Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Η συνταγή πανεύκολη και με λίγα υλικά.
Παγωτομηχανή δεν χρειάζεται.
Υλικά
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (όχι light-Δε θα βγει)
180 με 250 γρ άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
2 βανίλιες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε με αυγοδάρτη το γιαούρτι με την άχνη + τις βανίλιες για περίπου 5-6 λεπτά.
Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός κάθε μία-μιση ώρα ανάλογα με το πόσο ισχυρό καταψύκτη έχετε.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε, όπως βύσσινο σιρόπι ή και γλυκά κουταλιού μέσα, όχι όμως από την αρχή αλλά στην 2η και την 3η φορά που θα το βγάλετε από την κατάψυξη.
Bon appétit
(Η πρώτη φωτογραφία είναι αφού το έβγαλα από την κατάψυξη μετά από 5 ώρες, δεν είναι πολύ αρτιστίκ γιατί ήμουν κουρασμένη. Αρκεί που το έφαγα και ήταν νοστιμότατο μπορώ να πω

Εγώ πρόσθεσα βύσσινο και σιρόπι αυτού.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Ίσως λίγο χαζή απορία: Μπορούμε από την αρχή να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός αντί για αυγοδάρτη?
Ναι αλλά δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Αλλά αφού θα το λερώσεις που θα το λερώσεις το μίξερ, γιατί όχι;


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Νομίζω αυτό που περιγράφεις είναι παγωτό γιαούρτι, αφού έχει και τη ζάχαρη άχνη, σωστά?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Δοκίμασε να παγώσεις και σε παγωτομηχανή απλά γιαούρτι (πόσω μάλλον 2%) χωρίς τίποτα μέσα και πες μου αν θα γίνει όπως στα μαγαζιά.

Η άχνη που χρησιμοποιείται στη συνταγή έχει κυρίως ρόλο να αφρατέψει το μίγμα όσο παγώνει, λόγω του αμύλου που περιέχει. Στις αλυσίδες, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αφού μια φίλη μου δουλεύει εκεί, χρησιμοποιούν χημικά σκευάσματα για να έχει το ίδιο "αφράτο" αποτέλεσμα .
Αντίθετα, το παγωτό γιαούρτι (με έμφαση στο παγωτό) περιέχει ζαχαρούχο γάλα και φυτική σαντιγί (στο τενεκεδάκι). Αυτή η συνταγή ναι, έχει και πάρα πολλά λιπαρά και θερμίδες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Όχι, η συνταγή είναι για παγωμένο γιαούρτι. Οι αλυσίδες βάζουν ζάχαρη σε διάφορες μορφές (το συχνότερο είναι σιρόπι γλυκόζης).
Δοκίμασε να παγώσεις και σε παγωτομηχανή απλά γιαούρτι (πόσω μάλλον 2%) χωρίς τίποτα μέσα και πες μου αν θα γίνει όπως στα μαγαζιά.Θα γίνει μια πέτρα απλώς.
Η άχνη που χρησιμοποιείται στη συνταγή έχει κυρίως ρόλο να αφρατέψει το μίγμα όσο παγώνει, λόγω του αμύλου που περιέχει. Στις αλυσίδες, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αφού μια φίλη μου δουλεύει εκεί, χρησιμοποιούν χημικά σκευάσματα για να έχει το ίδιο "αφράτο" αποτέλεσμα .
Αντίθετα, το παγωτό γιαούρτι (με έμφαση στο παγωτό) περιέχει ζαχαρούχο γάλα και φυτική σαντιγί (στο τενεκεδάκι). Αυτή η συνταγή ναι, έχει και πάρα πολλά λιπαρά και θερμίδες.
Δηλαδή όταν τρώω παγωμένο γιαούρτι από αυτές τις αλυσίδες, τρώω και ζάχαρη άχνη???

Εκνευρίζομαι γιατί κάνω πολύ αυστηρή διατροφή και όταν τους είχα ρωτήσει αν έχει οποιοδήποτε γλυκαντικό, μου είχαν απαντήσει αρνητικά. Φοβόμουν την ασπαρτάμη περισσότερο.
Α να χαθούν!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Δηλαδή όταν τρώω παγωμένο γιαούρτι από αυτές τις αλυσίδες, τρώω και ζάχαρη άχνη???
Εκνευρίζομαι γιατί κάνω πολύ αυστηρή διατροφή και όταν τους είχα ρωτήσει αν έχει οποιοδήποτε γλυκαντικό, μου είχαν απαντήσει αρνητικά. Φοβόμουν την ασπαρτάμη περισσότερο.
Α να χαθούν!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες![]()
Άχνη δεν τρως, δε θα ήταν τόσο κακό. Τροποποιημένο άμυλο ή άμυλο ταπιόκας ή ακακίας πιο πιθανό.
Δεν τα λένε αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Άχνη δεν τρως, δε θα ήταν τόσο κακό. Τροποποιημένο άμυλο ή άμυλο ταπιόκας ή ακακίας πιο πιθανό.
Δεν τα λένε αυτά.
Κατάλαβα, πάει και το γιαουρτάκι..
Θα δοκιμάσω τη δική σου συνταγή..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rakels
Δραστήριο μέλος


Βέβαια, έβαλα πολύ λιγότερη άχνη ζάχαρη από την προτεινόμενη. (γούστα είναι αυτά!

