοποίηση για ενέργειες σε μηνύματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 31 ημέρες. Αν πχ γίνει edit ένα πολύ παλιό post, δεν αποστέλλεται ειδοποίηση στο μενού, αν και θα φανεί στον πίνακα (γιατί ο πίνακας δείχνει ενέργειες των τελευταίων 365 ημερών με όριο τις τελευταίες 15).
Κλείνοντας να σας πω ότι η διαφήμιση στο πάνω μέρος της σελίδας, από λάθος τις προηγούμενες ημέρες είχε μεγάλες διαστάσεις στην έκδοση του forum για κινητά. Χθες διορθώθηκε και έχει μέγιστο ύψος 90px. Sorry about it

Αυτά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Η μία στήλη του δείχνει τις τελευταίες συζητήσεις από μια συγκεκριμένη προτεινόμενη κατηγορία του e-steki (πχ για τώρα είναι η Πολιτική - Κοινωνικά Θέματα) ενώ η 2η στήλη δείχνει τα τελευταία μηνύματα από το cnf.e-steki.gr (μαζί με τα Παλέρμο και τα Tournaments).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής



Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Editor συγγραφής μηνυμάτων αναβαθμίστηκε.

Αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ την εμπειρία μας με το forum.

Νέες δυνατότητες και αλλαγές:
1. Υποστηρίζεται από όλους τους γνωστούς browsers.
2. Μπορείτε να γράφετε εύκολα και γρήγορα μέσα σε quote ή spoiler tags:

3. Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες με τρεις τρόπους:
- Σύρετε την εικόνα στον Editor (νέα λειτουργία)
- ή πιέζετε την κόκκινη κάμερα
- ή αν η εικόνα βρίσκεται κάπου στο διαδίκτυο, πατάτε το γνωστό κουμπί
4. Μπορείτε να αυξομειώνετε τις διαστάσεις των εικόνων που θέλετε να δημοσιεύετε:

5. Ο Smilies editor που χρησιμοποιείται και στο Chat, ενσωματώθηκε και για τα μηνύματα του forum! Επίσης διορθώθηκε η ασυμβατότητα με τα κινητά τηλέφωνα.

6. Πλέον μπορείτε να γράφετε εύκολα και γρήγορα μαθηματικούς τύπους με τον MathType Editor! Απλά πιέζετε το F(x) - κουμπάκι για να ανοίξει!

- Δίνει τη δυνατότητα να γράφετε και με το χέρι μαθηματικούς τύπους.
- Από τη στιγμή που έχετε εισάγει έναν τύπο στον βασικό editor και θέλετε να τον διορθώσετε, κάνετε διπλό click σε αυτόν και ξανά εισέρχεται στον MathType Editor προς επεξεργασία!
7. Ο νέος editor:

- Παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αποθήκευσης μηνύματος στο πρόχειρο. Έτσι, ακόμα κι αν κλείσει απροσδόκητα το PC ή το παράθυρο του browser, ή, για κάποιο λόγο δεν δημοσιευτεί το μήνυμα στο forum (πχ πρόβλημα με τον server), επιστρέφοντας στο thread, το κείμενό σας θα είναι εκεί! Αν θέλετε να καθαρίσετε τον επεξεργαστή κειμένου + να διαγραφτεί το πρόχειρο, πιέζετε το κουμπάκι Χ.
- Μπορείτε να κάνετε expand / maximize τον editor σε όλο το παράθυρο του browser ώστε να γράφετε το κείμενό σας άνετα.
8. Νέα δυνατότητα: εισαγωγή πινάκων σε posts!

9. Πλέον μπορείτε να βάζετε με επικόλληση ολόκληρο το σύνδεσμο του YouTube αντί να κάνετε "παιχνίδια" με τον BBCode. Το βίντεο εμφανίζεται άμεσα στον επεξεργαστή κειμένου.

10. Και μερικές δευτερεύουσες δυνατότητες:
- Προσθήκη οριζόντιας γραμμής στο μήνυμα
- Προσθήκη ημερομηνίας:
- Άμεση εφαρμογή του smilie αν πατήσετε τη συντόμευση μέσα στον editor.
Σημείωση: λειτουργεί παντού εκτός από τις Γρήγορες Επεξεργασίες Μηνυμάτων.
Για αναφορά λαθών, πατήστε εδώ.
Για δοκιμές εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής



Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι πολλά μέλη μας (ειδικά οι πολύ καινούργιοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με το forum), δυσκολεύονται να εντοπίσουν πως να ξεκινήσουν Νέα Συζήτηση, αλλά κι επειδή στις μέρες μας ένα τέτοιο κουμπί επιβάλλεται και το συναντάμε και σε άλλα forum, προστέθηκε το κουμπί ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στον header, ενώ η φράση για την αναζήτηση των νέων μηνυμάτων, έγινε κι αυτή κουμπί (ΤΙ ΝΕΑ; ).

