...
Όταν η Παπαρήγα τονίζει ότι το τραπεζικό σύστημα θα σωθεί και ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει αγροτική τράπεζα γιατί
...

: Αν και μελαγχολώ, και με τη φαντασίωση και μόνον, μία ημέρα να κυβερνηθώ, από την "Παπαρήγα", είμαι υποχρεωμένος να παραδεχθώ

...ότι, το όποιο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την τύχη της ΑΤΕ, βασικά αφορά το "χαρτοφυλάκιο υποθηκών" της τράπεζας αυτής. Πρόκειται για το 70% τουλάχιστον της χρήσιμης γης της ελλαδικής επικράτειας, έναντι της οποίας στρέφονται εν δυνάμει, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των απαιτήσεών της από την ελλαδική αγορά! Μπορεί νομίζω εύκολα και απλά να γίνει αντιληπτό, τι θα σήμαινε η εξαγορά της ΑΤΕ, πχ από έναν "όμιλο συμφερόντων", με ....ανθελληνικές προθέσεις!

: Με παραδοσιακούς (και αρχαίους; ) όρους, θεωρώ, ότι το κίνητρο της Αλέκας, εν προκειμένω, είναι ακραιφνώς πατριωτικό (για να μην πω: εθνικιστικό!

).

: Από την άλλη, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι τυπικοί και κατά παράδοση εθνικιστικοί κύκλοι(ΛΑΟΣ και Χρ.Αυγ.), κοντά δύο χρόνια τώρα, μισθοφόροι πάντοτε των εκάστοτε ανθελληνικών κέντρων της αλλοδαπής, συνεργούν με το ΠΑΣΟΚ, για να μην επικρατήσει κάποιος "εθνικοσοσιαλισμός" στη χώρα, χωρίς αυτούς. Όπως είχε ξεκινήσει ... το 1945-49! Αυτή την έννοια έχει και η διακήρυξη του Καρατζαφύρερ: " Δεν μπορώ να αφήσω τη χώρα, να πάει στα χέρια της Αριστεράς". Και υπ' αυτή την έννοια, οι συγκαιρινοί μας νεοφασίστες, προτιμούν την Ελλάδα, στα "χέρια του γαλλο- γερμανικού άξονα". Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, επικυριαρχείται στην παρούσα ιστορική φάση, από συγκεκριμένης θρησκευτικής και εθνικής παράδοσης ανθρώπους, που όλα τα πουλάνε κι όλα τ' αγοράζουν!

Αλέκα μου, ο πατριωτισμός σου, τη σήμερον ημέρα, δεν έχει πέραση μεγαλύτερη, από τους θεατρινισμούς του "Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ"!