Παρ' όλα αυτά, γευστικά είναι υπέεεεροχο και μου πήρε ελάχιστη ώρα να το φτιάξω!
ps: Είμαι και πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που ''μαγείρεψα''.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Δραστήριο μέλος


Τροποποιημένο άμυλο ή άμυλο ταπιόκας ή ακακίας
΄Την αλήθεια μου θα την πω... ποτέ δεν έχω δοκιμάσει το παγωμένο γιαούρτι .. ίσως επειδή γιαουρτι έχω και σπίτι!!

Αλλά επειδή είδα το θέμα τι έιναι αυτά τα συστατικά?? Πρώτη φορά τα βλέπω!! Υοάρχουν και σε άλλα προιοντα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


΄Την αλήθεια μου θα την πω... ποτέ δεν έχω δοκιμάσει το παγωμένο γιαούρτι .. ίσως επειδή γιαουρτι έχω και σπίτι!!
Αλλά επειδή είδα το θέμα τι έιναι αυτά τα συστατικά?? Πρώτη φορά τα βλέπω!! Υοάρχουν και σε άλλα προιοντα?
Όχι, παντού υπάρχουν αυτά. Απλά να μην τα πλασάρουν σαν διαίτης προιόντα, εφόσον μέσα υπάρχει το άμυλο. Κακό δεν είναι.
Aλλά όταν το απλό γιαούρτι με 2% λιπαρά έχει μόνο του 150 θερμίδες, είσαι χαζός αν πιστεύεις ότι το παγωμένο γιαούρτι που θα πάρεις από το μαγαζί έχει 100 θερμίδες (ενώ μέσα μπορεί να έχει είτε άμυλο είτε ζάχαρη).
Τα "άμυλα" αυτά κοινώς "δένουν" και κρατούν "αφράτα" τα μίγματα. Υπάρχουν παντού. Τροποποιημένο άμυλο για παράδειγμα έχει και το κέτσαπ για να είναι έτσι πηχτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος


Αλλά αμα προσθέσεις τα σιρόπια, τα μπισκοτάκια και τα σκατάκια, εκεί ξεφεύγουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κοίτα, αν 100 ml σκέτο γιαούρτι έχει χ θερμίδες, 100ml παγωμένο αφρατεμένο γιαούρτι θα έχει 3/5χ θερμίδες στο περίπου, οπότε αν βάλεις και την αξία των πρόσθετων, 100ml παγωμένο γιαούρτι μπορεί να έχει τα 2/3 των θερμίδων του σκέτου σε ίδιο όγκο.
Αλλά αμα προσθέσεις τα σιρόπια, τα μπισκοτάκια και τα σκατάκια, εκεί ξεφεύγουμε.
Εγώ έβαζα φρούτα του δάσους. Ούτε σιρόπια, ούτε σκατάκια. Νόστιμο ήταν το άτιμο.
Αλήθεια, τώρα το χειμώνα τί θα κάνουν αυτά τα μαγαζιά?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Μια χαρά πουλάνε τα παγωτά και το χειμώνα, φαντάζομαι θα αρχίσουν να φτιάχνουν και τίποτα κρέπες/βάφλες (όσα δεν κάνουν ήδη) και θα κρατηθούν έτσι.
Ναι ένα που χα ρωτήσει στον Πειραιά, μου χε πει ότι θα προσέθετε βάφλες.
Ένα που χουμε στην Κηφισιά, έχει απίστευτη δουλειά, όλο βλέπεις κόσμο να περνάει με κουτάκι απ το μαγαζί τους.
Μεγάλη μόδα το γιαούρτι φέτος!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος


Δε ξέρω αν έγινα κατανοητή σε αυτό που ήθελα να πω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Επειδή σκοπεύω να το φτιάξω το σαββατοκύριακο, απορία: Πες το φτιάχνεις, ακολουθείς όλα όσα λένε οι οδηγίες, το χτυπάς ανά μισάωρο, το βγάζεις, το τρως και μετά σου μένει και το βάζεις στην κατάψυξη για την επόμενη μέρα. Δε θα παγώσει υπερβολικά? :\
Δε ξέρω αν έγινα κατανοητή σε αυτό που ήθελα να πω![]()
Ναι θα παγώσει, απλά βγάζεις ένα κομμάτι και το αφήνεις να ξεπαγώσει λίγο περισσότερο έξω.
Αν και η ποσότητα αυτή είναι σχετικά μικρή. Αν έχεις σκοπό να το φας μόνη κάνε τη μισή δόση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος


Ναι θα παγώσει, απλά βγάζεις ένα κομμάτι και το αφήνεις να ξεπαγώσει λίγο περισσότερο έξω.
Αν και η ποσότητα αυτή είναι σχετικά μικρή. Αν έχεις σκοπό να το φας μόνη κάνε τη μισή δόση.


Ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.