Η Νέα Δημοσίευση σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το forum που ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε νέα συζήτηση και σας μεταφέρει άμεσα στη σελίδα Νέου Θέματος.
Το σχετικό κουμπί είναι επίσης διαθέσιμο στις κινητές συσκευές μέσω του hamburger κουμπιού πάνω πάνω - δεξιά.

Τομέας Πανελλαδικές Εξετάσεων του iSchool:
Ο Υπολογιστής Μορίων ενημερώθηκε ώστε να εμφανίζει που "πέρασε" ο υποψήφιος σύμφωνα με τις τωρινές Βάσεις 2018. Επιπλέον ενημερώθηκε η Αντίστροφη Μέτρηση (βασισμένη στην περσινή ημερομηνία, μέχρις ώτου να γίνει η ανακοίνωση της φετινής) καθώς και τα Θέματα Εξετάσεων του 2018.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής



Πατώντας τη ανοίγει η λίστα των smilies που έχετε βάλει στα αγαπημένα σας. Ειδικά από κινητό είναι πολύ χρήσιμη λειτουργία να έχετε έτοιμη μια λίστα δική σας.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη λίστα αυτή των smilies, από εδώ (αυτός ο σύνδεσμος φαίνεται κι όταν πατήσετε το αστεράκι).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Σε αυτό το πλαίσιο βελτιώσεων, προστέθηκε και η ακόλουθη εργαλειοθήκη, η οποία φαίνεται όταν είσαστε μέσα σε ένα thread (αφορά το σερφάρισμα από κινητά μόνο):

Το μεν ΑΠΑΝΤΗΣΗ σας πάει στη σελίδα απάντησης στο θέμα, ενώ το κάτω βελάκι, σας πάει στο τελευταίο μήνυμα του thread, στη σελίδα που βρίσκεστε αντί να μπαίνετε στο thread και να σκρολλάρετε συνέχεια μέχρι να φτάσετε κάτω κάτω.
Παράλληλα η Γρήγορη Απάντηση καταργήθηκε από την έκδοση για κινητά ώστε να μην υπάρξει σύγχυση και κάποιος γράψει το μήνυμά του στη γρήγορη απάντηση και μπερδευτεί και αντί για υποβολή πατήσει το ΑΠΑΝΤΗΣΗ της εργαλειοθήκης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής




Τρείς νέες λειτουργίες προστέθηκαν σήμερα:
Α) Υποδεχόμαστε το νέο Reactions System, δηλαδή το σύστημα αντιδράσεων σε μηνύματα, ως αντικατάσταση του παλιού Thumbs Up / Down.
Το νέο σύστημα αυτό παρέχει 6 reactions: like, thanks, sad, confused, wow και haha:

Το design και τα εικονίδια είναι κλεμμένα από άλλη μηχανή, ωστόσο η υλοποίηση εντελώς δική μας για την vBulletin.

Παράλληλα κάθε μέλος που δέχεται ένα reaction, λαμβάνει και σχετική ειδοποίηση στο μενού του.
Τα παλιά thumbs up έχουνε μετατραπεί σε "likes" και τα thumbs down σε "confused".
Επιπλέον όταν πιέζετε το σχετικό κουτί για να δείτε τα reactions σε ένα μήνυμα, εμφανίζονται πλέον άμεσα. Δηλαδή δεν χρειάζετε να περιμένετε να φορτώσουν, όπως γινότανε παλιά με τα thumbs up / down:

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλα τα - πλέον - reactions που έχετε λάβει ποτέ από τη σελίδα των ειδοποιήσεων εδώ.
Το μόνο ότι για τα μέχρι τώρα δεδομένα - ψήφους, δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων μας η ημερομηνία που δόθηκαν. Ό,τι reaction γίνεται από αυτή τη στιγμή και ύστερα έχει και την ημερομηνία του.

Τέλος, το νέο αυτό σύστημα είναι πιο εύκολο στο χειρισμό και μέσω smartphones.

Β) Πλέον ενημερώνεστε όταν κάποιος παραθέτει ένα μήνυμά σας (δηλαδή απαντάει σε κάποιο μήνυμά σας) στο forum.
Εμφανίζεται κι αυτό ως ειδοποίηση στο σχετικό μενού.
Για λόγους περιεχομένου, εισήχθηκαν οι παραθέσεις μηνυμάτων σας από 01/01/2017 μέχρι σήμερα και μπορείτε να τις δείτε εδώ.
Γ) Σε αυτή τη σελίδα (τη βρίσκετε πιέζοντας το cog πάνω δεξιά σε κάθε σελίδα ειδοποιήσεων) μπορείτε πλέον να ρυθμίζετε ποιες από τις διαθέσιμες ειδοποιήσεις επιθυμείτε να λαμβάνετε.

Μερικές ενδεικτικές εικόνες προς βοήθεια:


Στην έκδοση για smartphones:
Menu Ρυθμίσεων

Menu χρήστη (πιέζετε το ψευδώνυμο - avatar):


Αυτά για τώρα, καλή συνέχεια!

Πέτρος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.