Subject to change
e-steki.gr Founder

Ας είναι έστω 1280χ1024, όπως το desktop μου, δεν αντέχω μικρότερη ανάλυση...
Και όταν λέω μικρή οθόνη, εννοώ από 14 ίντσες και κάτω...
Υπάρχουν ή κυνηγάω χίμαιρες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν έχεις προσέξει τα περισσότερα είναι με on board κάρτα γραφικών , οπότε πάνε μέχρι αναλύσεις 1024x768.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blk88memorz
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

15,4 WXGA σε ανάλυση 1280χ800 και κάποια σπανίως (προσωπικά ένα είδα) με WXGA+ στα 1440x900.
13,3 ίντσες 1280χ800 επίσης.
12,1 ίντσες 1280χ800 και τέλος
11,1 ίντσες πολύ λίγα μοντέλα. Το πιο πρόσφατο που είδα είναι το Sony Vaio VGN-TZ31XN\B σε ανάλυση 1336χ768 (HD 720p) αλλά είναι πανάκριβο (περιπου 2500+ euro).
Όλα τα παραπάνω είναι Widescreen. Να ξέρεις ότι η ανάλυση 1280χ800 σε wide 15,4 16:9 είναι περίπου ότι η 1280χ1024 σε 17 4:3 αφού οι ίντσες είναι το μέγεθος της διαγωνίου της οθόνης οπότε η 15,4 είναι περίπου η 17 4:3 με μικρότερο ύψος.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Ευχαριστώ, αν και τα παραπάνω τα έχω ήδη διαπιστώσει δυστυχώς...Κοίτα, 14 ιντσες σε laptop δεν υπάρχουν πλέον προ πολλου. Τα μόνα που ξέρω σε 14,1 wide σε ανάλυση 1280χ800 είναι κάποια Sony Vaio της σειρας VGN-CR. Οι συνήθεις διαστάσεις πλέον είναι:
15,4 WXGA σε ανάλυση 1280χ800 και κάποια σπανίως (προσωπικά ένα είδα) με WXGA+ στα 1440x900.
13,3 ίντσες 1280χ800 επίσης.
12,1 ίντσες 1280χ800 και τέλος
11,1 ίντσες πολύ λίγα μοντέλα. Το πιο πρόσφατο που είδα είναι το Sony Vaio VGN-TZ31XN\B σε ανάλυση 1336χ768 (HD 720p) αλλά είναι πανάκριβο (περιπου 2500+ euro).
Απλά έψαχνα κάποια εξαίρεση, κάτι σαν της Sony αλλά πιο φτηνό.
Το ξέρω, απλά η ανάλυση με ενδιαφέρει γιατί τα προγράμματα που χρησιμοποιώ λόγω δουλειάς απαιτούν αρκετό χώρο στην οθόνη για να δουλέψεις άνετα και καλά καλά τα 1280x1024 δεν με βολεύουν...Όλα τα παραπάνω είναι Widescreen. Να ξέρεις ότι η ανάλυση 1280χ800 σε wide 15,4 16:9 είναι περίπου ότι η 1280χ1024 σε 17 4:3 αφού οι ίντσες είναι το μέγεθος της διαγωνίου της οθόνης οπότε η 15,4 είναι περίπου η 17 4:3 με μικρότερο ύψος.

Μιλώντας από την δική μου σκοπιά η εμπειρία μου έδειξε ότι το μικρό ύψος είναι εντελώς άβολο όσον αφορά την εποπτεία του κώδικα ενώ από την άλλη μια μεγαλύτερη ανάλυση στις παρούσες διαστάσεις θα είχε ως αποτέλεσμα ένα δυσανάγνωστο κείμενο.
Για τους παραπάνω λόγους δυστυχώς πολλές φορές αναγκάζομαι να δουλεύω στο παλιό μου laptop που είχε 15 4:3 στα 1400χ1050. Υπάρχουν ακόμα κάποια μοντέλα με τέτοιες οθόνες, π.χ το Samsung P65 αλλά δεν ξέρω αν το φέρνουν τα ελληνικά καταστήματα έστω και κατόπιν παραγγελίας.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Κι εγώ για scripting το θέλω καθώς και για Photoshop/Illustrator (τα 2 τελευταία τα βρίσκω πολύ πιο άβολα σε μικρές αναλύσεις απ'ότι το Dreamweaver που χρησιμοποιώ για scripting, αυτό παλεύεται).Ναί, δυστυχώς η μόδα της πανοραμικότητας των ταινιών πήρε μαζί της και το εργαλείο που λεγόταν φορητός υπολογιστής. Η αλήθεια είναι ότι μία οθόνη wide είναι εντελώς ακατάλληλη για λειτουργίες κειμένου και κυρίως για programming/scripting.
Μιλώντας από την δική μου σκοπιά η εμπειρία μου έδειξε ότι το μικρό ύψος είναι εντελώς άβολο όσον αφορά την εποπτεία του κώδικα ενώ από την άλλη μια μεγαλύτερη ανάλυση στις παρούσες διαστάσεις θα είχε ως αποτέλεσμα ένα δυσανάγνωστο κείμενο.
Για τους παραπάνω λόγους δυστυχώς πολλές φορές αναγκάζομαι να δουλεύω στο παλιό μου laptop που είχε 15 4:3 στα 1400χ1050. Υπάρχουν ακόμα κάποια μοντέλα με τέτοιες οθόνες, π.χ το Samsung P65 αλλά δεν ξέρω αν το φέρνουν τα ελληνικά καταστήματα έστω και κατόπιν παραγγελίας.
Με 15άρα οθόνη το αποκλείω πάντως, θεωρώ ότι τόσο μεγάλα laptop χάνουν αρκετά την έννοια της φορητότητας

Τελικά μου φαίνεται ότι θα συμβιβαστώ με 1280x800...

(και όταν είμαι σπίτι θα το συνδέω με την οθόνη του desktop

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...